1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-02-2015 16:35

Εμμανουηλίδου: «Για ποιο λόγο να μην πάρουμε την πρώτη θέση;»

Η Μελίνα Εμμανουηλίδου για 2η φορά φέτος τιμήθηκε ως η MVP της αγωνιστικής κάτι που δεν έχει προηγούμενο για την τρέχουσα περίοδο – Τι δηλώνει στην επίσημη σελίδα του Πανναξιακού, για το πρωτάθλημα, την Ευρώπη και τι υπόσχεται στους φίλους της ομάδας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου

Γλυκό

Και το πιο εντυπωσιακό; Ο Πανναξιακός για 3η σερί αγωνιστική είχε αθλήτρια που πήρε αυτό το βραβείο. Ενδιάμεσα με Παναθηναϊκό στη πρεμιέρα του 2ου γύρου, η Μίλιτσα Γιόβιτς ήταν αυτή που είχε τη τιμή και συνολικά φέτος η εκπρόσωπος της Νάξου έχει τέσσερις βραβεύσεις (με Τσβετάνοβα τη 2η αγωνιστική) κάτι που δεν έχει προηγούμενο τα δύο τελευταία χρόνια. Και μένοντας στην Εμμανουηλίδου να σημειώσουμε ότι φέτος μόνο η 20χρονη κεντρική έχει δύο κατακτήσεις του σχετικού βραβείου, ενώ πέρυσι το είχε πετύχει η νυν συμπαίκτριά της Παναγιώτα Διώτη (με Ηρακλή Κηφισιάς) και η Γιόσοβιτς της ΑΕΚ.. Πως το αντιμετώπισε η Εμμανουηλίδου; Προσφέροντας γλυκά στις συμπαίκτριες της και περιμένοντας το σχετικό κούρεμα από τη γνωστή φίρμα που έχει αναλάβει την περιποίηση των αθλητριών.. Και όπως δηλώνει « είναι πολύ μεγάλη χαρά και μπορώ να πω ότι η 2η φορά είναι πιο γλυκιά γιατί δεν το περίμενα. Ουσιαστικά όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επιβράβευση της δουλειάς που κάνουμε εδώ στη Νάξο. Τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο και αυτό με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα»

Κυνηγός

Η Μελίνα Εμμανουηλίδου είναι …γεννημένη κυνηγός. Της αρέσει να τρέχει στη μπάλα, να την μπλοκάρει και είναι καταπληκτική επιθετικός. Το αποκαλύπτει άλλωστε και στην τελευταία του εν Ελλάδι συνέντευξη ο Ζόραν Κόβαζιτς όπου ανάμεσα στα άλλα τονίζει «Μελίνα (σ.σ. Εμμανουηλίδου) επιθετικά, η οποία πρέπει να πω ότι είναι εξαιρετική επιθετικός και μπλοκέρ, παρόλο που κάποιες μπάλες δεν είναι τόσο ποιοτικές» Τι λέει η ίδια; «προσπαθώ και παλεύω σε καθημερινή βάση να γίνομαι καλύτερα, τόσο με τον κ. Κόβαζιτς όσο και με τον κ. Πετρόφ σήμερα. Το μπλοκ έρχεται εύκολα και μ΄ άρεσει». Μέσα στα τρία χρόνια, η Εμμανουηλίδου έχει ωριμάσει, όπως ο Πανναξιακός άλλωστε και τονίζει « έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Από την ομάδα, τη διοίκηση τους φιλάθλους τις αθλήτριες όλα είναι διαφορετικά. Σίγουρα όμως αυτό που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν μετά τη πρώτη χρονιά και πλέον παίζω όλο και καλύτερα.

Επίπεδο

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας και ο δικός της; «να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Εβδομάδα με εβδομάδα και να παίζουμε καλύτερα όσον αφορά το ομαδικό επίπεδο ενώ σε προσωπικό επίπεδο να απολαμβάνω το βόλεϊ και να είμαι καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη». Αρνείται να σκεφτεί το αύριο, ενώ σχετικά με τη πορεία της ομάδας σημειώνει «Έχουμε βρει έναν πολύ καλό ρυθμό κι αυτό που θέλω είναι κάθε εβδομάδα να βγαίνει MVP μία αθλήτρια από τον Πανναξιακό». Γελάει… Το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο δεν έγινε λόγω κακοκαιρίας. Η Μελίνα ετοιμάζεται για τον αγώνα με το Ανατόλια τη Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά το Σάββατο υπάρχει το παιχνίδι με το Ρέθυμνο στη Νάξο. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών δύο αγώνες με ενδιάμεσο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Όχι κι άσχημα ε; Ο Πανναξιακός πάντως και γενικά οι αθλήτριες του εμφανίζονται να παίζουν καλύτερα όταν φοράνε το ευρωπαϊκό τους …ταγιέρ. «ξέρεις ανάλογα με τον αντίπαλο παίζεις και εσύ. Παρασύρεσαι. Όταν το επίπεδο είναι πιο χαμηλό, τότε δεν έχεις καλή συγκέντρωση. Στην Ευρώπη με πιο ισχυρούς αντιπάλους, υψηλότερο επίπεδο, δίνουμε το κάτι παραπάνω, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες και παίζουμε καλύτερα. Και αυτό θα κάνουμε και εναντίον της Ουραλότσκα αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτή καθότι δεν έχουμε ασχοληθεί άμεσα»

Περιπέτεια

Το παράδοξο είναι ότι ανάμεσα στα παιχνίδια με την ρωσική υπερδύναμη, υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα που ενδεχομένως να κρίνει και τη 1η θέση εάν έως τότε πάνε όλα με βάση το πρόγραμμα. Αλήθεια θα περάσει από το μυαλό της Μελίνας η επιλογή αντιπάλου; «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και κυρίως ξεχωριστό. Η Ευρώπη είναι μία πολύ όμορφη περιπέτεια αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που συμμετέχουμε, αυτό που γνωρίζουμε… Όπως κι εάν έχει η Ευρώπη είναι μία τεράστια πρόκληση. Μία περιπέτεια όπου μπορούμε να γράψουμε ιστορία, όσο υπερβολικό κι εάν ακούγεται… Δεν ξέρω ποια είναι τα όρια μας το σίγουρο πάντως είναι ότι τα μαθαίνουμε σε κάθε προπόνηση σε κάθε αγώνα»

Τίτλος

Και στον επίλογο, η Μελίνα Εμμανουηλίδου φαίνεται να ασπάζεται την άποψη του αντιπροέδρου της ομάδας κ Βερώνη που είχε μιλήσει στη παρουσίαση του προπονητή κ. Πετρόφ αφήνοντας να αιωρηθεί ότι η ομάδα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και τίτλο. Τι υπόσχεται η 20χρονη κεντρική στους φίλους του Πανναξιακού; «θα συνεχίσουμε παρά την αλλαγή προπονητή (σ.σ. σημείωσε ότι είναι νωρίς να κρίνουμε το νέο τεχνικό) να παίζουμε το ίδιο δυνατά, το ίδιο πειθαρχημένα ώστε παρά το δύσκολο πρόγραμμα να καταφέρουμε να βρεθούμε και στην 1η θέση» Και όπως λέει χαρακτηριστικά «για ποιο λόγο να μην έχουμε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα;»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ