1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-11-2014 12:30

Βασίλης Τζώρτζης: «Να παρέμβουμε στις υποδομές με στόχο την ανάπτυξή τους»

Συνέντευξη στο SportsOnAir.gr παραχώρησε ο υπεύθυνος της Πρότυπης ακαδημίας βόλεϊ Βασίλης Τζώρτζης, που είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της, υπό την αιγίδα της εταιρίας Activities & Sports Gateway.

Διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση στον επισημο site της Activities & Sports Gateway με την οποία ανακοινώνετε στην ουσία την ενασχόληση με την ανάπτυξη των υποδομών και τη δημιουργία πρότυπων Ακαδημιών με επιστημονικά κριτήρια στο χώρο του ερασιτεχνικού volley. Γιατί ειδικά στο χώρο του volley;

Καλησπέρα. Η πρώτη σύντομη απάντηση είναι όχι μόνο στο volley – οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια της Activities & Sports Gateway προέρχονται από το χώρο του volley, το αγαπάμε και γι' αυτό ξεκινήσαμε από αυτό το άθλημα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η επιτυχής υλοποίσης της Πρότυπης Ακαδημίας θα περιοριστεί μόνο σε αυτό. Για παράδειγμα, το αμέσως επόμενο άθλημα που είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει η Πρότυπη Ακαδημία, είναι το basket αλλά έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά και αφού εξασφαλίσουμε την επιτυχία όπως εμείς την έχουμε προδιαγράψει και συμφωνήσει με τις διοικήσεις των αθλητικών συλλόγων με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Οσον αφορά το χώρο του volley, θεωρούμε ότι παρατηρείται μια διαχρονική κάμψη σε πολλά επίπεδα από τον ευρύτερο προγραμματισμό και σχεδιασμό, τους διαρκώς μειωμένους και απαξιωμένους προυπολογισμούς και επιχορηγήσεις, την έλλειψη επαρκούς τεχνικής κατάρτισης σε ένα μεγάλο μέρος συνεργατών που παρέχουν υπηρεσίες, τη σαφή έλλειψη αθλητικής γνώσης και παιδείας σε ένα μεγάλο τμήμα των γονέων και κηδεμόνων, την έλλειψη συντονισμού με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση, την έλλειψη σοβαρής επαγγελματικής τεχνογνωσίας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών όπως λειτουργούν στις λεγόμενες «ηγέτιδες δυναμεις» του παγκόσμιου volley και φυσικά τη μεγάλη απειλή της διαχρονικής μείωσης των νεαρών αθλητών που ασχολούνται με το άθλημα του volley στην Ελλάδα.

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε και πρέπει να παρέμβουμε δημιουργικά με πολύ συγκεκριμένα και στοχευμένα αναπτυξιακά προγράμματα αθλητικών δράσεων ενώ είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία. Δεν αναμένουμε καμία στήριξη και καμία οικονομική υποστήριξη για την υλοποίηση του έργου απο οποιαδήποτε κρατική αρχή ή αθλητική ένωση ή άλλο αντίστοιχο φορέα και επομένως έχουμε την πολυτέλεια να υλοποιούμε για το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμφωνημένες δράσεις και προγράμματα σε απόλυτη συνεργασία και ταύτιση με τις διοικήσεις επιλεγμένων αθλήτικών σωματείων που είναι άλλωστε και οι εντολείς αυτής της προσπάθειας.



Μιλώντας για επιλεγμένους αθλητικούς συλλόγους μήπως αυτό είναι διαχωριστικό για κάποια σωματεία που θα ενδιαφερονταν για αυτό το εγχείρημα;

Αντιλαμβάνομαι το νόημα της ερώτησης αλλά θα είμαι απόλυτα ειλικρινής στην απάντησή μου. Δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για το θέμα της ανάπτυξης ούτε για τα μέσα αλλά και ούτε για το χρόνο που μια πραγματική αναπτυξιακή προσπάθεια αναμένται να δώσει καρπούς. Για να συμβεί αυτό όπως τόνισα πριν λίγο προϋποθέτει απόλυτη σύγκλιση, συνεργασία, κοινό όραμα και κουλτούρα με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων που θα εμπιστευθούν την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αθλητριών τους στην Activities & Sports Gateway. Στη βάση αυτή νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια προσέγγιση ούτε τα μέσα επίτευξης - παρά τη θεωρητικά ίδια στόχευση που μπορεί να υπάρχει. Επομένως θεωρώ ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του συγκεκριμένου εγχειρήματος, είναι η αμοιβαία επιλογή και εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκομένων για την επίτευξη υψηλών αλλά επιτέυξιμων στόχων σε πολύ συγκεριμένο χρονικό διάστημα.

Ποιοι είναι οι αθλητικοί σύλλογοι στους οποίους ανεφέρεστε;

Οι αθλητικοί σύλλογοι είναι περισσότεροι και διαρκώς αυξάνονται. Όμως θα μου επιτρέψετε στην παρούσα φάση και για λόγους αρχής να μην αναφερθώ στα ονόματα των αθλητικών συλλόγων με τους οποίους έχουμε έλθει ήδη σε συμφωνία. Αντιμετωπίζοντας με την πρέπουσα προσοχή και επαγγελματισμό την εκδίπλωση αυτής της σημαντικής προσπάθειας, θα διοργανωθεί σε λίγο καιρό σε γνωστό ξενοδοχείο μια μεγάλη Συνέντευξη Τύπου στην οποία ευελπιστούμε να είναι παρόντες όλοι οι πρωταγωνιστές αυτού του εγχειρήματος ώστε να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις που θα τεθούν απο εκπροσώπους του τύπου, αθλητικούς παράγοντες αλλά και φίλους και υποστηρικτές του αθλήματος. Το μόνο που είμαι σε θέση να επικοινωνήσω αυτή τη στιγμή, είναι ότι η υλοποίηση του έργου της ανάπτυξης των Ακαδημιών στο πλαίσιο Πρότυπης Ακαδημίας Volleyδεν περιορίζεται στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Εκπρόσωποι της Activities & Sports Gateway έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει πολύ δημιουργικές συζητήσεις παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό business plan με εκπροσώπους φίλων σωματείων σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα και ειδικά σε περιοχές που πραγματικά αγαπούν το άθλημα του volleyκαι στοχεύουν στη διαχρονική ανάπτυξη του αθλήματος. Στη δεύτερη φάση υλοποίησης του έργου σχεδόν ένα έτος μετά την υλοποίηση του έργου της Αττικής, θα ξεκινήσει η υλοποίησή του και σε αθλητικούς συλλόγους εκτός Ατικής.


Γιατί πιστεύετε ότι το εγχείρημα αυτό θα επιτύχει περισσότερο από την αυτόνομη διαχείριση των ακαδημιών και των υποδομών που κάνουν οι άλλοι σύλλογοι;

Κατ' αρχήν σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε τις προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων και των άλλων σωματείων ανταγωνιστικά σε σχέση με την προσπάθεια που ξεκινάμε. Ειλικρινά ευχόμαστε όλα τα σωματεία να επενδύουν με τον κατάλληλο τρόπο, τα κατάλληλα μέσα και με τον κατάλληλο προυπολογισμό όπως έχει κάνει η Activities & Sports Gateway στον ευαίσθητο χώρο των υποδομών. Εμείς από τη δική μας πλευρά με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο ιστορικό όνομα των αθλητικών σωματείων με τα οποία θα συνεργασθούμε, είμαστε πεπεισμένοι μετά από ένα χρόνο σχεδόν εξοντωτικής δουλειάς και συστηματικής προεργασίας με δεκάδες επαγγελματίες και ειδικούς στο χώρο του volleyστην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι διαθέτουμε ένα επίκαιρο, λειτουργικό και αποτελεσματικό business model το οποίο μπορεί να καλύψει τις πιο απαιτητικές συνθήκες αθλητικής εκγύμνασης, τεχνικής κάλυψης, γνώσεων και δημιουργίας αθλητικής παιδείας και κουλτούρας σε κάθε μια ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθυνόμαστε. Το μοντέλο αυτό το οποίο βασίζεται σε αυστηρά επαγελματικά πρότυπα δημιουργει ένα πολύ μεγάλο εύρος ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τις οικογένειές τους και το οποίο θέτουμε στην υπηρεσία της συστηματικής ανάπτυξης νεών αθλητών και αθλητριών των αθλητικών συλλόγων με τους οποίους θα συνεργασθούμε αλλά και ευρύτερα των περιοχών στις οποίες οι σύλλογοι αυτοί δραστηριοποιούνται.


Με το τελευταίο που είπατε, εννοείτε τους Δήμους στους οποίους λειτουργούν οι αθλητκοί σύλλογοι; Τι οφέλη μπορούν να έχουν απο την προσπάθεια αυτή;

Όπως είχαμε επικοινωνήσει πριν μερικούς μήνες που απευθυνθήκαμε στο Ελληνικό και διεθνές κοινό μας, η Activities & Sports Gateway δεσμεύεται για την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σε μια σειρά αθλημάτων και δραστηριοτήτων με αναπτυξιακή προοπτική, προσωπική φροντίδα, επαγγελματικό σχεδιασμό και υλοποίηση με τέτοιο τρόπο ώστε η αθλητική συμμετοχή σε ομαδικά και ατομικά sports να καθίσταται μια πραγματική εμπειρία άθλησης και συμμετοχής σε άριστα οργανωμένες δράσεις. Μια απο τις βασικές αρχές των Πρότυπων Ακαδημιών της Activities & Sports Gateway είναι η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών σε αθλητικά γεγονότα και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε χώρες με προηγμένο επίπεδο αθλητικής οργάνωσης, sports management και αγωνιστικής εξέλιξης.

Με τη συνεργασία αυτή να ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας, οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν ακόμη μεγάλη αναγνωρισιμότητα και μια σειρά από παρεπόμενες συνέργειες και οφέλη που η συστηματική ανταλλαγή αθλητικών πληθυσμών και των συνοδών τους μπορεί να εξασφαλίσει. Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή.





Κλείνοντας αυτή την πρώτη επικοινωνία, υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε;

Πράγματι όπως αναφερθήκαμε και στην ανακοίνωση και το Δελτίο Τύπου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους μας βοήθησαν με την επαγγελματική γνώμη και συμβουλή τους σχετικά με τη μελέτη ενός ορθολογικού και πλήρως ανταποδοτικού επιχειρηματικού σχεδίου και συγκεκριμένα:

Τους γυμναστές, προπονητές και τεχνικούς διευθυντές με τους οποίους συνεργασθήκαμε επι μακρόν για να δημιουργηθεί το κατάλληλο πρόγραμμα ομαδικής και ατομικής εκγύμνασης, προπόνησης και ανάπτυξης για κάθε ηλικιακή ομάδα.

Τις διοικήσεις των επιλεγμένων αθλητικών σωματείων με τους οποίους ήλθαμε σε επαφή.

Τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και των αντίστοιχων αθλητικών φορέων και οργανισμών στους δήμους με τους οποίους ήλθαμε σε επαφή και οι οποίοι μας καθοδήγησαν στους τομείς των δράσεων και των προτεραιοτήτων τους.

Τους συνεργάτες με τους οποίους σχεδιάσαμε και υλοποίησαν τις απαραίτητες έρευνες στην περιοχή της Αττικής.

Την ομάδα των μηχανογράφων που παρέδωσαν ένα μοναδικό για τα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαικά δεδομένα, ολοκληρωμένο μηχανογραφικό σύστημα στο χώρο του SportsManagementκαι του αθλητικού marketing

Τους υπεύθυνους στο χώρο του τουριστικού marketingγια όλα τα θέματα μετακινήσεων ομάδων σε εγχώριους και διεθνείς προορισμούς

Ολους τους συνεργάτες με τους οποίους ήλθαμε σε επαφή και συμφωνήθηκε το πλαίσιο και το επίπεδο συνεργασίας όπως είναι οι διατροφολόγοι, οι υπεύθυνοι των εργομετρικών εργαστηριων, οι φυσικοθεραπευτές, οι παιδοψυχολόγοι, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι προμηθευτές αθλητικού υλικού κλπ.

Τα ανεξάρτητα μελη της Επιστημονικής Επιτροπής στα οποία απευθυνθήκαμε και τους εθελοντές Συμβούλους Διοίκησης.

Τους επαγγελματίες εκπαιδευτές στα εδικά σεμινάρια καθοδήγησης που σχεδιάσαμε.

Τους χορηγούς επικοινωνίας από το χώρο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν με θερμη αυτή τη νέα προσπάθεια.

Την επώνυμη και μεγάλη Ακαδημία με την οποία συνεργαζομαστε για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και σχεδιασμού για την υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και από/προς το εξωτερικό και φυσικά ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους πολλούς επώνυμους, μεγάλους και μικρότερους χορηγούς που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους σε αυτή τη μοναδική προσπάθεια στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του volley.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ