1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-12-2014 16:22

Γκόμεζ: «Με τον κόσμο για τον τίτλο»

Αποκάλυψε την ηλικία του, μίλησε για τον φετινό στόχο του ΠΑΟΚ, για τον προπονητή του και έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του «δικεφάλου». «Μαζί με τον κόσμο μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα» είπε ο Ερνάντο Γκόμεζ ο οποίος ήταν καλεσμένος των καναλιών Novasports στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ». Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του διαγωνίου του ΠΑΟΚ…

Για την ως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: Όταν ξεκίνησε η χρονιά όλοι μας περίμεναν να πάμε ψηλά λόγω της μεταγραφικής ενίσχυσης που είχε γίνει στο τμήμα. Κάναμε καλή αρχή, θέλουμε να παίζουμε καλό βόλεϊ και ότι βγει.

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό: Δεν κρατήσαμε το υψηλό επίπεδο μας σε όλο το ματς και για αυτό χάσαμε. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Αυτό συνέβη σε μας στην Πυλαία, αυτό συνέβη στον Εθνικό στο ματς με εμάς. Αυτά πρέπει να τα περιμένουμε μέσα στην χρονιά. Καθημερινά επειδή έχουμε και νεαρούς παίκτες θα βελτιωνόμαστε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι έχουμε περιθώρια για να βελτιωθούμε.

Γιατί επέστρεψε στην Ελλάδα και με ποιους μίλησε πριν αποφασίσει: Η πρώτη μου χώρα μετά την Βενεζουέλα ήταν η Ελλάδα. Ήρθα στον Ολυμπιακό όπου έζησα πολύ όμορφες στιγμές. Γενικά στην Ελλάδα ήταν όμορφα. Και στον Παναθηναϊκό ήταν επίσης υπέροχα. Γνώρισα μεγάλους αθλητές όπως ο Κουρνέτας με τον οποίο μίλησα πριν έρθω στον ΠΑΟΚ. Πέρασα δύσκολες στιγμές με τραυματισμό και ήταν σωστή επιλογή για μένα να έρθω. Η Ελλάδα είναι χώρα με πολιτισμό και κουλτούρα.

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: Έχουμε μεγάλο κίνητρο, θεωρούμε πως έχουμε την ευκαιρία να παραμείνουμε ψηλά, διαθέτουμε το απαραίτητο δυναμικό για να το πράξουμε. Βέβαια δεν είναι εύκολο, ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, ο Εθνικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό φαίνεται από τ' αποτελέσματά του στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο το πρωτάθλημα για να πω από τώρα ότι θα πάρουμε σίγουρα τον τίτλο. Όμως έχουμε τους παίκτες και την αυτοπεποίθηση για να το πετύχουμε. Είναι λογικό να έχουμε στόχο τον τίτλο αλλά είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, αλλιώς είδατε τι έγινε στον αγώνα με τον Άρη για το Λιγκ Καπ.

Για τον αγώνα με τον Εθνικό και την απόδοσή του: Στα πρώτα δύο σετ ήταν πολύ δύσκολα για μας και για μένα προσωπικά. Το μπλοκ του Εθνικού ήταν καταπληκτικό. Είχαμε εμπιστοσύνη στην ομάδα κι εγώ στον εαυτό μου, ανέβηκα και έτσι έγινε η ανατροπή.

Για την ηλικία του: Είναι δύσκολο να κρατηθώ όπως ήμουν παλιά. Είμαι πλέον 32 ετών. Ήρθα 18 χρονών στον Ολυμπιακό και έφυγα στα 22 μου. Μεγάλωσα, έκανα οικογένεια αλλά γενικά δεν άλλαξα πολύ.

Πως βλέπει το ελληνικό πρωτάθλημα επτά χρόνια μετά: Είναι λίγο χαμηλότερο το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά πιο ισορροπημένο. Βέβαια όταν πρωταγωνιστούσαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν άλλα μπάτζετ και άλλους παίκτες. Όμως θα έλεγα ότι είναι πιο ανταγωνιστικό και περισσότερες ομάδες διεκδικούν τον τίτλο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που συνεχίζουν αλλά και πολλοί που έχουν γίνει προπονητές πλέον. Τους βλέπω και καταλαβαίνω ότι μεγάλωσα, αλλά από την άλλη αισθάνομαι κι ωραία.

Για τον Καλμαζίδη: Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης και πιστεύω ακόμη καλύτερος ως προπονητής. Πολύ σπουδαία προσωπικότητα. Τον γνώριζα πολύ καλά όταν έπαιζε. Είχε καλά στοιχεία αλλά δεν ήξερα αν θα ήθελε να γίνει προπονητής.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος έχει μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Ίσως όχι τόσο μεγάλη στο βόλεϊ. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να είναι κοντά για να μας οδηγήσουν ως τον τίτλο. Όλοι μαζί για να φτάσουμε στην επιτυχία.

novasports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ