1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-12-2015 21:35

ΠΑΣΑΠ: «Ιστορικό μνημόνιο»

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΠ χαιρετίζει την δημοσίευση του νέου κανονισμού σχέσεων με τα σωματεία στο ΦΕΚ. Κάνει λόγο για ιστορικό μνημόνιο που φιλοδοξεί να εξασφαλίσει φερεγγυότητα, ισότητα και να σταματήσει τη δημιουργία χρεών προς αθλητές, στο μέλλον.
«Έπειτα από 1,5 χρόνο έντονων διαβουλεύσεων, μιας νομοθετικής τροπολογίας και καθυστερήσεων λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, η ισχύς του νέου κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ – Αθλητών είναι πλέον γεγονός!

Η πρόσφατη δημοσίευσή του κανονισμού σχέσεων σωματείων και αμειβομένων πετοσφαιριστών σε Φ.Ε.Κ. από τις 16 Δεκεμβρίου 2016, αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του χώρου της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, αλλά και της βούλησης να βρεθούν λύσεις σε πολλά, μικρά ή μεγάλα, προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημά μας.

Για αυτό και ο ΠΑ.Σ.Α.Π. ευελπιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής να αποτελέσει όχι μόνο την αλλαγή σελίδας, αλλά και ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο για την αμειβόμενη πετοσφαίριση, στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί η φερεγγυότητα των ομάδων στο μέγιστο βαθμό .

Το νέο… ιστορικό μνημόνιο διακανονίζει με αυστηρούς όρους αποπληρωμής τις παλαιές οφειλές, τραβώντας μια «κόκκινη γραμμή» στο 2015 και δημιουργεί ένα καινούργιο εσωτερικό σύστημα αδειοδότησης που φιλοδοξεί να εξασφαλίσει φερεγγυότητα, ισότητα και να σταματήσει τη δημιουργία χρεών προς αθλητές, στο μέλλον.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π., που για μια ακόμη φορά επισημαίνει την ανάγκη να προασπιστεί απ’ όλους αυτή η ιστορική συμφωνία έχει ήδη ενημερώσει ΕΣΑΠ & ΕΟΠΕ, ζητώντας την άμεση έναρξη των διαδικασιών ένταξης των αθλητών στο Διακανονισμό Οφειλών στον οποία ο Σύνδεσμός μας καλεί όλους τους αθλητές να ενταχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ψάρρας: «Σήμερα γίνεται πραγματικότητα η αδειοδότηση»

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. εκφράζοντας μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου την ικανοποίηση του για τη δημοσίευση του νέου κανονισμού, που αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες πολλών ετών, τόνισε την ανάγκη να προασπίσουν όλες οι πλευρές την επαναστατική αυτή συμφωνία και κάλεσε άμεσα τους αθλητές να κινηθούν προκειμένου να ενταχθούν στο Διακανονισμό Οφειλών.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Η δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ του νέου Κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ-Αθλητών, αποτελεί αναμφίβολα μία «επανάσταση» όχι μόνο για την αμειβόμενη πετοσφαίριση, αλλά για όλα τα ομαδικά σπορ. Θεωρώ ότι ο ΠΑ.Σ.Α.Π., αποτελεί προπομπό αυτής της προσπάθειας, προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα αθλήματα, καθώς η συμφωνία που κάναμε είναι προς όφελος των αθλητών και ευελπιστούμε πως θα λειτουργήσει και θα τηρηθεί στο εκατό τοις εκατό.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί όταν πριν από 6 χρόνια είχαμε επαναδραστηριοποιηθεί ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, η πρώτη λέξη που «βγήκε» απ’ το στόμα μου ήταν «αδειοδότηση»! Χάρις στις προσπάθειες και τις πιέσεις του ΠΑ.Σ.Α.Π η «αδειοδότηση» σήμερα είναι πλέον πραγματικότητα, γεγονός που αναδεικνύει με τον πιο πασιφανή τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΠΑ.Σ.Α.Π.

Με τον νέο Διακανονισμό Οφειλών θεωρώ ότι «φεύγει» ο «βραχνάς» των παλιών οφειλών για τους αθλητές, αρκεί επαναλαμβάνω να εφαρμοστεί στον απόλυτο βαθμό από τα Σωματεία και την ΕΣΑΠ, από την οποία προσδοκούμε την αγαστή και καλοπροαίρετη συνεργασία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αθλητές να ενταχθούνε γρηγορότερα στο Διακανονισμό Οφειλών και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή που τους δίνει ο νέος Κανονσιμός».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ