1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-03-2013 23:15

Η «μαύρη τρύπα» στον Γ.Σ.Ηρακλής ανέρχεται στα 130 εκ. Ευρω!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σύμφωνα με το πόρισμα σοκ του ΣΔΟΕ για ύποπτες «χορηγίες» σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούνταν ως μέσον φοροδιαφυγής και ξεπλύματος ύποπτου χρήματος, το μέγεθος της απάτης είναι 62εκ. Ευρώ που με τις προσαυξήσεις ξεπερνάει τα 130 εκ. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για άνοιγμα 9εκ. Ευρώ που μαζί με τα πρόστιμα έφταναν τα 18εκ. Ευρώ. Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα του ΣΔΟΕ και αποκαλύφθηκαν από την ηλεκτρονική έκδοση «Το Βήμα». Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
Απάτη με εικονικά τιμολόγια στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, εντοπίζει πόρισμα του ΣΔΟΕ που ολοκληρώθηκε προ μερικών ημερών. Πρόκειται ίσως για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.
 
Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν είχαν υπάρξει αναφορές για ύποπτες «χορηγίες» σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούνταν ως μέσον φοροδιαφυγής και ξεπλύματος ύποπτου χρήματος.
 
Στην πορεία προέκυψαν διάφορα στοιχεία για υπερτιμολογήσεις, πλαστά τιμολόγια και χρήματα που δεν κατέληγαν στα ταμεία των συλλόγων αλλά σε αθλητικούς παράγοντες.
 
Η έρευνα του ΣΔΟΕ εστιάζεται σε 169 από τις εταιρείες που φέρεται να εμπλέκονται στον κύκλο των πλαστών παραστατικών με επίκεντρο τον Ηρακλή και οι οποίες φέρεται να έχουν συναλλαγές ύψους περίπου 59 εκατ. ευρώ από τα 62,2 εκατ. συνολικά. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί.
 
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1908 στη Θεσσαλονίκη και έχει κατακτήσει περισσότερους από 55 τίτλους σε ομαδικά αθλήματα.
 
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα: ΕΔΩ
 

1 σχόλιο

  • Comment Link 76er Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 08:26 posted by 76er

    Όσοι έβαλαν το χεράκι τους να ξεφτιλίζεται έτσι ο σύλλογος πρέπει να πάνε φυλακή.Όσοι βάλανε το δάχτυλο στο μέλι να πάνε φυλακή. Βέβαια αυτή η είδηση για τους περισσότερους ηρακληδείς δεν είναι κάτι καινούριο.Στα στέκια των ηρακληδέων όλο και συζητιόνταν το θέμα αλλά και ονόματα όμως χωρίς απτές αποδείξεις.Τώρα λοιπόν με το πόρισμα του ΣΔΟΕ και φαντάζομαι με τις ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Είμαι σιγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και με άλλους συλλόγους γι αυτό ας μην χαίρονται κάποιοι.Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι δυστυχώς απεδείχθη ότι λειτουργούσαν επί χρόνια με μη διαφανείς διαδικασίες. Όμως εγώ θα καταλογίσω ευθύνες και στις διοικήσεις του ΓΣ από το επίμαχο διάστημα και μετά που δεν ενημέρωσαν αναλυτικά τον κόσμο γι αυτά που συνέβαιναν. Ακόμα και διοικήσεις πρωτοδικείου εδώ και δυο χρόνια που προέρχονται από τον κόσμο, ποτέ τους δεν έκαναν μια γενική συνέλευση για να ενημερώσουν τα μέλη του συλλόγου για το τι έχει συμβεί και τι κινδύνους διατρέχει ο σύλλογος. Κοιμούνται όλοι τον ύπνο του δικαίου περιμένωντας το μοιραίο. Κι όμως ξέρω καλά ότι υπήρχαν λύσεις εδώ και ένα χρόνο για να γλυτώσει ο σύλλογος το διασυρμό και την ταπείνωση και να ξεκινήσει μια καινούρια πορεία.Κάποιοι όμως προτίμησαν να βάλουν πάνω από αυτό τους εγωισμούς και τις κακίες τους.Ακόμα και στην τελευταία γενική συνέλευση του Ιανουαρίου που υπήρχε η δυνατότητα να περάσει μια απόφαση για μια καινούρια αρχή κάποιοι δείλιασαν και καποιοι άλλοι προτιμησαν να περιαυτολογούν για το πόσο τους πολεμάνε.Καθυστέρησαν καθυστέρησαν καθυστέρησαν.Κούρασαν.Δεν τόλμησαν. Δυστυχώς.Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος .Ας σκεφτούν καποιοι το συμφέρον του συλλόγου επιτέλους και ας αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς τους.Η μόνη λύση για τον Ηρακλή είναι μια καινούρια αρχή.Και πιστέψτε με υπάρχει αυτή η δυνατότητα και τη γνωρίζουν αυτοί που διοικούν τώρα και είμαι σιγουρος ότι συμφωνούν. Βούληση και θάρρος χρειάζεται.Αν χαθεί κι αυτή η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία θα είναι και αυτοί που διοικούν αλλά και όλοι οι ηρακληδείς υπόλογοι απέναντι στην μεγάλη ιστορία του συλλόγου.Θα είμαστε όλοι υπευθυνοι για τον αφανισμό του Ηρακλή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ