1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2014 15:18

Η 11αδα που δεν κέρδισε ποτέ

Δεν χρειαζόταν να βγει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για να διατυπωθεί στη συνείδηση όλων ότι οι 11 ομάδες σε ένα πρωτάθλημα είναι μια τρύπα στο νερό. Απλά επιβεβαιώθηκε και από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο που με την δικαίωση της προσφυγής του ΖΑΟΝ αναδεικνύει τις οργανωτικές αδυναμίες αλλά και την έλλειψη παραγόντων με πυγμή και βούληση στο ελληνικό βόλεϊ.

Θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας και να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα. Από την τηλεγραφική διατύπωση τους, η διαπίστωση είναι πως οι παράγοντες που διοικούν το άθλημα και τους συλλόγους είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό το ρεντίκολο που δεν έχει προηγούμενο.

Το μέγα λάθος ξεκινάει από τον σχεδιασμό της ΕΟΠΕ με τους τρεις ομίλους της Α2 γυναικών. Ένα πομπώδες σύστημα απλά για να συμμετέχει ο κάθε πικραμένος σε Εθνική κατηγορία και να δικαιολογηθεί ένα άλλο... έγκλημα, η κατάργηση της Β΄ Εθνικής.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ

 

 

 

 

2 σχόλια

  • Comment Link Ηλιας Ξυνοπουλος Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 13:55 posted by Ηλιας Ξυνοπουλος

    Θα ηθελα - μιας και ο κος Ασημακόπουλος είναι ενας πολύ εμπειρος δημοσιογράφος ειδικά για το βόλλευ και αριστος γνώστης του χώρου-να κάνω μερικές ερωτήσεις
    1.Μιας και απο ολο το αρθρο βγαίνει καθαρά το συμπέρασμα οτι ολη αυτή η ιστορία περί ανόδου ομάδας στην Α1 κατά την γνώμη του θεωρείται ανούσια, αποτέλεσμα αστοχων χειρισμών και αναποτελεσματική, γιατί δεν μας αναφέρει και την δική του αποψη σχετικά - και με βάση τον κανονισμό - ποιά ομάδα της Α2 θα επρεπε να ανέβει στην Α1?
    2.Απο πότε κάποια αποτελέσματα στην αρχή της περιόδου ενός πρωταθλήματος θεωρούνται κριτήριο και αναγκαία και ικανή συνθήκη που θα κρίνουν την οποια ομάδα αν είναι ικανή να παίξει στην μεγάλη κατηγορία?
    3.Αν ηταν ετσι τότε κάθε εβδομάδα θα επρεπε οι ομάδες Α1 να αξιολογούνται και οι 3 τελευταίες στην βαθμολογία θα επρεπε να πέφτουν κατηγορία και να ανεβαίνουν οι 3 πρρώτες της Α2?
    4.Επειδή τυχαίνει να ζούμε ΑΠΟ ΚΟΝΤΆ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΤΟΝ ΖΉΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ με τα οποία προπονούνται και ετοιμάζονται οι ακαδημίες του Συλλόγου και οι μικρότερες κατηγορίες ( παγκορασίδες, κορασίδες κλπ) και με ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ να γίνουν καλές και αξιες αθλήτριες τα κορίτσια που θα στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα πώς εχει την απόψη που εκφράζει περι ακαδημιών κλπ?Μήπως δεν εχει προσωπική αποψη αλλά απλά πληροφορίες τρίτων??Σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα προπονήσεων είναι στην διάθεσή του να παρακολουθήσει απο κοντά ολη αυτή την προσπάθεια προκειμενου να εχει και ιδίαν γνώμη.

  • Comment Link Ν.Κ. Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 14:01 posted by Ν.Κ.

    Εξαιρετικό το άρθρο σας, αναδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο τα πολλαπλά σφάλματα εκ μέρους της Ομοσπονδίας καθώς και τις συνέπειες που έχει υποστεί το γυναικείο βόλλευ εξαιτίας αυτών.

    Προσωπικά, έχω αρκετά χρόνια να παρακολουθήσω βόλλευ και συμπτωματικά, έτυχε να παρακολουθήσω το θέμα των "11 ομάδων."

    Θα σας εκφράσω, λοιπόν, την άποψή μου, όπως την εξέθεσα και σε άλλο άρθρο της ιστοσελίδας σας.

    Σε μια έκτακτη και απαιτητική κατάσταση για το ελληνικό γυναικείο βόλλευ, η οποία έχρηζε ακαριαίων επιδέξιων χειρισμών, ο κ. Μαυρομάτης εκφύλισε την Α1 Γυναικών και υποβάθμισε την ποιότητά της, βιάζοντας και επιβάλλοντας τη διεξαγωγή ενός "ανάπηρου" , "κουτσού" πρωταθλήματος. Φάνηκε, δηλαδή, "αρκετός" να βρει στα δύσκολα, την εύκολη λύση.

    Όπως δηλώνει ο ίδιος, αυτό που θα άλλαζε είναι ο χρόνος προκήρυξης των δηλώσεων συμμετοχής. Εκεί εντοπίζει το κενό. Όχι στην παντελή έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης και την ανικανότητά του να επιλέξει με δίκαιο, άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο την ομάδα που θα συμπλήρωνε το πρωτάθλημα και θα εξασφάλιζε όχι απλώς ένα καλό αλλά το καλύτερο επίπεδο για την Α1.

    Αυτό, σε συνδυασμό με την ομολογία του πως έπραξε με αυτόν τον τρόπο για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, καθώς και η ικανοποίησή του πως το κουτσουρεμένο εξαιτίας των χειρισμών του πρωτάθλημα παρουσιάζει "καλή εικόνα" συνιστούν την απόλυτη απόδειξη πως ο κ. Μαυρομάτης λειτουργεί την ΕΟΠΕ και κατ´ επέκταση το ελληνικό βόλλευ, στο πλαίσιο της μετριότητας. Στο ρελαντί!

    Δυστυχώς, οι εποχές δεν επιτρέπουν τη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων από μετρίους. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν όσοι διεκδικούν αξιώματα και ακόμα περισσότερο, όσοι τους εκλέγουν.

    Υ.Γ. Η κριτική γίνεται πάντα με απώτερο σκοπό το όφελος του ευρύτερου συνόλου. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως δεν έχουν πάρει θέση δημοσίως άλλα σωματεία. Προφανώς, πρόκειται "για την κατσίκα του γείτονα"! Εύχομαι περαστικά. Γενικότερα...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ