1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-02-2024 13:11

Η Άλι Κάντγουορθ η πρώτη KYANA MVP των Ακαδημιών Πρωταθλητών Πεύκων

Η Άλι Κάντγουορθ των Ακαδημιών Πρωταθλητών Πεύκων είναι η KYANA MVP της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.


Η Αμερικανίδα ακραία με 15 πόντους και εξαιρετική παρουσία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην σπουδαία νίκη με 3-0 σετ επί του ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil, εδραιώνοντας την ομάδα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Κάντγουορθ είναι από τα βασικά στελέχη των νεοφώτιστων στην φετινή τους πορεία στην μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ και έχει συμβάλει τα μέγιστα στα εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα του συλλόγου.

Η Άλι Κάντγουορθ γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 8 Ιουνίου του 1995 και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Άσλαντ. Έχει αγωνιστεί στην Κύπρο με την Ολυμπιάδα Νεάπολης, πέρασε μισή σεζόν στην Ταϊλάνδη και στον ΖΑΟΝ και το καλοκαίρι του 2023 συμφώνησε με τα Πεύκα για να τα ενισχύσει στην πρώτη τους σεζόν στην Volley League γυναικών.

Άλι Κάντγουορθ: «Τυχερή που είμαι μέλος της οικογένειας των Πεύκων»

Με αφορμή την ανάδειξή της ως KYANA MVP η Άλι Κάντγουορθ μίλησε στο volleyball.gr. Αναλυτικά:

Για το βραβείο της MVP και για το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο: «Είμαι ευγνώμων που κατέκτησα το βραβείο της MVP της αγωνιστικής, αλλά δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την υποστήριξη της ομάδας και των συμπαικτριών μου. Είναι σπουδαία βοήθεια για μένα εντός και εκτός γηπέδου. Απέναντι στο Μαρκόπουλο δείξαμε πόσο σκληρά δουλεύουμε στις προπονήσεις και παίξαμε όμορφο βόλεϊ. Κάναμε σπουδαία ομαδική δουλειά, απολαύσαμε το παιχνίδι και ήμασταν συγκεντρωμένες σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε στο γήπεδο».

Για τη φετινή πορεία των Πεύκων: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω στο ξεκίνημα της σεζόν. Γνώριζα ότι έχουμε μία καλή ομάδα και από την πρώτη μέρα δουλεύαμε σκληρά. Πρώτος μας στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να πάμε ψηλά, να κάνουμε αρκετές εκπλήξεις και να πανηγυρίσουμε σπουδαίες νίκες. Είμαι τυχερή που είμαι μέλος μίας ομάδας-οικογένειας».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι μία δυνατή διοργάνωση το ελληνικό πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις κάθε εβδομάδα. Το επίπεδο είναι υψηλό και όλες οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να ανταγωνιστούν. Είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ελλάδα».

Για τη ζωή στην Θεσσαλονίκη: «Απολαμβάνω την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Μένω σε μία ήσυχη περιοχή αλλά η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και σε όσα έχει να σου προσφέρει είναι εύκολη. Τα μέρη, το φαγητό και οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά και νιώθω τυχερή που παίζω βόλεϊ σε μία τόσο όμορφη πόλη».

Η κορυφαία επτάδα της 16ης αγωνιστικής:




Πασαδόρος: Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων) 2π. (1/1 επ., 1 άσσος).

Διαγώνια: Έρικα Μερκάδο (Α.Ο. Θήρας) 22π. (20/46 επ., 2 μπλοκ).

Ακραίες: Άλι Κάντγουορθ (Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων) 15π. (10/25 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 71% υπ. - 29% άριστες), Όλγα Στράντζαλη (Α.Ε.Κ.) 25π. (23/47 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 38% υπ. - 10% άριστες).

Κεντρικές: Ανδρομάχη Τσιόγκα (Π.Α.Ο.Κ.) 14π. (9/17 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Μπιάνκα Φαριόλ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 14π. (8/13 επ., 6 μπλοκ).

Λίμπερο: Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.), λ: 68% υπ. - 50% άριστες).

ΚΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2023-24

1η αγωνιστική: Μαριαλένα Αρτακιανού (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Julie Lengweiler (Ελβετία - Α.Σ. Άρης)
3η αγωνιστική: Liset Blanco (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
4η αγωνιστική: Sherridan Atkinson (Η.Π.Α. - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
5η αγωνιστική: Φερονίκη Ζιώγα (Ηλυσιακός Α.Ο.)
6η αγωνιστική: Νάσια Φακοπουλίδου (Ο.Φ.Α. Απολλώνιος)
7η αγωνιστική: Leandra Olinga-Andela (Γαλλία - Α.Ο. Λαμίας 2013)
8η αγωνιστική: Yamila Nizetich (Αργεντινή - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
9η αγωνιστική: Αναστασία Σιρίνινα (Α.Σ.Π. Θέτις)
10η αγωνιστική: Κατερίνα Γιώτα (Α.Ε.Κ.)
11η αγωνιστική: Αριστέα Τοντάι (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)
12η αγωνιστική: Milica Kubura (Σερβία - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
13η αγωνιστική: Έλενα Μπάκα (Α.Σ. Άρης)
14η αγωνιστική: Στέλλα Χριστοδούλου (Α.Ο. Θήρας)
15η αγωνιστική: Guilia Carraro (Ιταλία - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
16η αγωνιστική: Alli Cudworth (Η.Π.Α. - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ