1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-07-2015 18:14

Συγκινητικό μήνυμα του Μπερούτο: «Εγώ είμαι Έλληνας»

Ο Μάουρο Μπερούτο  είναι ένας από τους πολλούς και σπουδαίους αλλοδαπούς που έχουν προσφέρει στο ελληνικό βόλεϊ.  Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 όταν ήταν βοηθός του Μοντάλι στον Ολυμπιακό, μέχρι την επιστροφή του, 10 χρόνια μετά για να δουλέψει στον Παναθηναϊκό.
Ο Ιταλός προπονητής είναι μέγας φιλέλληνας και το αποδεικνύει τώρα, με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebookμε το οποίο ζητά από όλη τον κόσμο να στηρίξει την Ελλάδα.


«Εάν αντικαταστήσουμε τη λέξη «χρεωκοπία» με τη λέξη «αποτυχία» θα μπορούσε να είναι περισσότερο σαφές ότι δεν πρόκειται μόνο για μια χώρα ή μια διαπραγμάτευση. Αποτυγχάνει θαυμάσια το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, αποτυγχάνει η ιδέα της «Ευρώπης των λαών». Δεν αποτυγχάνει η Ελλάδα, αλλά μια ιδέα στην οποία εγώ ο ίδιος πίστευα.

Είμαι ένας Ιταλός που έχει περάσει τρία χρόνια της ζωή του στην Ελλάδα. Έμαθα εκεί την ομορφιά της αξιοπρέπειας ακόμα και την ώρα που «σβήνει» και την άφθαρτη δύναμη της υπερηφάνειας ενός λαού για την ιστορία του. Έλαβα από τους ανθρώπους το πολύτιμο δώρο της φιλοξενίας, έμαθα πως μπορεί ένας αλλοδαπός να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα είμαι πάντα και για πάντα, από την πλευρά εκείνων που υπερασπίζονται τώρα, με κάθε τρόπο, την ιστορία, την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό, την ομορφιά. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς.  Η ανθρωπότητα, αν εξακολουθεί να υφίσταται, ας ασχοληθεί με την Ελλάδα, σήμερα.  Αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά μπορεί να αρχίσει επιτέλους με το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέφει τα μάρμαρα του Παρθενώνα!

 Σκέφτομαι τη γωνιά μου στην Ελλάδα, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου θα δείτε ένα ηλιοβασίλεμα και θα χάσετε την αναπνοή σας. Κάθομαι και παρακολουθώ από εκεί, αυτή τη δύση του ήλιου της Ευρώπης.  Κάθομαι και την κοιτάζω μέσα από τα μάτια εκείνων που πιστεύουν και όταν πρέπει να επιλέξουν, να επιλέξουν, χωρίς αμφιβολία τον τόπο που χτυπάει η καρδιά. #εγώείμαιΈλληνας»

Σχετικά άρθρα

  • Ευρωπαϊκό ανδρών: Έφτασε η ώρα της Ρωσίας
    Λιουμπλιάνα, Αποστολή ΠΣΑΤ Δημήτρης Τυχάλας. Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών συνεχίζεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη γαλανόλευκη να αντιμετωπίζει αύριο το απόγευμα (18:30, ΕΡΤ3) στη Λιουμπλιάνα την Ρωσία για τους ‘16’ της διοργάνωσης.
  • Ευρωπαϊκό ανδρών: «Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα»
    Λιουμπλιάνα, Αποστολή ΠΣΑΤ, Δημήτρης Τυχάλας. Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Ρωσία για τους ‘16’ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκίνησε με τη διοργάνωση της media day παρουσία προπονητών και αρχηγών των ομάδων.
  • Ευρωπαϊκό ανδρών: Από την ΕΡΤ3 ο αγώνας Ελλάδας - Ρωσίας
    Από την συχνότητα της ΕΡΤ3 στις 18.30 το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) θα μεταδοθεί από την Λιουμπλιάνα το παιχνίδι Ελλάδα-Ρωσία για τη φάση των «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών.
  • Ευρωπαϊκό ανδρών: Ήττα της Εθνικής που περιμένει «δώρο» από την Ρουμανία
    Μονπελιέ, αποστολή ΠΣΑΤ Δημήτρης Τυχάλας. Για ενάμιση σετ η Εθνική ομάδα ήταν σε τροχιά πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωβόλεϊ, ωστόσο η Πορτογαλία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και επικρατώντας με 3-1 να έχει πλέον αυτή το πάνω χέρι, αν και όλα θα κριθούν στο αυριανό ματς Πορτογαλία-Ρουμανία.
  • Ευρωπαϊκό ανδρών: Νίκη και φύγαμε για τους «16»

    Μονπελιέ, αποστολή ΠΣΑΤ, Δημήτρης Τυχάλας. Η Εθνική ομάδα επικράτησε με 3-1 της Ρουμανίας και εφόσον αύριο το μεσημέρι (15:00, ΕΡΤ Sports) επικρατήσει με οποιοδήποτε σκορ της Πορτογαλίας, τότε θα πάρει την 4η θέση στον Α’ όμιλο και το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

     

1 σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ