1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-04-2018 21:00

Κατερίνα Μαστορίδου: «Η Πολιτεία να δώσει λύση στην απόφαση του ΣΤΕ»

Την ανάγκη να δοθεί περισσότερη προσοχή στους νέους αθλητές, εξέφρασε η πρώην διεθνής αθλήτρια, Κατερίνα Μαστορίδου, με αφορμή την βράβευση που έκανε στην MVP της 21ης αγωνιστικής, Ειρήνης Αργυρίου του Αίαντα Ευόσμου, μαθήτρια της Β' Λυκείου.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την τιμή που μου έκανε να βραβεύσω τη νεαρή αθλήτρια του Αίαντα Ευόσμου, Ειρήνη Αργυρίου», ήταν το πρώτο σχόλιο της Κατερίνας Μαστορίδου στο volleyball.gr.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει αντισυναγματικές τις διατάξεις για εισαγωγή αθλητών σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα: «Με αφορμή το ότι η Ειρήνη είναι μαθήτρια της Β Λυκείου θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τα προνόμια των αθλητών για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι προσπάθειες που καταβάλουν οι νεαροί αθλητές για να έχουν διεθνείς διακρίσεις και πανελλήνιες πρωτιές, απαιτούν πάρα πολύ χρόνο και ενέργεια!

Πώς μπορούν να είναι επί ίσοις όροις με τα παιδιά που δαπανούν τις αντίστοιχες ώρες στα φροντιστήρια και το διάβασμα; Τα παιδιά θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό και κατ επέκταση με τον πρωταθλητισμό γιατί πρωτίστως αγαπούν αυτό που κάνουν και παίρνουν ευχαρίστηση μέσα από αυτό» τόνισε και συνέχισε:Δεν μπορούν όμως να είναι οι υπερ-ήρωες σε όλους τους τομείς! Ούτε να τους υποβάλουμε σε ψυχολογικό εξαναγκασμό, ή προπονήσεις ή διάβασμα.

Το να βοηθηθούν(οι διακριθέντες αθλητές) με τον τρόπο που γινόταν έως σήμερα (και ο νόμος βάζει πολλές προ-υποθέσεις για αυτή τη βοήθεια) εκπληρώνει κατά την γνώμη μου το και το Δίκαιο και το Ισότιμο ανάμεσα στους υποψήφιους.

Η Πολιτεία να δώσει λύση στο θέμα που δημιούργησε το ΣτΕ και όλες οι Ομοσπονδίες και οι σύλλογοι να διεκδικήσουν την διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος για την πρόσβαση στα ΑΕΙ».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ