1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-09-2016 20:51

Φλώρος: «Δεν ήρθαν για την Εθνική και στα πρωταθλήματα έπαιζαν»

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης έδωσε στο SDNA.gr ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Τάκης Φλώρος.

Βόμβες μέσα από το SDNA έριξε ο τεχνικός της Εθνικής γυναικών στο βόλεϊ, Τάκης Φλώρος, ο οποίος δεν φοβήθηκε να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στην ομάδα. "Κάποιες θα μπορούσαν να παίξουν... Είχα στα χέρια μου στις 11 Σεπτεμβρίου ένα πόρισμα ιατρικό και στις 16 βλέπω μια αθλήτρια να παίζει στο ιταλικό πρωτάθλημα" τονίζει και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την συμμετοχή μας σε δυο τουρνουά για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου δεν σημειώσαμε νίκη.

Όλα αυτό τον καιρό, υπήρχαν φήμες πως αρκετές αθλήτριες απουσιάζουν για όχι και τόσους σημαντικούς λόγους, αποτέλεσμα το οποίο μας έφερε προ... τετελεσμένων και στην συμμετοχή μας στα δυο τουρνουά. Στα οποία προκριματικά, είχαμε να κοντράρουμε ισχυρές ομάδες, οι οποίες διαχρονικά πρωταγωνιστούν. Παράλληλα αναφέρεται στην προετοιμασία που έγινε με τις αθλήτριες που συμμετείχαν, για το τι πρέπει να κάνει η ομοσπονδία την ώρα που δεν έχουμε δικαίωμα πρόκρισης ούτε στο Παγκόσμιο ούτε στους Ολυμπιακούς, αλλά και για την επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Τι λέει για τις αθλήτριες που έλειπαν:

"Εγώ είχα υποχρεώσεις με την Εθνική Κορασίδων και επέστρεψα στις 18 Αυγούστου και στις 22 αρχίσαμε με τις Γυναίκες αμέσως προετοιμασία. Ο χρόνος αντικειμενικά ήταν λίγος αλλά υπήρχαν και άλλα ζητήματα. Αν γινόταν μια προετοιμασία από νωρίς θα πηγαίναμε καλύτερα.Έλειπαν από την ομάδα τέσσερες αθλήτριες που ήταν στην βασική εξάδα. Η Βασιλαντωνάκη, η Χριστοδούλου, η Γιώτα, η Γενιτσαρίδη, αυτές όλες έπαιζαν στην 6άδα. Ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτές αλλά και άλλες τρεις. Δεν ήρθαν οι Διώτη, Νομικού, Στράντζαλη, ξεχνάω, μπορεί να ήταν και παραπάνω... Έλειπαν αρκετές αθλήτριες.

Αυτό με πίκρανε γιατί νομίζω ότι κάποιες θα μπορούσαν να ήταν. Δεν ξέρω, εγώ θα κάνω μια έκθεση στην ομοσπονδία ώστε να αναφέρω για αυτές τις αθλήτριες και τι σχέση που είχαν με το ιατρικό τιμ για να δούμε γιατί δεν ήρθαν. Μερικές θα μπορούσαν να ήταν σίγουρα... Κάποιες ανέφεραν προσωπικά προβλήματα, οικογενειακά ζητήματα, αλλά νομίζω κατά την άποψη μου, που δεν είναι αντικειμενική αλλά υποκειμενική, πως κάποιες θα μπορούσαν να ήταν με την Εθνική. Δεν ήταν τόσο σοβαρά θέματα ώστε να λείψουν την ώρα που τις ζητάει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αυτό δεν το είχα ξανασυναντήσει. Δεν είχαμε τέτοια κρούσματα. Κάποια κοπέλα να μην θέλει να είναι στην Εθνική ομάδα... Δεν ξέρω τώρα, νέες γενιές ίσως, αλλά μπορεί να είναι και ατομικό, να είναι θέμα χαρακτήρα. Αυτό που με απασχολεί και με πικραίνει, είναι ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ιατρικές ότι δεν πρέπει να έχουνε καμιά αγωνιστική δραστηριότητα και ενώ έχω στα χέρια μου στις 11 Σεπτεμβρίου ένα πόρισμα ιατρικό, στις 16 βλέπω πως μια αθλήτρια να παίζει στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Αυτό με ενόχλησε αλλά και από τις άλλες αθλήτριες. Για όλους τους αθλητές στα σπορ, ένα κάλεσμα και μια συμμετοχή στην Εθνική ομάδα, είναι η κορύφωση της αθλητικής του καριέρας. Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί δεν είχαμε ποτέ τέτοια κρούσματα. Εγώ έχω πολλά χρόνια στις Εθνικές ομάδες. Έχω με την Εθνική Γυναικών τέσσερις προκρίσεις σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μια σε παγκόσμιο. Με τις Κορασίδες μια πρόκριση σε Παγκόσμιο και μια σε Πανευρωπαϊκό, ενώ με τις Νεανίδες έχω τρεις προκρίσεις σε Πανευρωπαϊκό και μια σε παγκόσμιο. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό...".

Πρόσθεσε πως: "Εγώ θα κάνω μια έκθεση, να δούμε τι συμβαίνει αλλά αυτό που θα πρέπει να δει η ομοσπονδία πιο σοβαρά, είναι ότι το Ελληνικό γυναικείο βόλεϊ εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πάει ούτε σε Παγκόσμιο, ούτε σε Ολυμπιάδα. Δεν έχει δικαίωμα καν πρόκρισης... Είμαστε στο ranking πάρα πολύ χαμηλά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπει στόχος το Πανευρωπαϊκό. Οπότε από χθες θα έπρεπε να αρχίσει ένα πλάνο δουλειάς, με τους προπονητές, με το έμψυχο υλικό και να βγει ένα πλάνο διετές για να είναι έτοιμη η Εθνική όταν έρθουν οι αγώνες. Αυτό που έγινε δεν έχει ξαναγίνει. Ήταν άλλοι προπονητές, ανέλαβα εγώ 20 μέρες πριν αρχίσουν οι αγώνες, είναι γνωστά αυτά... Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά όταν θέλεις να πας στο Πανευρωπαϊκό. Δεν μου άρεσε αυτό γιατί η Εθνική ομάδα, επιχορηγείται από τον Έλληνα πολίτη. Δεν είναι τα λεφτά ούτε του Βαρδινογιάννη, ούτε του Μαρινάκη, ούτε του Σαββίδη, είναι δικά μας λεφτά, όλων των Ελλήνων. Και η προετοιμασία που γίνεται, όλα. Η Εθνική ομάδα είναι το πρότυπο. Είμαι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το 1984, με ένα διάστημα διακοπής από το 1991-96 που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα".

Ρωτήθηκε για τους λόγους που επέλεξε να αναλάβει την Εθνική, όπου τόνισε: "Η ομάδα είχε μείνει "ακέφαλη" ενώ είχε ξεκινήσει να κάνει μια προετοιμασία από το Μάιο για να παίξει στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, έμεινε ξαφνικά "ακέφαλη". Είχα μετά μια συζήτηση με την ομοσπονδία, δεν υπήρχε και άλλη λύση, ήμουν γνώστης της κατάστασης ενώ τα παιδιά τα ήξερα από τις προηγούμενες μικρότερες Εθνικές ομάδες και έτσι πήρα το ρίσκο και ανέλαβα την ομάδα".

Σχετικά με το χρόνο που είχε μαζί με το τεχνικό τιμ αλλά και για τους αντιπάλους της Εθνικής: "Ο χρόνος που είχαμε να δουλέψουμε δεν ήταν αυτός που έπρεπε αλλά ήταν ίσα ίσα για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να κάνουμε κάποια φιλικά. Βρεθήκαμε να παίξουμε σε έναν όμιλο ο οποίος ήταν αρκετά δύσκολος, με την Τσεχία, την Λευκορωσία και την Σλοβενία. Την Σλοβενία την γνωρίζαμε γιατί είχαμε παίξει δυο παιχνίδια όπου είχαμε χάσει και τα δυο παιχνίδια με 3-0 στα σετ. Η Λευκορωσία ήταν σχεδόν στην 8άδα στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η Τσεχία είναι μια παραδοσιακή δύναμη, οπότε ήταν ένα δύσκολο από την αρχή. Το ήξερα αυτό όμως, ότι θα είχαμε δυσκολίες, όπως και οι αθλήτριες που συμμετείχαν με την Εθνική. Εντούτοις είχαμε διάθεση, είχαν όρεξη τα κορίτσια για δουλειά και βρεθήκαμε εκεί, αυτοί που ήμασταν και αγωνιστήκαμε. Θεωρώ πως ήμασταν μια αξιοπρεπείς ομάδα, με το λίγο χρόνο που είχαμε".

Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως: "Αν δεν υπάρχει ένα όραμα, ένας στόχος, οι αθλήτριες δεν θα το δουν σοβαρά. Κάποιες όλες όμως πρέπει να πω πως ήρθαν στους αγώνες και πάλεψαν. Οι αθλήτριες που ήρθαν, είχαν διάθεση, δούλεψαν και τα έδωσαν όλα. Στεναχωρήθηκα για αυτές που δεν ήρθαν. Δεν μπορεί να έχουμε το μεγαλύτερο στόχο της διετίας και η Εθνική να μην έχει τις αθλήτριες που θα έπρεπε την δεδομένη στιγμή".

Για το αν εξαιτίας των εκλογών ίσως η Εθνική να μην είχε την κατάλληλη προσοχή από την ομοσπονδία, είπε: "Σε αυτό το διάστημα που δουλεύαμε, η διαμονή μας ήταν στα καλύτερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ενώ η διατροφή μας ήταν εξαιρετική. Η μεταφορά μας γινόταν με βαν χωρίς πρόβλημα στο γήπεδο το οποίο είχε και τάραφλεξ. Δουλεύαμε με 46 μπάλες, είχαμε φυσιοθεραπευτή, βοηθό, είχαμε μάνατζερ, δεν είχαμε προβλήματα στο διάστημα αυτό. Η κατάσταση μπορεί να ήταν περίεργη εξαιτίας των εκλογών, αλλά όλα τα ζητήματα ήταν λυμένα. Είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε μια σωστή δουλειά. Γυμναζόμασταν στο καλύτερο γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης, είχαμε τις προϋποθέσεις για σωστή δουλειά. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και παραπάνω πράγματα στο τουρνουά, χάσαμε παιχνίδια και σε λεπτομέρειες, δεν πήγαμε τόσο άσχημα όπως λένε. Κερδίσαμε κάποια σετ την Σλοβενία, κυνηγήσαμε τους αντιπάλους μας, δεν παρατήσαμε κάποιο παιχνίδι".

Για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είπε: "Η Εθνική μπορεί αλλά με οργάνωση και η οποία θα έπρεπε να αρχίσει χθες. Είπαμε για ποιό λόγο έχουμε στόχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά θα έπρεπε ήδη να δρομολογούνται οι εξελίξεις".

Πηγή: SDNA.gr

9 σχόλια

  • Comment Link nikP Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 20:50 posted by nikP

    @ lover boy

    Τι εννοείς αν έχουν τα guts?
    Να τις σύρουν αλυσοδεμένες στην εθνική όπως κάποτε τους κωπηλάτες στις γαλέρες?

    Διότι απ'όσο ξέρω κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα παίκτη να αποδώσει με το ζόρι. Πρέπει να τον κάνεις να θέλει να παίξει, και επειδή στο βάθος όλοι θέλουν -τουλάχιστον όσοι δεν είναι προς το τέλος της καριέρας- πρέπει να εξασφαλίσεις καλές προϋποθέσεις επιτυχίας. Καλό προπονητή, καλή προετοιμασία κλπ. Μέχρι τότε, καλό πάτωμα.

  • Comment Link lover boy Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 20:34 posted by lover boy

    φίλε pao29 το θεμα ειναι παλιό αλλα απο εσωτερική πληροφόρηση που ειχα απο εοπε παλαιότερα η λαμπρουση είχε κληθεί σε απολογία (δεν θυμαμαι την χρονολογια) καθως δεν συμμετειχε σε συγκεντρωτική της εθνικής.

  • Comment Link pao29 Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 12:12 posted by pao29

    posted by lover boy...ποτε δεν κληθηκε η λαμπρουση μιας και ειναι το αγαπημενο παιδι της εθνικης...(και οταν δεν επαιζε στο οσφπ, επαιζε βασικη στη εθνικη, οπως τωρα η εμμανουηλιδου)...για τις αλλες 3 κοπελλες ετσι ειναι ...της μαγκιες της εκανε ο μαυροματης στο παο...και ο μαλακατες πηγε και κατεβηκε με τον συνδιασμο του...ελεος...

  • Comment Link Tzitzi Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 08:19 posted by Tzitzi

    Χωρίς τον έμπειρο παράγοντα Γ. Χλιό συνοδό δεν έχει τύχη η εθνική γυναικών....

  • Comment Link Αρειανός Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 00:47 posted by Αρειανός

    ο Καραμπέτσος είναι πρόεδρος!
    βρήκαμε τώρα ότι φταίει ο Φλώρος που είναι στρατιώτης, ο Μαυρομάτης που είναι και στον ΠΑΟΚ και είχε προπονητή σε εθνικές ομάδες και ΠΑΟΚ τον ίδιο (Καλματζίδη) θα τον καλέσει κανένας σε απολογία;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ