1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-12-2015 22:26

«Ατσάλινος» Ολυμπιακός, πέρασε από την Κυψέλη

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε στην Κυψέλη, όπου πραγματοποίησε την ανατροπή για να πάρει τη νίκη με 3-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Οι ερυθρόλευκες έκαναν το 8/8 και ξέφυγαν με 4 πόντους στην κορυφή της βαθμολογίας. 
το πρώτο σετ, Παναθηναϊκός με όπλο το σερβίς πήρε προβάδισμα με τη Φίλντ (6-3) με τον Ολυμπιακό χάρις στις Γιώτα, Τσβετάνοβα να «ροκανίζει» τη διαφορά, με την έμπειρη μπλοκέρ να κάνει το 7-7 και τη Νομικού να στέλνει τις γηπεδούχες μπροστά με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με την ομάδα του Ρούση να βρίσκει λύσεις στην επίθεση ο ΠΑΟ με τις Νομικού-Μερτέκη και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί κατά πόδας με προσπάθειες των Γιώτα-Μαλασάι, οι γηπεδούχες πήγαν με 16-15 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Οι ομάδες πήγαν πόντο πόντο με τον Παναθηναϊκό να έχει το πρώτο σετ μπολ (24-23 Μερτέκη μπλοκ σε Λαζάρεβιτς) αλλά τη Φίλντ να χάνει το σερβίς, τη Νομικού να δίνει ακόμα μια ευκαιρία (25-24) με μπλοκ στη Λαζάρεβιτς και τη Λαμπρούση να ισοφαρίζει σε 25-25 για να «τριτώσουν» τα σετ μπολ του ΠΑΟ με τη Μερτέκη (26-25) και την Καββαδία σε πρώτο χρόνο να κάνει το 27-25 και να βάζει μπροστά την ομάδα της με 1-0 σετ.

Ντέρμπι και το δεύτερο σετ με τις διαφορές μικρές. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ψυχολογία (7-3) και ο Ολυμπιακός με προσπάθειες των Τσβετάνοβα-Μαλασάι ανέβασε στροφές με το τεχνικό τάιμ άουτ στο 8-7 υπέρ των γηπεδούχων. Η ηρεμία στην υποδοχή του Ολυμπιακού έδωσε τη δυνατότητα στη Χριστοδούλου για επιλογές στην επίθεση, την ίδια ώρα που η Μερτέκη ήταν η επιθετική αιχμή του ΠΑΟ (16-15). Πόντο πόντο πήγαινε το σετ με τον Ολυμπιακό να περνά μπροστά με 19-20 (Μαλασάι) και με άσο της Λαμπρούση έγινε το 19-21. Το πρώτο σετ μπολ αυτή τη φορά ήταν υπέρ του Ολυμπιακού μετά από επίθεση της Τσβετάνοβα (23-24) και τη Μερτέκη να ισοφαρίζει σε 24-24. Η Λαζάρεβιτς πήρε και το δεύτερο σετ μπολ (24-25) και στην επόμενη φάση η Καββαδία χρεώθηκε φιλέ στη διεκδίκηση της μπάλας για το 24-26 και την ισοφάριση του Ολυμπιακού (1-1).

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ, βελτιωμένος σε υποδοχή και επίθεση, έφτασε με τη Τσβετάνοβα πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 5-8 με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ αλλά τη διαφορά να «ανοίγει» 12-20. Η ομάδα του Κοβάτσεβιτς διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας και με 16-25 ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-2 σετ μπροστά (16-25).

Στο τέταρτο σετ, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά (3-0, 6-3) αλλά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές για το 9-14. Οι γηπεδούχες δεν τα παρατούσαν με την Τσίμα να ισοφαρίζει σε 14-14 αλλά τις φιλοξενούμενες να παίρνουν προβάδισμα στο β’ τεχνικό τάιμ 14-16. Η μικρή διαφορά παρέμεινε (15-17), ο Παναθηναϊκός με δυο συνεχόμενα μπλοκ στην Τσβετάνοβα έφερε το ματς στον πόντο (20-21) αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος με τη Λαζάρεβιτς σε ματς και σετ μπολ (21-24) και με 21-25 (έπειτα από άουτ επίθεση της Νομικού) πήρε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τα σετ: 1-3 (27-25, 24-26, 16-25, 21-25)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρούσσης): Φίλντ 12 (7/15 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Νομικού 12 (8/36 επ., 4 μπλοκ), Κουτουξίδου 3 (3/4 επ.), Καββαδία 4 (2/11 επ., 2 μπλοκ), Μερτέκη 17 (16/32 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. - 26% άριστες), Τσίμα 15 (11/38 επ., 4 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Ρόγκα -λ (66% υπ. – 38% άριστες) / Παπαδοπούλου, Κωνσταντινίδου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 12 (6/14 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Μαλασάι 16 (15/32 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 34% άριστες), Λαζάρεβιτς 14 (12/32 επ., 2 άσοι, 55% υπ. - 34% άριστες), Λαμπρούση 12 (7/18 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου, Τσβετάνοβα 18 (16/46 επ., 2 μπλοκ), Κονόμι -λ (53% υπ. - 26% άριστες / Τέζα, Εμμανουηλίδου.

33 σχόλια

  • Comment Link pao29 Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 20:26 posted by pao29

    by aekfan συμφωνω σχεδον σε ολα που γραφεις με μια διαφορα ...τα σωματα που λες σιγουρα δεν εχουν την αναμενομενη προοδο...αλλα δεν εχει την ευθυνη ο ρουσσης;;;φετος ενω ηξερε οτι θα εχει σοβαρο προβλημα στη υποδοχη οπως και περυσι, πηγε και εφερε την νομικου...να παιξει σαν τι;;;ακραια, διαγωνια;;;και σημερα ειδαμε με την σαντορινη ενα ΠΑΟ να σερνεται κυριολεκτικα, με μια αμυνα τρυπια, με μια κουτουξιδου να σημαδευει ολο τις ακραιες, ενα βαρετο παιχνιδι που οπως ειχα γραψει πριν μερες κατι συμβαινει απο πλευρας προπονησης...η ομαδα κουρασμενη,χωρις διαθεση,χωρις οι ακραιες να μπορεσουν να τελειωσουν μια φαση...αν δεις τα ποσοστα θα γελας...17 ασσους...σου λεει κατι;;; Νομικού (3/16)-Μερτέκη 9 (9/30 επ., 21% υπ. - 16% άριστες)-Ρόγκα -λ (31% υπ. – 17% άριστες)...επειδη ξερεις απο βολλευ καταλαβαινεις τι σημαινουν αυτα τα ποσοστα...και οπως πολυ σωστα εγραψες εφερε την φιλντ...να την κανει τι;;;περυσι και φετος σχεδον ολες οι μεταγραφες που εκανε ηταν για τον γαιδαρο καβαλα...χειροτερη υποδοχη ειχαν σε σχεση με το παιχνιδι με τον γαυρο...στη προπονηση ρουσση τρια χρονια δεν τις εμαθες κατι;;; εχω πει πως με ρουσση στο τιμονι η ομαδα δεν μπορει να παει πιο ψηλα απο δευτερη θεση...και το ωραιο ειναι οτι μενει συνεχως στο απυροβλητο...αν δεν γινει καποια αλλαγη ερχονται τα χειροτερα...καλο παιδι ,ησυχο,αθορυβο...αλλαξε ρουσση επαγγελμα...γινε πχ ψυχολογος,αρχιτεκτων,τραυματιοφορεας,αλλα σε παρακαλω δηλωσε παραιτηση...

  • Comment Link παο13 Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 19:02 posted by παο13

    ο ρουσσης ακομη να παρει χαμπαρι οτι με αυτο το διδυμο στην υποδοχη δεν παμε πουθενα μεχρι και ο σπικερ της αναμετρηης το καταλαβε

  • Comment Link ΑΟΘ Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 17:33 posted by ΑΟΘ

    pao29 που ναξερες ασχετουλη και τι θα σου εκανε η Σαντορινη,ειλικρινα ομως ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  • Comment Link aekfan Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 09:18 posted by aekfan

    Αγαπητέ φίλε θα εξηγήσω τι εννοώ. Αυτή τη στιγμή ο οσφπ στηρίζεται σε μια 4άδα πολύ καλών ελληνίδων (στέλλα, αρέτα, κέντρα), τις οποίες πλαισιώνει με ξένες, μέτριες για τα διεθνή δεδομένα, ικανές όμως να πάρουνε το νταμπλ. Και θα ξαναπάρουνε το ντάμπλ χωρίς ήττα. Έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ξένες μετά τις ήττες (νέσοβιτς) και θεωρεί δεδομένη την ύπαρξή τους στο σχεδιασμό του. Από την άλλη τόσο η ομάδα σου όσο και η δική μου, ελλείψει μπικικινίου, κάνουν άλλο σχεδιασμό: να φτιάξουν ελληνική ομάδα που θα προοδεύσει τόσο ώστε μόνη της ή με μία προσθήκη (προς θεού όχι φιλντ ή μέντεζ ή κρουκ), να χτυπήσει τον οσφπ. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε δραματική πρόοδο των ελληνίδων αθλητριών. Δεν τη βλέπουμε. Είναι θέμα αθλητριών, δομής ομάδας, προπονητών, διάθεσης, ταλέντου - δεν ξέρω να σου πω. Είναι θέμα ηρεμίας στον οσφπ που δεν υπάρχει σε μας; Είναι μεγάλη συζήτηση. Πάντως επί της ουσίας για την ώρα δεν έχουμε πρόοδο. Έχεις τη μεταξά, 1.85, 22 ετών, με εξαιρετική χρονιά στους μακεδόνες. Ταλεντάρα. Τι απαιτείται για να γίνει η καλύτερη ελληνίδα κεντρική και να χτυπήσει στα ίσια τη μοντσόνι; Τι χρειάζεται για να γίνει η ψωμά αθλήτρια επιπέδου chl; Είδα τον πάο με την άεκ, δεν τον έχω ξαναδεί φέτος τον πάο. Ύψη, σώματα. Αλλά καμιά πρόοδος. Όπως είναι η κούτου, έτσι είναι ο πάο. Χρόνια τώρα τα ίδια, δεν υπάρχει πρόοδος. Από την άλλη ο οσφπ γνωρίζοντας αυτό, δεν κάθεται να το ψάξει. Σου λέει ότι μπραμπόροβα, λαζάρεβιτς, μαλασάι, μποκάτσι, ό,τι και νάναι είναι καλύτερες, μόνο με αυτές θα πάρει νταμπλ. Άρα είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο στοίχημα με επίπτωση (και) στην εθνική ομάδα. Εγώ προσωπικά αν με ρωτάς πιστεύω στις ελληνίδες. Πιστεύω ότι πρέπει ο οσφπ να στείλει τη μια ακραία και να παίζει η κων/νου. Πιστεύω ότι η καββαδία έχει τεράστια δυνατότητα. Πιστεύω ότι η κοσμά είναι επιπέδου ευρώπης. Είναι αλήθεια; Είναι παπαριές; Ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τώρα ο χρόνος πάντως τον οσφπ δικαιώνει. Big time.

  • Comment Link pao29 Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 19:54 posted by pao29

    by aekfan πιστευω οτι ξερεις απο βολλευ...δεν γραφεται ειναι μεγαλη η διαφορα...ποια διαφορα;;;αν ο μονοφθαλμος δεν ειχε δωει το φιλε και γινοταν το 2-0 , τωρα θα εγραφες αυτα;;;ειναι ο χειροτερος γαυρος της τελευταιας 5ετιας και βαλε...απλα συνεβει οτι και στη αεκ...μετα το 2σετ η ομαδα κλαταρε με πρωτη την κουτουξιδου που ειχε κολλησει σαν βελονα στη μερτεκη-τσιμα...ο ρουσσης εχει κανει τα λαθη ολα γιατι οταν αυτη η ομαδα ειχε πιτσιρικες κερδιζε ανετα τον γαυρο και την αεκ αλλα πισω ειχε μυλωνα και περεζ...ρε ρουσση περυσι δεν ειδες την γυναικα σου με την μερτεκη τι εκαναν;;;φετος περιμενεις κανα θαυμα;;;μεχρι και το 2 σετ δεν υπηρχε γαυρος...αλλα ας οψεται ο αρχιτεκτονας των επιτυχιων...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ