1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-12-2015 22:20

Μεγάλο ντέρμπι με διαφορετικούς στόχους

Πριν από 3,5 χρόνια ο Ηρακλής και ο Φοίνικας Σύρου μονομαχούσαν για την κατάκτηση του τίτλου με τους συριανούς να αποσύρονται από τον πέμπτο τελικό. Την Τετάρτη θα βρεθούν και πάλι αντίπαλοι για την 11η αγωνιστική και τελευταία του Α΄γύρου στο πρωτάθλημα αλλά αυτή τη φορά οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί...
Ο Ηρακλής αναζητά την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα που πιθανότατα θα τον βγάλουν από την προτελευταία θέση και θα τον ενισχύσει στη βαθμολογία στο φινάλε του Α΄γύρου.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Αυτό που ψάχνουμε στο αυριανό παιχνίδι είναι οι βαθμοί. Υπάρχει πίεση για μας και βαθμολογικά αλλά από κάθε παιχνίδι θέλουμε τους βαθμούς και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Ο Φοίνικας Σύρου είναι μια ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία, παίζει καλό βόλεϊ και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κάνουμε ότι καλύτερο».

Ο Φοίνικας στοχεύει στην 9η νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Ντούσκο Νίκολιτς. Η αποστολή του Φοίνικα είχε μικρή περιπετεία με καθυστέρηση στην άφιξη στον Πειραιά και κινδύνευσε να χάσει την πτήση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανός ακραίος του Φοίνικα Κάντι Κάλντγουελ δήλωσε: «Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη τη χρονιά αλλά και τον Α΄γύρο. Στο τέλος θα δούμε που βρισκόμαστε. Δεν κοιτάω τη βαθμολογία ούτε για την ομάδα μου ούτε για τον αντίπαλο μας. Αυτό που κοιτάω είναι να παίζουμε καλά. Δεν έχω ξαναπαίξει στην έδρα του Ηρακλή. Ειμαι ευχαριστήμενος από την παρουσία μου στη Σύρο και πιστεύω πως η σεζόν θα τελειώσει με κατι πολύ καλό».

3 σχόλια

  • Comment Link 40κλησιωτης Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 19:42 posted by 40κλησιωτης

    Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Να τους χαιρομαστε τους καταστροφεις αφου τους ανεχομαστε. Ζηλεψαν τους σουπεραδες και ιδου. Διαλυση κανονικη. Κι αυτοι στα κυλικεια και τα καφε θαβουν κατα φαντασια εχθρους και πινουν τα τσιπουρακια τους. Εχουν μετατρεψει την ομαδα στον τρελο του χωριου και δεν τους καιγεται καρφι. Πραγματι χρειαζονται αλλοι ικανοι ανθρωποι ομως δεν πιστευω οτι αυτοι οι τυποι και τα κολληταρια τους στην Πλατεια Δικαστηριων θελουν να χασουν τον ελεγχο του συλλογου και οτι αλλο. Αλλα και οι κολλητοι ντεμεκ δημοσιογραφοι ; Εχει διαβασει η ακουσει κανεις καποιου ειδους κριτικη; Ειναι ολοι συνυπευθυνοι.

  • Comment Link σκαθαροζούμης Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 13:00 posted by σκαθαροζούμης

    Φίλε 40κλησιώτη,το να εντοπίσουμε το πρόβλημα,είναι το μόνο εύκολο.Το τμήμα,απλά είναι η κορυφή του παγόβουνου,ενός πολύ μεγαλύτερου,που είναι η λειτουργία του ερασιτέχνη.Κάποτε,ο Ηρακλής,αριθμούσε 7000 αθλητές-τριες,σε 17 ερασιτεχνικά αθλήματα.Ήταν,μακράν του δεύτερου,ο πιο πολυάριθμος σ'έμψυχο δυναμικό,ερασιτεχνικός σύλλογος.Η κατάσταση,φαντάζει,μη αναστρέψιμη.Μόνο,αν ένα μεγάλο κομμάτι,του κόσμου,μ'υγιή νοοτροπία,και ν'αγαπά τον αθλητισμό,αποφασίσει να στελεχώσει τον ερασιτέχνη,θ'αλλάξουν όλα.Ώστε να δουλέψουν μεθοδικά,για την απαλλαγή,από τα δυσθεώρητα χρέη,και την επανέναρξη της πραγματικής λειτουργίας του.Να παράγει,αθλητισμό!Opinion leader,όμως του συλλόγου,είναι η Αυτόνομη Θύρα 10,και καταλαβαίνεις,πόσο ζοφερά είναι τα πράγματα.

  • Comment Link  40κλησιώτης Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 07:46 posted by 40κλησιώτης

    πολύ σωστά το τοποθετεί το ρεπορτάζ. Πριν 3,5 χρόνια ο Ηρακλής κατακτούσε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και δείτε που κατάντησε σήμερα. Είναι τυχαίο άραγε που εδώ και 3,5 χρόνια στην ομάδα απλώς κάνουν κουμάντο οι καφετζήδες Νο1(τατουαζάτος) και Νο 2 κοντομουσάτος) μαζί με τα κολλητάρια τους της τσιπουροπαρέας που θέλησαν σώνει και καλά από οπαδοί να μετατραπούν σε παράγοντες; Πείτε λοιπόν είναι τυχαίο που εδώ και 3,5 χρόνια αυτοί οι τύποι διέλυσαν την ομάδα που κάποτε μας έκανε υπερήφανους ; Αφού την πρώτη τους χρονιά την υποβίβασαν, αφού για 2 χρόνια την είχαν στην Α2, αφού τη διέλυσαν και νομικά με την αλλαγή του ΑΦΜ τώρα έρχονται έτοιμοι να την ξαναυποβιβάσουν. Μετέτρεψαν το βασιλιά σε φτωχό συγγενή του αθλήματος αλλά από φιλότιμο τίποτα. Παραμένουν πεισματικά και έχουν και το θράσος να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα. Βρήκαν έναν αφελή που σε λίγο θα κλαίει τα λεφτά του αλλά κι αυτά τελείωσαν. Φορτωμένοι και πάλι με χρέη και χωρίς καμία δυνατότητα διεξόδου. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Μια φορά να τους δει κανείς και να μιλήσει μαζί τους θα καταλάβει γιατί αυτή η ομάδα εδώ και 3,5 χρόνια μικραίνει μέρα με τη μέρα. Εμείς που τους ξέρουμε καλά δεν μπορούν να μας κοροιδέψουν κι αυτό φαίνεται στα εισιτήρια των αγώνων. Ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτούς και την Πετοσφαίρισή τους 2015. Κυριολεκτικά τους έχει γραμμένους και δε θα τους συγχωρήσει ποτέ το ότι διέλυσαν την ομάδα για την οποία ήταν τόσο υπερήφανος. Όσοι δεν τους γνωρίζουν αρκεί μια βόλτα από τα γνωστά καφέ όπου όλη τη μέρα αραχτοί και εκτός τόπου και χρόνου για το κακό που έχουν κάνει ασχολούνται και κατηγορούν ακόμα ανθρώπους από το πρωί μέχρι το βραδυ. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Με τέτοιους τύπους υπάρχει περίπτωση να γίνει ξανά μεγάλη η ομάδα; Υπάρχει περίπτωση να υπολογίσουν αυτούς τους ανθρώπους και την ομάδα οι υπερκείμενες αρχές που σιγά σιγά έχουν καταλάβει τι συμβαίνει; Όχι βέβαια, δυστυχώς. Νομίζανε οι αστειούληδες ότι παίρνοντας την άδεια θα μπουνε στο ματι άλλων ηρακληδέων, τόσο κοντόφθαλμα σκέφτονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μικροεγωισμοί τους και η ομάδα παραπαίει και ετοιμάζεται και πάλι για υποβιβασμό. Και τους αρκεί μια νίκη έστω επί ανύπαρκτου αντιπάλου για να βγουν και να πανηγυρίζουν ενώ στις απανωτές και ντροπιαστικές ήττες κρύβονται σα γατάκια. Αυτός είναι ρε παιδιά ο Ηρακλής; Έτσι γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά; Εχουν μεταλλάξει το dna της ομάδας και του συλλόγου κι αυτό πολύ δύσκολα πια μπορεί να αλλάξει. Για να αλλάξει πρέπει να φύγουν αυτοί πρωτα και μετά να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας από ανθρώπους που ξέρουν , που μπορούν και που έχουν το κύρος για να το κάνουν. Κι όμως αυτοί απ' ότι φαίνεται δε σκέφτονται έτσι. Πιστέυουν ότι είναι ικανοί να τα καταφέρουν και γι αυτό καθημερινά η κατάσταση χειιροτερεύει. Είναι εγωισμός; Είναι ματαιοδοξία; Ότι και να είναι η ομάδα πεθαίνει κι αυτοί στην κοσμάρα τους.Πίνουν το καφεδάκι τους και αμπελοφιλοσοφούν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ