1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
13-07-2014 18:47

Πρώτη σκορερ του Ευρωπαϊκού Λιγκ η Κιόση

Αποστολή ΠΣΑΤ, Νορντχάουσεν, Γερμανία: Δήμητρα Πολυχρονοπούλου
Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Ελένη Κιόση, που πριν τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Λιγκ, τερμάτισε στην 1η θέση των σκόρερ του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών. Η έμπειρη διαγώνια έπαιξε 12 παιχνίδια (43 σετ) και κέρδισε 175 πόντους με μέσο όρο 4,07 πόντους ανά σετ!


Ενώ στην 10η θέση ήταν ακόμη μία ελληνίδα, η Εύα Χαντάβα, που αγωνίστηκε επίσης σε 12 παιχνίδια (41 σετ) και κέρδισε 116 πόντους με 2,83 μ.ό.

Η Ελένη Κιόση αρχικά ανέφερε: «Σήμερα ανασυγκροτήσαμε τις τελευταίες δυνάμεις που μας είχαν απομείνει και κάνοντας μια καλή εμφάνιση, κοντράραμε την Γερμανία. Θεωρώ πως στο παιχνίδι μας υπήρχαν κάποια πολύ καλά κομμάτια και κάποια άλλα μέτρια. Παίξαμε όμορφο βόλεϊ κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας από εμάς και αυτό μας ικανοποιεί για το τελευταίο μας παιχνίδι».

Σχετικά με την προσωπική της διάκριση τόνισε με νόημα: «Δεν υπάρχει καμιά προσωπική διάκριση, ότι πόντο παίρνει μια αθλήτρια επιτυγχάνεται μετά από προσπάθεια των υπολοίπων πέντε που είναι μέσα στο παιχνίδι ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα. Οπότε ευχαριστώ τις συναθλήτριές μου γι’ αυτό»!

Με την σειρά της η Εύα Χαντάβα, τόνισε: «Σήμερα παίξαμε καλύτερα από ότι στο πρώτο παιχνίδι και στην υποδοχή, όμως κάναμε κάποια λάθη και στην κόντρα μπάλα. Η Γερμανία είναι ανώτερη ομάδα, και πήρε τη νίκη καθώς διαχειρίστηκε καλύτερα από εμάς τις επιθέσεις στα κρίσιμα σημεία».

Η νέα συμπαίκτρια της ελληνίδας ακραίας, στην Λοκομοτίβ Μπακού, είναι το λίμπερο της Γερμανίας, Λίσα Τόμσεν, η οποία ανέφερε: «Η Ελλάδα σήμερα μας πίεσε περισσότερο και στο σρεβίς και γενικά έκαναν καλή δουλειά και ήταν πιο κοντά μας στο σκορ. Έπρεπε να παλέψουμε για να την κερδίσουμε και το πετύχαμε με λιγότερα λάθη στο τέλος. Την επόμενη εβδομάδα στα τελικά κόντρα στην Τουρκία πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο για να κατακτήσουμε τον τίτλο». Τέλος για την Εύα Χαντάβα σχολίασε: «Χαίρομαι που γνώρισα μια νέα μου συμπαίκτρια πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Μου φαίνεται πολύ συμπαθητική κοπέλα, και ικανή να προσφέρει στην ομάδα τη σεζόν που μας έρχεται»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ