1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-04-2024 18:04

Εθνική αγοριών Κ18: Ξεκίνησε το ταξίδι για την Ιταλία και τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού

Με τελικό προορισμό την πόλη Πολικόρο στη νότια Ιταλία αναχώρησε σήμερα (Τετάρτη 10/4) η αποστολή της Εθνικής αγοριών Κ18 που θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


Η ελληνική ομάδα αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από την Πάτρα και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα φτάσει στο Τάραντο κι από κει οδικώς θα βρεθεί στο Πολικόρο (130 χιλιόμετρα).

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Α' όμιλο με τη διοργανώτρια Ιταλία, το Ισραήλ και τη Βόρεια Μακεδονία και την πρόκριση για τα τελικά παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση παρά το μικρό χρονικά διάστημα της προετοιμασίας μας και πιστεύουμε όλοι στην πρόκριση. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και όρεξη από τα παιδιά, ενώ ένα επιπλέον κίνητρο είναι το ότι οι αγώνες διεξάγονται στην Ιταλία που είναι η Μέκκα του βόλεϊ», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γρηγόρης Ρουσάκης ο οποίος χαρακτήρισε:

«Κλειδί για την πρόκριση το ματς της πρεμιέρας με το Ισραήλ. Είναι μια σκληρή ομάδα, βελτιωμένη συγκριτικά με πέρσι όταν τους είχαμε αντιμετωπίσει ξανά στη Μυτιλήνη.  Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός για να μπορέσουμε να σφραγίσουμε την πρόκριση με τη Βόρεια Μακεδόνια, που την είχαμε κερδίσει στον 1ο προκριματικό, την τελευταία αγωνιστική του ομίλου μας».

Ο κ. Ρουσάκης και ο συνεργάτης του Βασίλης Θεοδωράκης πήραν μαζί τους στην Ιταλία τους εξής αθλητές:

Πασαδόροι: Μηνάς Αραπάκης (ΑΟ Καλαμάτα 80), Ραφαήλ-Γεώργιος Σεμερτζίδης (ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας)

Διαγώνιοι: Γεώργιος Κουβαράς (ΑΟΝΣ Μίλων), Απόστολος Σιώης (ΝΓΣΘ Ηρακλής)

Ακραίοι: Σταύρος-Κωνσταντίνος Μούχλιας (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου), Γεώργιος Αρμάος (ΓΣ Πανιώνιος), Γεώργιος Μαντελίδης (ΑΟΝΣ Μίλων), Θεόφιλος-Φίλιππος Δορδοκίδης (ΑΕ Λάρισας)

Κεντρικοι: Νικόλαος Μπόνιας (ΑΟ Καβάλα), Ηρακλής Δέρβας (ΑΣ Άρης), Δημήτριος Μανίκας (ΣΦΠ Ολυμπιακός), Κωνσταντίνος Τσάκος (ΑΟ Νέοι Βύρωνος)

Λίμπερο: Αναστάσιος Γκρίλλας (ΓΣ Πανιώνιος), Χρήστος Γκοτσίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Την αποστολή συνοδεύουν ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος (Β' αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ), ο κ.Τάκης Καβαλλιεράκης-Φωκάς (τεχνικός σύμβουλος εθνικών ομάδων ανδρών, ο κ.Κρίτων Αυγερόπουλος (Team manager), ενώ στο τεχνικό τιμ βρίσκονται και οι: Παναγιώτης Τσότρας (στατιστικολόγος), Γιώργος Χρυσναθόπουλος (φυσιοθεραπευτής).

Το πρόγραμμα του Α' ομίλου

1η αγωνιστική - Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

17.00: Ελλάδα - Ισραήλ
20.00: Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία

2η αγωνιστική - Σάββατο 13 Απριλίου 2024

17.00: Ισραήλ - Βόρεια Μακεδονία
20.00: Ελλάδα - Ιταλία

3η αγωνιστική - Κυριακή 14 Απριλίου 2024

17.00: Βόρεια Μακεδονία - Ελλάδα
20.00: Ισραήλ - Ιταλία

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ