1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-12-2015 15:40

MVP η Μαλασάι

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των αιωνίων, διατηρώντας έτσι το αήττητο σερί του και η Ναντιέζντα Μαλασάι αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.
Η ακραία από την Λευκορωσία είχε 16 πόντους με 15/32 επιθέσεις και 1 μπλοκ, ενώ είχε και 50% με 34% άριστες στην υποδοχή, έχοντας καταλυτική συμβολή στη νίκη της ομάδας της παρόλο που προερχόταν από τραυματισμό (θλάση στους κοιλιακούς).

«Είχα πρόβλημα με τους κοιλιακούς μου και μετά από 10-15 μέρες ξεκούραση ένιωθα έτοιμη, παρότι είχα κάνει μόνο δύο προπονήσεις πριν από το παιχνίδι», εξήγησε η ίδια καθώς δεν ήθελε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να χάσει το ντέρμπι.

«Μου είπαν τα κορίτσια ότι κάθε χρόνο τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι ντέρμπι, ότι είναι μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Πριν είχαμε εύκολα παιχνίδια, ήταν το πρώτο δύσκολο παιχνίδι μας στο φετινό πρωτάθλημα. Το πρώτο σετ ήταν κλειστό και το χάσαμε 27-25. Στη συνέχεια του αγώνα, όμως, όταν βρήκαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάναμε τη δουλειά μας και πιστεύω πως μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα που πήραμε τη νίκη μέσα στην έδρα τους».

Η Μαλασάι αποτέλεσε το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην ομάδα του Ολυμπιακού, αφού λόγω υποχρεώσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Λευκορωσίας ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου. Το διάστημα που πέρασε έχει λειτουργήσει ευεργετικά για την ένταξή της στο σύνολο, αλλά και τη συνοχή των «ερυθρόλευκων»: «Βελτιωνόμαστε με κάθε αγώνα που παίζουμε, μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις που κάνουμε μαζί. Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω πώς σκέφτεται η κάθε συμπαίκτριά μου και αυτό με βοηθάει μέσα στο παιχνίδι».

Έχοντας αγωνιστεί για δύο σεζόν στη Ρωσία, αλλά και στην πατρίδα της, η 25χρονη διεθνής επιχείρησε μία σύγκριση: «Στη Ρωσία το επίπεδο είναι σίγουρα λίγο πιο υψηλό. Το ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει αρκετά με αυτό στη Λευκορωσία. Έχει ομάδες που είναι ανταγωνιστικές και πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές το επίπεδο είναι καλό».

Τους δύο μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, η Μαλασάι έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις για τη χώρα: «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Καταρχήν, έχει ζέστη! Στη χώρα μου τώρα έχει -5 βαθμούς. Εδώ, τις καλές ημέρες, μπορείς ακόμα και να πας στη θάλασσα».

Στα πλάνα της είναι να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο που τη φιλοξενεί, αν και μέχρι τώρα οι υποχρεώσεις της με τον Ολυμπιακό δεν της το έχουν επιτρέψει: «Δεν έχω επισκεφθεί ακόμα τα μέρη που θα ήθελα, όπως την Ακρόπολη, γιατί το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιεσμένο. Όταν υπάρξει ελεύθερος χρόνος, οπωσδήποτε θα πάω».

Στη διακοπή που θα μεσολαβήσει, πάντως, για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η ακραία του Ολυμπιακού σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα της, αφού της έχει λείψει η οικογένειά της: «Θέλω να δω τους γονείς μου και τον σύζυγό μου. Μου έχουν λείψει και χαίρομαι που θα περάσουμε μαζί τις γιορτές».

volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ