1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-06-2014 23:49

Στεπανένκο: «Είπα αμέσως "ναι" στον Ολυμπιακό»

Είναι από τα λεγόμενα... λαβράκια. Κίνηση που αναμένεται να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Εστω κι αν πρόκειται για αθλήτρια 21 μόλις ετών. Η Μαργαρίτα Στεπανένκο θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ουκρανικού βόλεϊ και τη σεζόν 2014-15 θα φοράει τα «ερυθρόλευκα» ως δανεική.

Η Ουκρανή που μπορεί να παίξει τόσο ως διαγώνια όσο και ως ακραία- με υποδοχή- μίλησε στο www.sport-fm.gr για τη νέα προοπτική στην καριέρα της και όχι μόνο.

«Καταρχάς, αυτή θα είναι πρώτη φορά που θα έρθω στην Ελλάδα. Δεν είχε τύχει να την επισκεφτώ στο παρελθόν ούτε για διακοπές», είπε η Στεπανένκο. Ερωτηθείσα, βέβαια, για το τι γνωρίζει για τη χώρα μας είχε να πει ότι «είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων κι έχει μεγάλη παράδοση στα περισσότερα σπορ».

Ο τεχνικός των νταμπλούχων, Γιάννης Νικολάκης ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτηση της Στεπανένκο μια και την αντιμετώπισε ως αντίπαλο κατά τη θητεία του στη Μπελαντσερί Μπακού. Κι επειδή γνωρίζονται προσωπικά η 21χρονη σχολίασε ότι «οι άνθρωποι στη χώρα σας είναι ιδιαίτερα φιλικοί και κοινωνικοί».

Οσο για το πώς έγινε το deal, η Στεπανένκο μάς εξήγησε: «Ηρθαν σε επικοινωνία με τον μάνατζερ της Μπακού, εκφράζοντας τους την πρόθεση να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Είπα αμέσως το "ναι". Διότι πολύ απλά ήθελα να είμαι μέλος της ομάδας και να συνεργαστώ ασφαλώς με έναν τόσο καλό προπονητή, όπως είναι ο Νικολάκης».

Με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια 2 σερί πρωταθλήματα Ελλάδας αλλά και 4 σερί Κύπελλα, στόχος όλων είναι να συνεχιστεί η κυριαρχία και για τα επόμενα χρόνια. Τίτλους θέλει και η Στεπανένκο που επεσήμανε πως «ελπίζω να κατακτήσω νέα... ύψη με την ομάδα και θα κάνω τα πάντα προκειμένου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας και του προπονητή μου».

Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού των τελευταίων ετών είναι το δίχως άλλο ο νεαρός μέσος όρος ηλικίας των αθλητριών του. «Αυτό είναι σημαντικό κυρίως σαν προοπτική στο μέλλον», είπε η Στεπανένκο που ερχόμενη τον Αύγουστο στην Ελλάδα ευελπιστεί πως «πρώτα από όλα θα γνωρίσω καλά κορίτσια και εννοείται ότι θα κάνουμε παρέα».

Μέχρι τότε θα εκμεταλλευτεί τους μήνες που μεσολαβούν για να κάνει διακοπές και να... γεμίσει τις μπαταρίες ενόψει της νέας σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι η Ουκρανή είναι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και δεν... βλέπει την ώρα να έρθει στη χώρα μας.

Πηγή: sport-fm.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ