1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-01-2024 16:16

Volley League Γυναικών: Η Αριστέα Τοντάι KYANA MVP της 11ης αγωνιστικής

Η Αριστέα Τοντάι του Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil είναι η KYANA MVP της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η διεθνής κεντρική ήταν εντυπωσιακή στην νίκη επί της Λαμίας με 3-1 σετ στο «Χαλκιοπούλειο» και με 21 πόντους με 10/14 επιθέσεις, 6 άσσους και 5 μπλοκ οδήγησε την ομάδα της στο τρίποντο. Μάλιστα με τη νίκη αυτή ο ΑΟΜ σταμάτησε το αρνητικό σερί έξι ηττών που είχε και ξεκινάει τον Β' γύρο του πρωταθλήματος με ανεβασμένη ψυχολογία.

Η Αριστέα Τοντάι γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1999 και για πρώτη φορά φέτος έχει βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα της Volley League γυναικών. Έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Θέτιδα και Ολυμπιακό στην Ελλάδα, ενώ έκανε σπουδές στην Αμερική και φόρεσε τις φανέλες των πανεπιστημίων της Coastal Carolina, του North Carolina και του Miami. Είχε επίσης ένα μικρό πέρασμα από το Βέλγιο και την Γκενκ. Από το καλοκαίρι του 2023 αγωνίζεται στο Μαρκόπουλο.

Αριστέα Τοντάι: «Aισιόδοξη για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος»

Με αφορμή την ανάδειξή της ως KYANA MVP της 11ης αγωνιστικής, η Αριστέα Τοντάι δήλωσε:

«Η νίκη επί της Λαμίας μας βοήθησε πολύ, βαθμολογικά και ψυχολογικά καθώς προερχόμασταν από έξι συνεχόμενες ήττες. Παίξαμε όλες αποφασιστικά, με θέληση και έτσι ήρθε αυτή η νίκη. Δεν ένιωσα σε κανένα σημείο πως θα μπορούσαμε να χάσουμε. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια και θέλουμε να χτίσουμε πάνω στη νίκη της Λαμίας. Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον μας».

Για το Μαρκόπουλο: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν στην Ελλάδα, ενώ είχαμε κάνει και καλές εμφανίσεις στο Βαλκανικό κύπελλο. Κάναμε όμως μία κοιλιά και είχαμε συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων κάποιες δεν έπρεπε να είχαν γίνει ή με τον τρόπο που ήρθαν. Αυτή την περίοδο όμως την έχουμε αφήσει πίσω μας και κοιτάμε το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Αν είμαστε όλες υγιείς και μείνουμε συγκεντρωμένες στο στόχο μας θα τα πάμε μια χαρά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους. Εξαρτάται από ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα αγωνιστικά, ενώ και το ψυχολογικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν είναι όπως άλλες χρονιές που ξεχώριζαν κάποιες από νωρίς και άλλες που πάλευαν για την παραμονή τους. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον φέτος. Έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε τις ομάδες που έκαναν αλλαγές στις γιορτές και αυτές που έμειναν ως είχαν, αν μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Για τις δικές της εμφανίσεις με το Μαρκόπουλο: «Είναι η πρώτη μου χρονιά ως βασική. Το καλοκαίρι με την Εθνική με βοήθησε πάρα πολύ. Εκτός του ότι έμεινα σε φόρμα, έκανα προπονήσεις υψηλού επιπέδου και γυρίσαμε στις ομάδες μας σε καλή κατάσταση. Με τα φιλικά και τα παιχνίδια χτίστηκε η αυτοπεποίθεσή μου και ένιωθα από την αρχή έτοιμη για το φετινό πρωτάθλημα».

ΚΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2023-24

1η αγωνιστική:
Μαριαλένα Αρτακιανού (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Julie Lengweiler (Ελβετία - Α.Σ. Άρης)
3η αγωνιστική: Liset Blanco (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
4η αγωνιστική: Sherridan Atkinson (Η.Π.Α. - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
5η αγωνιστική: Φερονίκη Ζιώγα (Ηλυσιακός Α.Ο.)
6η αγωνιστική: Νάσια Φακοπουλίδου (Ο.Φ.Α. Απολλώνιος)
7η αγωνιστική: Leandra Olinga-Andela (Γαλλία - Α.Ο. Λαμίας 2013)
8η αγωνιστική: Yamila Nizetich (Αργεντινή - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
9η αγωνιστική: Αναστασία Σιρίνινα (Α.Σ.Π. Θέτις)
10η αγωνιστική: Κατερίνα Γιώτα (Α.Ε.Κ.)
11η αγωνιστική: Αριστέα Τοντάι (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ