1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-02-2014 17:05

Το βλέμμα στην «ουρά» πριν το ντέρμπι

Η 17η αγωνιστική της Α1 γυναικών ξεκινάει με 4 κρίσιμα παιχνίδια που διεξάγονται στη… σκιά του δευτεριάτικου ντέρμπι «αιωνίων». Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη για την παραμονή.

Πρώτο και καλύτερο το ματς του ΟΠΕΡ με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Οι Κρητικές βρίσκονται στην 8η θέση και  η διαφορά από τον 10ο Ηρακλή Κηφισιάς κυμαίνεται στους 6 βαθμούς.

Ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος μπορεί να υπολογίζει στη Μπόνχεβα που πήρε χρόνο συμμετοχής στον αγώνα κυπέλλου με το Μαρκόπουλο και την Καλογριδάκη.

«Παίζουμε έναν τελικό, όπου είμαι σίγουρος ότι θα αγωνιστούμε με τον κόσμο του Ρεθύμνου στο πλευρό μας, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Δεν μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλό βόλεϊ, αλλά να κερδίσουμε το τρίποντο κι αυτό σκέφτεται όλη η ομάδα. Ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι σε πιο δύσκολη θέση από εμάς, δεν θα έρθει για τουρισμό, ωστόσο αν κρατήσουμε την υποδοχή μας πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για εμάς», δήλωσε.

Στον Ηρακλή Κηφισιάς επιστρέφει η Γκουντιμένκο μετά από ένα μήνα, αλλά δεν είναι 100% έτοιμη. «Εδώ που έχουμε φτάσει ο αυριανός αγώνας είναι κομβικός. Τα πράγματα είναι απλά: κερδίζουμε και παραμένουμε ζωντανοί, χάνουμε και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τα σχέδια μας για την Α2. Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο σε όλα τα ματς, υπάρχει πίεση την οποία όμως πρέπει να διαχειριστούμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Φάρμακο ψάχνουν τα Βριλήσσια

Τα Βριλήσσια θέλουν να ξεπεράσουν το σοκ του εύκολου αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο αντιμετωπίζοντας στην έδρα τους τον ουραγό της βαθμολογίας ΕΟΣ.

«Προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει για τις κακές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια με αποκορύφωμα τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Σίγουρα υπάρχει και ψυχολογικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, γιατί σε ένα ματς σαν αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό δεν δικαιολογείται η εμφάνιση που κάναμε», είπε αρχικά ο Μανώλης Ρουμελιώτης και συμπλήρωσε: «Αύριο είναι διαφορετικό ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλει να κλείσει τη σεζόν με καλές εμφανίσεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να βρούμε τον καλό εαυτό μας για να ανέβουμε και ψυχολογικά για τη συνέχεια…»

Ο ΕΟΣ θα ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς τις Μπούκα, Μητσάνη και με στόχο όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σoλκίδης: «Να κάνουμε μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι ένα λαβωμένο θηρίο και θα θέλει να ξεσπάσει σε εμάς».


Ντέρμπι στη Χαλάστρα
 
Δέκα ημέρες μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Κατσάνειο για το Κύπελλο, όπου ο Ηρακλής επικράτησε με 3-2, οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες αυτή τη φορά στο κλειστό της Χαλάστρας.

Οι Μακεδόνες με τις δύο συνεχόμενες νίκες (εντός με Ίωνες, εκτός με Μαρκόπουλο) έχουν εδραιωθεί στην 6η θέση της βαθμολογίας και όπως δήλωσε ο Μανώλης Σκουλικάρης: «θέλουμε να παραμείνουμε σ’ αυτή τη θέση και έχουμε κίνητρο. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το πρόσφατο του Κυπέλλου, αλλά είναι ένα τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων, ενώ ο Ηρακλής θέλει τους βαθμούς για να εξασφαλιστεί…»

Τόσο η γηπεδούχος ομάδα όσο κι ο Ηρακλής θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα με τον Βαλεντίν Μίλεφ να σημειώνει: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και το πρώτο από μια σειρά αγώνων που είναι πολύ σημαντικοί για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Οι Μακεδόνες κάνουν μια πολύ καλή πορεία, δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει ιδιαίτερα το πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου αν και η ανατροπή που πετύχαμε ίσως μας βοηθήσει λίγο ψυχολογικά».

μάχη παραμονής για το Μαρκόπουλο

Το Μαρκόπουλο αντιμετωπίζει τους Ίωνες και θέλει τους τρεις βαθμούς που θα το απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Γιάννης Ορφανός θα έχει στη διάθεση του την Σάντερς και τη Νέσιτς.
«Η νίκη είναι μονόδρομος για να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη. Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά αυτό το ματς θα κριθεί στη δύναμη και στη θέληση. Οι Ίωνες είναι σαφέστατα βελτιωμένοι και με την προσθήκη της Κομλένοβιτς και θα τους αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα που τους αντιμετωπίσαμε και στον πρώτο γύρο», δήλωσε.

Οι Ίωνες με το τρίποντο που κατέκτησαν κόντρα στον ΕΟΣ διατήρησαν τις όποιες ελπίδες έχουν για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την παραμονή με τον Μάρκο Κωβαίο να παραδέχεται: «Αν χάσουμε νομίζω ότι πλέον και μαθηματικά δεν θα υπάρχουν ελπίδες, ενώ αν κερδίσουμε τότε θα προκύψει νέο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής. Εμείς θέλουμε να δείξουμε και σ’ αυτό το παιχνίδι ότι δεν αξίζουμε τη θέση που είμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε δύο ομάδες χωρίς μεγάλες διαφορές, αλλά το Μαρκόπουλο έχει ένα προβάδισμα καθώς παίζουμε παίζουμε στην έδρα του».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8/2/2014
Ρεθύμνου, 17.00, ΟΠ Ρεθύμνου – Ηρακλής Κηφισιάς, Βλαχάκης - Κανακάκης
Βριλησσίων, 18.30, ΦΟ Βριλησσίων - ΕΟ Σταυρούπολης, Μεταξά - Στάικος
Χαλάστρας, 19.00, ΑΣ Μακεδόνες - ΓΣ Ηρακλής, Μπουγιούκας-Ισκάς
Μαρκοπούλου, 19.00, ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΣΠ Ίωνες, Παπαστάμος-Κατσούλης

Κυριακή 16/2/2014
Ιωνικού, 19.00, ΑΕΚ - ΑΟΝ Πανναξιακός, Κυριοπούλου-Μενεσλής

Δευτέρα 17/2/2014
Μ. Μερκούρη, 18.00, Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟ Παναθηναϊκός, Μουλά Ειρ.-Μυλωνάκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ