1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-09-2017 12:23

Ο Καλπακτσόγλου ανεβαίνει και πάλι τη σκάλα του διαιτητή

Μετά από 14 χρόνια αποχής από την ενεργό δράση, επανέρχεται για να διαιτητεύσει  ένα και μόνο αγώνα, ένας  εκ των κορυφαίων διαιτητών βόλεϊ του κόσμου για πολλά έτη, ο Έλληνας πρώην διεθνής FIVB διαιτητής, Θέμης Καλπακτσόγλου.


Κι αυτό, γιατί αποδέχτηκε την πρόκληση και την πρόσκληση των τοπικών παραγόντων της Πάρου, στην οποία έχει σπίτι από 25ετίας, να συμμετάσχει ως διαιτητής, στην γιορτή των εγκαινίων του κλειστού γυμναστηρίου στην Μάρπησσα, που θα γίνει την Τετάρτη 27/9/2017, όπου μετά τα εγκαίνια θα διεξαχθεί διεθνής φιλικός αγώνας ανδρών, μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και της Σέρβικης Βοϊβοντίνα.

Ο Θέμης Καλπακτσόγλου έγινε διεθνής το 1980 και μέχρι το 2003  διαιτήτευσε σε 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϋ το 2000, σε 15 διοργανώσεις του World League ανδρών και Grand Prix γυναικών, σε Πανευρωπαϊκά και άλλων Ηπείρων πρωταθλήματα, στα οποία έχει διευθύνει και πολλούς τελικούς αγώνες.

Από το 2003 και για 4 έτη, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB), είναι καθηγητής Διαιτησίας από 15ετίας και μέχρι σήμερα συμμετέχει ως παρατηρητής – υπεύθυνος  Διαιτησίας στις μεγάλες Παγκόσμιες διοργανώσεις της FIVB.



Στον Ελληνικό χώρο διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΥΔΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ και μετέπειτα ΑΘΗΝΑΣ για 8 έτη, ενώ υπήρξε ο κύριος μοχλός στην δημιουργία της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ.

Πέραν της διαιτησίας, υπήρξε Πρόεδρος του ΟΦ ΓΕΡΑΚΑ και εκλεγμένος Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ την περίοδο 2009-10, ενώ σήμερα είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Με τις Κυκλάδες έχει ιδιαίτερους δεσμούς, αφού πέρα από το σπίτι του στην Πάρο και την ενασχόληση του με τις τοπικές ομάδες Βόλεϊ, ήταν ο  καθηγητής που δίδαξε τους υποψήφιους διαιτητές της Σύρου την 10ετία του 1980!

Επαγγελματικά, είναι συνταξιούχος Τραπεζικός, Οικονομολόγος-Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος σε μεγάλες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Sportcyclades24.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ