1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-08-2023 23:57

Η ΑΕΚ δεν κατέθεσε εξοφλητικές επιταγές και διακανονισμούς και μηνύει την ΕΣΑΠ!

H AEK δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά να καταθέσει εξοφλητικές επιταγές και διακανονισμούς για τα χρέη προς παίκτες και προπονητές και μήνυσε την ΕΣΑΠ, που απαρτίζεται από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, Μίλων, Καλαμάτα, Κηφισιά, Πήγασο Πολίχνης και Άθλο Ορεστιάδας.

Με αυτό τον τρόπο προκαλεί πρόβλημα στην παραχώρηση wild card σε ομάδα που θα την αντικαταστήσει και όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα της Volley League κινδυνεύει να διεξαχθεί με 9 ομάδες, αφού η ΑΕΚ δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και η ΕΣΑΠ δεν μπορεί να την αντικαταστήσει με άλλη ομάδα.


Αναλυτικά, η επιστολή της διοίκησης Αλέξη Αλεξίου

Η ΑΕΚ σήμερα 3/8/2023 έστειλε επιστολή στην ΕΣΑΠ. Επιστολή στην οποία ξεκαθαρίζονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

1) Ότι η ΑΕΚ έχει κάνει όλα όσα της ζητήθηκαν και έχει υποβάλλει στις 30/6/2023 Αίτηση Εγγραφής, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δέχεται και προσχωρεί ανεπιφύλακτα σε όλες τις διατάξεις, καθώς και ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 όπως αυτές καθορίζονται από το ΝΟΜΟ και την ετήσια ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του πρωταθλήματος.

2) Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας Τμήματος Αμειβομένων Αθλητών (εν προκειμένω επανίδρυσης και επαναλειτουργίας) καθώς και τη νόμιμη έγκριση και αδειοδότηση της ίδρυσής του από την ΕΟΠΕ και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που θα έχει ολοκληρώσει προ της υποβολής φακέλου για την αδειοδότηση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας 2023/2024.

3) Μετά την κατάθεση της αίτησης της ΑΕΚ, η ΕΣΑΠ ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εγγράψει την ΑΕΚ, ως μέλος του Συνεταιρισμού. Η μη εγγραφή της ΑΕΚ μέχρι σήμερα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, καθώς για αυτή την εγγραφή αρκούσε μόνο η δήλωση / αίτηση εγγραφής και δεν απαιτούταν καμία προσκόμιση οιουδήποτε έγγραφου.

4 )Η ΕΣΑΠ δεν έχει κανένα δικαίωμα ελέγχου και παρέμβασης στην ελεγκτική διαδικασία και τη διαδικασία αδειοδότησης της ΑΕΚ από την ΕΕΑ, η οποία είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας ελέγχου των επαγγελματικών τμημάτων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

5) Στις Συνεδριάσεις των ΓΣ και ΔΣ του ΕΣΑΠ που παραβρέθηκαν εκπρόσωποί της ΑΕΚ, η ΑΕΚ δεσμεύτηκε ότι θα ρυθμίσει τις εκκρεμούσες υποθέσεις. Στην ΕΣΑΠ είναι ενήμεροι, έχουν μιλήσει και με αθλητές και γνωρίζουν ότι έχουν γίνει πολλές επαφές, προτάσεις και αντιπροτάσεις. Είναι γνωστό και στην ΕΣΑΠ ότι η επίτευξη των συμφωνιών είναι ζήτημα ημερών και πάντως αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της μοναδικής τασσόμενης προθεσμίας, αυτής του ενός μηνός προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ δεν περιόρισε από μόνη της την προθεσμία που της δίνει ο Νόμος σε βάρος της. Αυτό επιχειρεί να το κάνει η ΕΣΑΠ.

6) Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να πετύχει τέσσερις σημαντικότατες συμφωνίες χορηγίας και χρηματοδότησης του ΤΑΠ ΑΕΚ, που διασφάλιζαν τη βιωσιμότητά του και εγγυούνταν την αποπληρωμή κάθε οφειλής για εξόφληση παλαιών χρεών, αλλά και την πληρωμή του κόστους λειτουργίας της φετινής ομάδας. Και επιπλέον το φετινό ρόστερ σχεδόν είχε ολοκληρωθεί μέχρι πρότινος.

7) Η παράνομη συμπεριφορά της ΕΣΑΠ με την άρνηση της εγγραφής της ΑΕΚ ως μέλος του Συνεταιρισμού, όχι μόνο διατηρείται μέχρι σήμερα, αλλά επιπλέον με νεότερη απόφαση, που γνωστοποιήθηκε στις 31/7/2023 το βράδυ, έδωσε στην ΑΕΚ προθεσμία τριών ημερών (!) για να προσκομίσει διακανονισμούς και ρυθμίσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις πιστωτών περί εξόφλησης ή ρύθμισης των αξιώσεών τους. Μετά από όλα τα παραπάνω και της σφόδρα παράνομης, αθέμιτης, αντιδεοντολογικής και ανήθικης ενέργειας της ΕΣΑΠ, η ΑΕΚ με την επιστολή της, ξεκαθαρίζει προς την ΕΣΑΠ: (α) Η ΕΣΑΠ δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός και δεν έχει καμία εξουσία ελέγχου επί οποιουδήποτε ΤΑΠ, (β) Η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΠ είναι παράνομη και παράγει συνέπειες αδικοπρακτικής συμπεριφοράς και ευθύνης με υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας του βλαπτόμενου και με καταβολή αποζημίωσης, (γ) Με την αίτηση της ΑΕΚ παρείχε τη δήλωση που της ζήτησε η ΕΣΑΠ ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, οι οποίες όμως δεν κρίνονται από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αλλά από την ΕΕΑ, στην οποία η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να υποβάλλει πλήρη φάκελο μέχρι ένα μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ