1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-11-2014 15:57

Επίθεση ΖΑΟΝ σε Μαυρομάτη

Μεσω ανακοίνωσης, ο ΖΑΟΝ επιτείθεται στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη για τις δηλώσεις του στον SENTRA fm και την θέση της ΕΟΠΕ αναφορικά με την απόφση του ΑΣΕΑΔ, που θέλει πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με 12 ομάδες.



Η ανακοίνωση

Με λύπη μας τα τελευταία 24ωρα και μετά την έκδοση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ που δικαίωσε το σωματείο μας, γινόμαστε θεατές μίας  ακατανόητης στάσης εκ μέρους  της Ε.Ο.ΠΕ., μέσα από δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ κου Μαυρομάτη.

Αναφέρθηκε σε συνέντευξη του κου Μαυρομάτη, αλλά και σε δημοσιογραφικά άρθρα, ότι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν κατονομάζει τον ΖΑΟΝ ως την ομάδα που πρέπει να ανεβεί στην Α1 και γι’ αυτό περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα, έφτασαν δε κάποιοι στο σημείο να …”αποφαίνονται”, ακόμα και ότι , τάχα, δεν δικαιώθηκε ο ΖΑΟΝ! Ομως  ο  κος πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ως έγκριτος νομικός, καλά γνωρίζει, ότι  η απόφαση σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να κατονομάσει ποιος ανεβαίνει, και ποιός όχι, πολύ απλά διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του ΑΣΕΑΔ. Ο ρόλος του είναι να ακυρώνει τις τυχόν παράνομες αποφάσεις  και να υποδεικνύει ποια διάταξη είναι νόμιμη και πρέπει να εφαρμοσθεί.

Αυτό έκανε και στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έκρινε ότι  για μια σειρά από λόγους που αφορούν στην εφαρμογή των κανονισμών, αλλά και το ίδιο το άθλημα, η  τελική απόφαση για 11 ομάδες που λήφθηκε, αμέσως μετά την  αποτυχημένη “απόπειρα” συμπλήρωσης της κατηγορίας μέσω  wild card, χωρίς, μάλιστα, να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους αποκλείστηκε η διαδικασία μέσω των  δευτεραθλητών, δεν ήταν νόμιμη και την ακύρωσε. Ζητάει δε από την Ομοσπονδία να συμπληρώσει την κατηγορία με  12η ομάδα, με βάση τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός και το άρθρο που προβλέπει την αναπλήρωση όποιας ομάδας αποχωρήσει, σύμφωνα με το οποίο, η μόνη ομάδα (μετά την αρνητική δήλωση της Θέτιδας) που δικαιούται άνοδο, είναι ο ΖΑΟΝ. Πόσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαν να είναι τα πράγματα; Και για ποιό λόγο  δεν αναφέρθηκε, ότι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν είναι οι πέντε τελευταίες προτάσεις που αναρτήθηκαν στο site  της ομοσπονδίας, αλλά περιλαμβάνει πέντε ολόκληρες σελίδες, στις οποίες οι δικαστές εξηγούν το γιατί και  πώς έπρεπε (και πρέπει) να γίνει; Μήπως κύριε πρόεδρε, το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αντί πρωτίστως να επιφυλαχθείτε να το μελετήσετε με τους συνεργάτες σας, σπεύσατε να προβείτε σε δηλώσεις και εκτιμήσεις περί μικρής πιθανότητας εφαρμογής της απόφασης, προλειαίνει  το έδαφος για το ενδεχόμενο να γίνει ένα, ακόμα, λάθος, δηλαδή να μην εφαρμοστεί και μία δικαστική απόφαση;

Μήπως κύριε πρόεδρε, με τις παραπάνω δηλώσεις σας, προκαταλαμβάνετε και την γνώμη των συνεργατών σας στο ΔΣ της ΕΟΠΕ; Δεν έχουν άραγε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ (το οποίο διαθέτει παράγοντες με αξία, εμπειρία και προσφορά στο ελληνικό βόλει) τον δικό τους λόγο και άποψη, αλλά ακολουθούν πιστά και πάντοτε τη δική σας;

Για ποιό λόγο “διαχέεται”  από διαφόρους κύκλους ότι -τάχα-  θα γίνει “μπάχαλο” το πρωτάθλημα αν εφαρμοστεί η απόφαση? Είναι τόσο δύσκολο να μπει για 4-5 ομάδες μια εμβόλιμη αγωνιστική (μία Τετάρτη για κάθε ομάδα) σε ολόκληρη τη διάρκειά του? Μήπως οι κίνδυνοι για το κύρος του πρωταθλήματος της Α1 είναι μεγαλύτεροι άν δεν εφαρμοστεί η απόφαση; Είναι τόσο σοβαρό, όταν ουσιαστικά υπάρχει μια τόσο σημαντική εξέλιξη που λέγεται απόφαση του ΑΣΕΑΔ , να μην ισχύσουν τα αποτελέσματα  των 4-5 αγώνων που έδωσε η ομάδα μας μέχρι σήμερα στην Α2  και αυτό μάλιστα, με δική σας ευθύνη , γιατί εμείς έγκαιρα και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, σας είχαμε ζητήσει να τους αναβάλετε έως ότου εκδοθεί η απόφαση;    Γιατί δεν αναφέρατε τίποτε για την περίπτωση της ομάδας της Σούδας που αποσύρθηκε, ενώ δύο ομάδες της κατηγορίας, ήδη “μάτωσαν” οικονομικά , προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κρήτη? Και εν τέλει ποιός ο λόγος να γίνονται συζητήσεις  για “ρεβανσισμούς” με αναφορές σε άσχετα θέματα, όπως αυτό του δελτίου της Καρίνας, η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα μας με δελτίο και έγκριση της Ομοσπονδίας;

Με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να δηλώσουμε προς όλους και κυρίως προς την ομοσπονδία, το ΔΣ της οποίας συνεδριάζει και αποφασίζει αύριο, πως με τη σεμνότητα, τη σοβαρότητα και την ευθύνη που αρμόζει στην ιστορία μας, το τελευταίο δίμηνο και μέσα από ένα “Γολγοθά” (από κάθε πλευρά) διεκδικήσαμε αυτό που θεωρούμε σωστό και δίκαιο. Ακόμα και το γεγονός, ότι άπαντες πλέον, μετά τη δικαίωσή μας, συμφωνούν, στο αυτονόητο της συμμετοχής δώδεκα ομάδων στο -πρώτο τη τάξει- πρωτάθλημα της ΕΟΠΕ, για εμάς είναι κατάκτηση και επιτυχία. Δεν επιζητούμε, κοντόφθαλμες διακρίσεις και έχουμε συναίσθηση των όποιων δυνατοτήτων μας. Δηλώνουμε τέλος ότι σεβόμαστε και έχουμε εμπιστοσύνη και στους θεσμούς και στους ανθρώπους του ελληνικού βόλει που απαρτίζουν το ΔΣ και τα λοιπά όργανα της Ομοσπονδίας.

1 σχόλιο

  • Comment Link στον ντάκο Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 19:43 posted by στον ντάκο

    16/11/2014 ΩΡΑ 16.00: ΓΑΣ Μεσσαράς - Ζηρίνειος ΑΟΝ Με νέα ήτα ο ζαον πιάνει ΄πάτο στην βαθμολογία του ομήλου της Α2.μια καλή λύση η άνοδος στα χαρτιά στην Α1 εξασφαλίζοντας παραμονή στην Α2 του χρόνου και όχι στα τοπικά όπου προς τα εκεί βαδίζει βαθμολογικά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ