1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-06-2018 15:06

Όλοι παίζουν τα ρέστα τους

Του Κώστα Ασημακόπουλου:  Πίσω από τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ραφαήλ Κουμεντάκη και του ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Τζούριτς είναι φανερό πως βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ο επικοινωνιακός ανταγωνισμός των δύο συλλόγων παρά η βολεϊκή ουσία των κινήσεων τους.

 

Το αποτέλεσμα της επένδυσης τους θα το μάθουμε του χρόνου τέτοιο καιρό όταν θα ξέρουμε τον πρωταθλητή. Όχι πως θα είναι σίγουρα ένας από τους δύο αλλά για άλλη μία σεζόν φαίνεται θα πως έχουν το προβάδισμα στην διεκδίκηση του τίτλου.

Το μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, η επιστροφή της ΑΕΚ, η επιμονή του Ηρακλή και ο προβληματισμός στον Άρη για επιστροφή στο βόλεϊ έχουν απογειώσει τις προσδοκίες και φέρνουν το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ σε πρωταγωνιστική θέση, ειδικά σε μία περίοδο που θα μεταδίδεται απ΄ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Επίσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα τεσσάρων παικτών που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα επιστρέψουν όπως ο Δημήτρης Τζούριτς, ο Ντίμα Φιλίποφ, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης και ο Γιώργος Τζιουμάκας που πάει βασικός διαγώνιος στην ΑΕΚ. Και αυτά τα νέα πιστώνονται στα θετικά του νέου πρωταθλήματος.

Σύλλογοι, αθλητές, διαιτητές και κυρίως οι παράγοντες που ασχολούνται καθημερινά με τα κοινά θα πρέπει να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Είναι η χρυσή τους ευκαιρία να αναδείξουν το άθλημα και να ανοίξουν τις πόρτες τους σε νέους βολεϊκούς φιλάθλους.

Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Κουμεντάκη μπορεί να ξόδεψε 80.000 Ευρώ αλλά έκανε κίνηση «ματ» όχι μόνο γιατί πήρε από τον ΠΑΟΚ έναν καλό αθλητή αλλά γιατί απέκτησε τον πιο φορμαρισμένο Ελληνα ακραίο σε μία θέση που κάλυπτε επί σειρά ετών ο Χριστοφιδέλης και στο παρελθόν ο Γκιούρδας.

Τον Κουμεντάκη ελάχιστοι τον πίστευαν τον Δεκέμβριο που ήρθε στον ΠΑΟΚ κι όμως με την συνέπεια του και τις εμφανίσεις του ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Επι πλέον αγωνίζεται στην πιο απαιτητική θέση του ακραίου όπου σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την ηλικία διαθέτουμε ελάχιστους.

Επίσης ο Ολυμπιακός μπορεί να κινηθεί πιο ελεύθερα με εναλλακτικά πλάνα στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο ΠΑΟΚ είχε κλειδώσει το πλάνο με το ελληνικό δίδυμο Τζούριτς – Φιλίποφ (διαγώνιος – πασαδόρος) και για αυτό δεν έριξε το βάρος του στον Κουμεντάκη.

Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως ο Κουμεντάκης δεν θα έπρεπε να φύγει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ ενισχύοντας μάλιστα τον βασικότερο αντίπαλο του. Οσο για τη μεταγραφή του Τζούριτς ο ΠΑΟΚ αλλά και ο ίδιος ο Τζούριτς παίζουν τα ρέστα τους.

Εάν ο Τζούριτς δεν βρισκόταν σε στάδιο αποθεραπείας δεν υπήρχε περίπτωση να επέστρεφε ποτέ σε ελληνική ομάδα διότι το κασέ του ήταν κοντά στο ένα εκατομύριο. Και ο ίδιος γνωρίζει πως έχει να σηκώσει μεγάλο φορτίο όμως θέλει να αποδείξει πως έχει πολλά να προσφέρει ακόμα όχι μόνο στο ελληνικό αλλά στο παγκόσμιο βόλεϊ.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα να είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τζούριτς ξέρει πως μία καλή σεζόν με τον ΠΑΟΚ θα τον απογειώσει και θα τριπλασιάσει το κασέ του. Ολες οι πλευρές ρισκάρουν όταν γίνεται μία συνεργασία και ο αθλητικός τους εγωισμός θα είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά. Κλειδί από εδώ και πέρα θα είναι οι ακραίοι των δύο ομάδων. Εάν θα είναι πρώτης διαλογής τα κασέ τους δεν θα πέφτει κάτω από τις 100.000 Ευρώ, ενώ το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι ο Κουβανός Χιμένες και φυσικά η κουβανική αγορά με την οποία παραδοσιακά έχει καλή επικοινωνία.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από χρόνια οργανώνουν το ρόστερ τους από τον Ιούνιο και μόνο αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία. Είναι φανερό πως ο προσανατολισμός τους είναι η πρώτη τετράδα καθώς ακόμα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο με τους διακανονισμούς από τα χρέη του παρελθόντως τα οποία στον μεν Παναθηναϊκό είναι περίπου 820.000 Ευρώ και στην ΑΕΚ περίπου 650.000 Ευρώ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ