1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2024 03:50

Volley League Γυναικών: Τα σενάρια για πλέι οφ και πλέι άουτ

TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

 

 

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την 22η αγωνιστική της Volley League Γυναικών που αποτελεί και το φινάλε της κανονικής περιόδου, εκκρεμούν μάχες στην πρωτη τετράδα αλλα και στη ζώνη των πλέι άουτ για τις ομάδες που εμπλέκονται, Τα σενάρια αρκετά αλλα το Volleynews.gr επέλεξε να αναλύσει τα κυριότερα σε συνδυασμό με τα πιο πιθανά αποτελέσματα των κρίσιμων μονομαχιών.

 
Αγωνία για ΑΟ Θήρας-ΑΕΚ

 Αρχικά όσον αφορά την πρώτη τετράδα εκκρεμεί η τελική θέση του τρίτου ΑΟ Θήρας και της τέταρτης ΑΕΚ καθώς τους χωρίζει ένας βαθμός (44-43β) 

ΑΟ Θήρας 44βαθμοί 

Δύσκολη αποστολή έχει ο ΑΟ Θήρας καθώς αγωνίζεται στο Ρέντη κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η νησιωτική ομάδα που εχει 44 πόντους θα παλέψει για το τρίποντο, αφου μόνο αν πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και πάει στους 47 θα μπορέσει να «κλειδώσει» την τρίτη θέση που διεκδικεί η ΑΕΚ.

Διαφορετικά σε περίπτωση που η ομάδα της Σαντορίνης αποδράσει με δίποντο και φτάσει στους 46 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ σε περίπτωση δικής της νίκης, μειονεκτεί, καθώς η Ένωση είναι καλύτερη στο σύνολο νικών (15-14). Στο ενδεχόμενο που ηττηθεί σε τάι μπρέικ από τον Ολυμπιακό και πάρει πόντο ανεβαίνοντας σους 45β, μονο με εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ απο τον ΠΑΟΚ θα έχει ελπίδες να διατηρήσει την σημερινή της θέση. 

ΑΕΚ 43 βαθμοί 

Μονόδρομος αποτελείγια την ΑΕΚ η καθαρή επικράτηση στην κόντρα δικεφάλων με τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση επιθυμεί να φτάσει στους 46 πόντους και να περιμένει ήττα της Σαντορίνης , ώστε να την ξεπεράσει βαθμολογικά η σε ισοβαθμία αφου έχει περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυρες» δεν θέλουν «διπλό» του ΑΟ Θήρας στο Ρέντη με καθαρό σκορ, αποτέλεσμα που θα δώσει βαθμολογικό προβάδισμα στην αντίπαλο τους.   

 Η μάχη των πλέι άουτ

 Στα πλέι άουτ τέσσερις ομάδες είναι στην «πρίζα» ενώ οι δύο τελευταίοι η 11η Λαμία με 18 βαθμούς, και ο Απολλώνιος με 15 δεν έχουν καμία ελπίδα μαθηματικά να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση, και θα περιμένουν τα αποτελέσματα της αγωνιστικής για να μάθουν ποιοι θα είναι αντίπαλοι τους στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων για την παραμονή στην κατηγορία. 

Όσον αφορά την μάχη για την αποφυγή της ένατης θέσης που σημαίνει πλέι άουτ, εμπλέκονται η 7η Θέτιδα που εχει 26 βαθμούς, ο 8ος Ηλυσιακός με 25, το 9ο Μαρκόπουλο με 25 και ο 10ος Άρης με 23

. ΑΟ Θέτις 26 βαθμοί

Αρχικά η Θέτιδα θα αγωνιστεί εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη με τα έκτα Πεύκα που εχουν 28 πόντους, και θα χρειαστεί να παλέψει για θετικό αποτέλεσμα, ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την αποφυγή των πλέι άουτ.

Με καθαρό τρίποντο και εκτόξευση στους 29 βαθμούς, η ομάδα της Βούλας ξεμπερδεύει, ενώ με δίποντο που σημαίνει 28 πόντους δεν θα θέλει να ισοβαθμήσει με τον Ηλυσιακό που πλεονεκτεί στο σύνολο νικών.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Μαρκόπουλο, οι δύο ομάδες θα έχουν τον ίδιο αριθμό επιτυχιών (8), και όλα θα κριθούν στο κλάσμα κερδισμένων και χαμένων σετ. 

Ηλυσιακός 25 βαθμοί 

Ακολουθούν με 25 πόντους οι ισόβαθμοι Ηλυσιακός και Μαρκόπουλο. Η ομάδα των Ιλισίων που είναι 8η στην κατάταξη και υπερτερεί της αντίστοιχης των Μεσογείων, με περισσότερες συνολικά νίκες από την αντίπαλο του (9-7), υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και φυσικά θα τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με τρίποντο ο Ηλυσιακός κόντρα σε ένα τόσο μεγάλο αντίπαλο θα πιάσει «ταβάνι» στους 28 πόντους, θα φτάσει στις 10 νίκες και θα περιμένει τα αποτελέσματα του Μαρκόπουλου και της Θέτιδας για να μαθει αν θα κρατήσει την ασφαλή 8η θέση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Θέτιδα στους 28, υπερτερεί λογω περισσότερων νικών (η αθηναϊκή ομάδα είναι στο 9-7) ενώ στο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας (28β) με Θέτιδα, Μαρκόπουλο και παλι θα έχει το πλεονέκτημα.Σε περίπτωση που τελικά αποσπάσει ένα η δύο βαθμούς από τις «πράσινες», θα απεύχεται να μην πάρει το Μαρκόπουλο καθαρή νίκη με τη Λαμία και τον ξεπεράσει βαθμολογικά.

 Μαρκόπουλο 25 βαθμοί 

Μονόδρομος είναι για το ένατο Μαρκόπουλο, η νίκη κόντρα στην προτελευταία Λαμία για την οποία το ματς θα αποτελέσει μια καλή πρόβα πλέι άουτ. Η ομάδα των Μεσογείων θα κυνηγήσει πάση θυσία καθαρό τρίποντο για να ανέβει από τους 25 στους 28 βαθμούς, και θα ελπίζει σε ήττα του Ηλυσιακού από τον Παναθηναϊκό η αποφυγή τριπόντου, ώστε να τον προσπεράσει βαθμολογικά. Διαφορετικά σε ισοβαθμία όπως έχουμε επισημάνει και παραπάνω, είναι σε μειονεκτική θέση.

 Άρης 23 βαθμοί 

Αρκετά κρίσιμη θα είναι για τον Άρη η αναμέτρηση στη Μίκρα με τον ουραγό Απολλώνιο που έχει 15 βαθμούς. Οι «κίτρινες» της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην δέκατη θέση με 23 βαθμούς, και θέλουν μόνο καθαρή νίκη για να σκαρφαλώσουν στους 26 πόντους. Από κει και πέρα μονο σε σενάριο διπλής ήττας Ηλυσιακού και Μαρκόπουλου θα μπορέσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να ξεφύγει από τα πλέι άουτ.

Στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας στους 26 πόντους με τον Ηλυσιακό θα φτάσει τον ίδιο αριθμό νικών (από 8 θα ανέβει στις 9) με την αθηναϊκή ομάδα. και το πλεονέκτημα θα κριθεί στο κλάσμα των σετ.Σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Μαρκόπουλο στους 26 πόντους θα έχει το πλεονέκτημα λόγω περισσότερων νικών στο πρωτάθλημα.

Τελος στο ακραίο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας,‘Αρη, Ηλυσιακού, Μαρκόπουλου, στους 26 βαθμούς, τα κομπιουτεράκια θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση ενω μαθηματικές πράξεις θα χρειαστούν και στην περίπτωση ισοβαθμίας με την Θέτιδα στους 26 πόντους.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

 Σάββατο 23 Μαρτίου

Γυμναστήριο «Α. Φώτσης», 18.00: Ηλυσιακός Α.Ο. - Παναθηναϊκός Α.Ο.,

Γυμναστήριο Μίκρας, 18.00: Α.Σ. Άρης - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Α.Ο. Λαμίας 2013

Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού, 18.00: Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.

Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», 18.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Θήρας

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πεύκων, 18.00: Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων - Α.Σ.Π. Θέτις     

Η βαθμολογία ΕΔΩ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια που ισχύουν είναι τα εξής:

α) ο αριθμός Νικών σε όλο το Πρωτάθλημα.

β) οι Βαθμοί που έχει συγκεντρώσει κάθε Σωματείο στο σύνολο των αγώνων.

γ) Ο λόγος του κλάσματος (πηλίκο) που θα έχει αριθμητή τα κερδισμένα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, με προηγούμενο το μεγαλύτερο πηλίκο.

δ) Ο λόγος του κλάσματος (πηλίκο) που θα έχει αριθμητή τους κερδισμένους πόντους και παρονομαστή τους χαμένους πόντους σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, με προηγούμενο το μεγαλύτερο πηλίκο

ε) Τα αποτελέσματα μεταξύ των Σωματείων που ισοβαθμούν (κατά σειρά (Νίκες - Βαθμοί – Σετ – Πόντοι).

    

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ