1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-06-2014 20:52

Η ΕΟΠΕ απειλεί τους πάντες

Αν τα έργα της ΕΟΠΕ συμβάδιζαν έστω και κατά το ελάχιστο με τον αριθμό των απειλητικών ανακοινώσεων που βγάζει κατά καιρούς, το βόλεϊ θα ήταν εθνικό άθλημα στην Ελλάδα.

Μετά την πρωτοφανή ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη με οδηγίες προς... ναυτιλομένους που ασκούν κριτική για τον αποκλεισμό των Εθνικών ομάδων από τα Ευρωπαϊκά πρωταθληματα ήρθε και η απειλητική ανακοίνωση που φωτογραφίζει την ΕΣΑΠ για το Beach Volleyleague που αρχίζει αύριο επειδή κάποια δημοσιεύματα - ερήμην της Λίγκας - ανέφεραν τις ομάδες που αγωνίζονται οι αθλητές στα συγκεκριμένα τουρνουά. Ως εκ τούτου από την ΕΟΠΕ «βγήκε» το... συμπέρασμα πως η ΕΣΑΠ διοργανώνει διασυλλογικό τουρνουά το οποίο παρεμπιπτόντως και για όσους δεν το γνωρίζουν διεξήχθη με 5 ομάδες και κάτω από άκρα... μυστικότητα από την ίδια την ΕΟΠΕ.

Το μένος και η εσωστρέφεια που καλλιεργούν μονίμως συγκεκριμένοι σύμβουλοι της ΕΟΠΕ δεν έχει τέλος και βυθίζουν όλο και περισσότερο το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ στο φόβο, στη μικρότητα και στην απομόνωση.

Αντί να χαίρεται η ΕΟΠΕ που την... ακολουθούν όλοι στις πρωτοβουλίες της για την... ανάπτυξη του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ, αντί να ενθαρρύνει τους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετέχουν μαζικά στα τουρνουά του μπιτς βόλεϊ βγάζει απειλητικές ανακοινώσεις για τιμωρίες αποκλεισμούς και αφορισμούς.

Φαίνεται πως αυτοί που συντάσουν και υπογράφουν αυτές τις ανακοινώσεις έχουν χάσει την αυτοεκτίμηση τους και νιώθουν πως όλοι τους έχουν προσπεράσει.

Μπορεί και να συμβαίνει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αλλά δεν χρειάζεται να το φωνάζουν κιόλας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της ΕΟΠΕ:


1.Η ανακοίνωση για το μπιτς βόλεϊ την παραμονή της έναρξης της διοργάνωσης της ΕΣΑΠ την οποία κατά τα λοιπά στηρίζει!

«Το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο της διεξαγωγής ανεξάρτητων τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ τα οποία δεν έχουν την έγκριση της Ομοσπονδίας, αλλά και η διεξαγωγή τουρνουά τα οποία ενώ έχουν πάρει την σχετική έγκριση της ΕΟΠΕ διεξάγονται υπό τη μορφή ‘Διασυλλογικού Πρωταθλήματος’.

Ενημερώνουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες (σάλας και μπιτς βόλεϊ) ότι εφόσον διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους διοργανώσεις θα κληθούν άμεσα σε απολογία και θα επιβληθούν τόσο στους ίδιους όσο και στους συλλόγους τους οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό Μπιτς Βόλεϊ».

 

2.Η ανακοίνωση για όσους ασκούν κριτική - Το εντυπωσιακό είναι πως η ανακοίνωση ξεκινάει με την υπενθύμιση πως η κριτική είναι εποικοδομητική!:

«Την προηγούμενη εβδομάδα το άθλημά μας βίωσε μία μεγάλη απογοήτευση με τη μη πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όπως και για κάθε άλλο αποτέλεσμα μη επίτευξης κάποιου στόχου, η κριτική μπορεί να είναι πάντα εποικοδομητική σε παίκτες, προπονητές, διοίκηση ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Όμως στις αποφάσεις που απαιτείται να ληφθούν δεν πρέπει να επικρατεί ούτε το «θυμικό» ούτε αυτές να λαμβάνονται εν θερμώ και ξεχνώντας ότι οι Εθνικές Ομάδες δεν είναι πεδίο άσκησης προσωπικών πολιτικών ή ευκαιρίες έκφρασης γενικόλογης κριτικής για τα «πεπραγμένα» της ΕΟΠΕ. Οι ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί είτε απευθύνονται προς τους παίκτες είτε προς τους προπονητές είτε προς την Διοίκηση της ΕΟΠΕ ακυρώνουν την καλόπιστη και επιβαλλόμενη κριτική.

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ δεν μπορεί παρά να πάρει άμεσα αποφάσεις για το μέλλον των Εθνικών ομάδων, έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι η επόμενη μέρα απαιτεί απ’ όλους μας να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας μέσα στις πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες και να υλοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε τις αποφάσεις μας για ένα καλύτερο αύριο στο άθλημα μας.

Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο του αθλήματος, όπως μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι μπορεί, να συστρατευτεί στον αγώνα μας αυτό, με κρίσεις, σκέψεις και προτάσεις και παράλληλα να στηρίξει την προσπάθεια των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών που συνεχίζεται στο European League».

 

 

1 σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ