1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-10-2013 12:21

ΟΠΕΡ: Ανυπομονησία για την χρονιά των προκλήσεων

Οι στιγμές είναι ιστορικές για το Ρεθυμνιώτικο βόλεϊ, το Κρητικό βόλεϊ, αλλά και τον Κρητικό αθλητισμό γενικότερα, με τον ΟΠΕ Ρεθύμνου να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μια χρονιά, η οποία περιλαμβάνει αρκετές προκλήσεις για τις δύο ομάδες του συλλόγου, αυτή των γυναικών και αυτή των Ανδρών. Οι γυναίκες του Μιχάλη Χαχαγιόπουλου, όντας η 4η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, θα συμμετάσχει για δεύτερη σερί χρονιά στην Α1 Εθνική κατηγορία βόλεϊ, μεταξύ των 12 κορυφαίων ομάδων της χώρας. Επιπρόσθετη και μεγαλύτερη πρόκληση η συμμετοχή της ομάδας στο Challenge Cup, φέρνοντας την Ευρώπη στο μικρό «Μελίνα Μερκούρη». Το Νοέμβριο η γυναικεία ομάδα του ΟΠΕ Ρεθύμνου θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδι τη Νορβηγική Στοντ Βόλεϊ Στέινκερ στον Β’ Γύρο του Challenge Cup. 

Το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του, ο ΟΠΕ Ρεθύμνου θα το δώσει στο Ρέθυμνο σε μία από τις τρεις ημέρες, Τρίτη 19 ή Τετάρτη 20 ή Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Τις αντίστοιχες ημέρες της επόμενης εβδομάδας (26-28 Νοεμβρίου) θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στη Νορβηγία. Εκτός από την γυναικεία ομάδα, φέτος όμως στο προσκήνιο έρχεται και η ανδρική ομάδα, η οποία μετά από 6 χρόνια επιστρέφει στον χάρτη των εθνικών κατηγοριών, συμμετέχοντας στον 1ο όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας Βόλεϊ.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο ομάδων του ΟΠΕ Ρεθύμνου, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό, μεταξύ αθλητριών και αθλητών και παρουσία ακόμη και μικρών αθλητριών των τμημάτων Υποδομής. Στον ΟΠΕΡ, πιο μονιασμένοι από ποτέ είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τη νέα χρονιά, που σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες, αφού οι προκλήσεις είναι πολλές και σημαντικές.

«Στόχος η Εξάδα» 

Για τη νέα αγωνιστική σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών μίλησε ο πρόεδρος του ΟΠΕ Ρεθύμνου, Κωστής Ψαρουδάκης στην Κρητική Επιθεώρηση, μετά από την ολοκλήρωση της επίσημης παρουσίασης της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας του Ρεθυμνιώτικου αλλά και Κρητικού βόλεϊ στάθηκε στην επιστροφή των ανδρών στην Α2, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, με μία αμιγώς Κρητική ομάδα. Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στο Challenge Cup της γυναικείας ομάδας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ενεργοποίηση και της Ιρίνας Φεντότοβα. 

«Μετά από 6 χρόνια η ανδρική ομάδα επιστρέφει στην Α2 εθνική κατηγορία. Θεωρώ πως έχουμε συγκροτήσει ένα σύνολο που θα αγωνιστεί για να παραμείνει στην κατηγορία. Ελπίζω και πιστεύω πως θα το πράξει. Ο βασικός κορμός είναι Ρεθυμνιώτες, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι υπόλοιποι αθλητές είναι από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Δημιουργήσαμε ένα κρητικό σύνολο, καθώς μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε το ρεθυμνιώτικο και κατ’ επέκταση το κρητικό βόλεϊ», δήλωσε ο Ψαρουδάκης για τους άνδρες, για να συμπληρώσει στη συνέχεια για τη γυναικεία ομάδα. «Όσον αφορά το γυναικείο τμήμα, το να αγωνιστεί σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι κάτι το διαφορετικό και γι’ αυτό ενισχυθήκαμε με 3 ξένες παίκτριες, ενώ μας τιμά η συμμετοχή της Φεντότοβα. Ο υπόλοιπος κορμός είναι με ρεθυμνιώτισσες και κρητικές αθλήτριες, μικρές σε ηλικία που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην Α1 εθνική κατηγορία.

Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Να βρίσκεται στην 6άδα, καθώς και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δυναμώσει. Θεωρώ και πιστεύω πως αξίζει στον ΟΠΕΡ να βρίσκεται στην 6άδα, αν είμαστε υγιείς. Ο άλλος στόχος είναι για αργότερα…».

Χαχαγιόπουλος: Όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται

Για τη νέα χρονιά μίλησε και ο τεχνικός του ΟΠΕ Ρεθύμνου, Μιχάλης Χαχαγιόπουλος, τονίζοντας πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να παραμείνει η ομάδα στο ίδιο επίπεδο ανταγωνιστικότητας. «Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστούμε στην Α1. Πέρυσι καταφέραμε να είμαστε 100% ανταγωνιστικοί, αλλά φέτος θα χρειαστεί να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Τη φετινή χρονιά υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση που λέγεται Ευρώπη, που είναι πολύ τιμητική για την ομάδα μας. Η ομάδα μας είναι καινούργια κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, έχουν έρθει αρκετές καινούργιες παίκτριες, δουλεύουμε και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμοι για να βγάλουμε στο γήπεδο τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα, που πιστεύω πως είναι πολλές.

Εύχομαι να έχουμε υγεία και εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες, για να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον Χαχαγιόπουλο, ένα σχόλιο για την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. «Σαν προπονητής θα επιθυμούσα να υπήρχε παιχνίδι, αλλά θα το διαχειριστούμε, όπως θα κάνουν και οι άλλες ομάδες. Ήμασταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε στην τακτική. Τώρα, όμως, θα αλλάξουμε την διαδικασία της προπόνησης. Θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου για το πώς θα διαχειριστούμε το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Την επόμενη εβδομάδα μας περιμένει ένας δύσκολος εκτός έδρας αγώνας, κόντρα σε μία ομάδα που έχει δυνατή έδρα. Στόχος είναι να ξεκινήσουμε με το δεξί, βάσει και του υλικού που διαθέτουμε ως ομάδα. Θα κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια και αν έχουμε υγεία πιστεύω πως στο τέλος όλα θα είναι καλά».

Μπουρμπάκης: «Πρόκληση για την παρέα μας»

Ως μία πρόκληση αντιμετωπίζουν στο ανδρικό τμήμα του ΟΠΕ Ρεθύμνου την επιστροφή της ομάδας στις εθνικές κατηγορίας, σύμφωνα με τον προπονητή της Γιώργο Μπουρμπάκη. 

Ο νεαρός Χανιώτης τεχνικός υποσχέθηκε σε κόσμο και διοίκηση πως η «παρέα» του ΟΠΕΡ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να εμφανιστεί ανταγωνιστική η ομάδα στην Α2. «Το ανδρικό τμήμα του ΟΠΕΡ επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Είναι μία πρόκληση για εμάς και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στα εθνικά πρωταθλήματα. Οι προσδοκίες είναι πολλές, η παρέα είναι η ίδια. Η ομάδα αποτελείται 100% από κρητικούς αθλητές και θεωρούμε πως μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα, πράγμα όμως που πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο.
Στο κόσμο και στη διοίκηση υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ότι μπορούμε και ο καθένας από το δικό του πόστο και το δικό του ρόλο. Στο τέλος θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε».

Αισιοδοξία στους άνδρες

Για λογαριασμό των αθλητών μίλησαν δύο από τους παλαιότερους Ρεθυμνιώτες παίκτες, οι Μιχάλης Ταταράκης και Γιώργος Μπονατάκης, που εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την φετινή προσπάθεια. Αρχικά, ο Μιχάλης Ταταράκης, έθεσε τον στόχο της φετινής χρονιάς, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή την κατηγορία. «Έχουμε δουλέψει αρκετά για επιτευχθεί ο στόχος, που για φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Μετά από 10 χρόνια που επέστρεψα εγώ στα γήπεδα και μετά από 6 χρόνια που η ομάδα επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες, το σίγουρο είναι πως θα πάμε καλά. Στόχος για φέτος είναι η παραμονή και για τις επόμενες χρονιές, βλέπουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπονατάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους. «Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να την επιστροφή της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες. Το πετύχαμε πέρυσι και μάλιστα με πολύ καλό τρόπο, όντας αήττητοι στο πρωτάθλημα της Κρήτης αλλά και στη συνέχεια στα μπαράζ κόντρα στη Λάρισα. Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και τελικά τα καταφέραμε.

Φέτος βρισκόμαστε στον 1ο όμιλο και η πορεία μας θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Τα παιδιά δείχνουν θέληση πάνω απ’ όλα, ενώ στηριζόμαστε στην ήδη υπάρχουσα ομάδα όπως πέρυσι, έχοντας κάνει δύο-τρεις προσθήκες με παίκτες που είναι από την Κρήτη. Συνεχίζουμε τη δουλειά και νομίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΠΕΡ
ΠΑΙΚΤΡΙΑ    ΘΕΣΗ    ΗΜ. ΓΕΝ.    ΥΨΟΣ    ΠΡ. ΟΜΑΔΑ
1. Φιντάνκα Σαπαρέφσκα    Κεντρική    05/04/1970    1.80    ΟΠΕΡ
2. Ελλιένε Χατζάκη    Λίμπερο    27/05/1993    1.68    ΣΦΠ Χανίων
3. Νικολέτα Τουρλίτη    Ακραία    16/01/1978    1.70    ΟΠΕΡ
4. Μαρία Μυτιληναίου    Ακραία    21/09/1984    1.81    ΟΠΕΡ
5. Ραλίτσα Βασίλεβα    Ακραία    17/03/1992    1.90    Στουτγάρδη
6. Ευτυχία Μιχαήλ    Κεντρική    27/03/1992    1.80    ΝΑ Σούδας
7. Μάγδα Δραμιτινού    Διαγώνια    28/10/1980    1.77    ΟΠΕΡ
8. Ιρίνα Φεντότοβα    Ακραία    10/06/1969    1.90    ΟΠΕΡ
9. Μαριλή Βροντάκη    Λίμπερο    07/08/1984    1.70    ΟΠΕΡ
10. Αθηνά Ροδινού    Κεντρική    10/12/1986    1.81    ΟΠΕΡ
11. Ραφαέλα Χατζάκη    Π – Α – Δ    1.79    27/05/1993    ΣΦΠ Χανίων
12. Νίνα Κατερίνη    Ακραία    05/12/1983    1.81    ΟΠΕΡ
13. Ελένη Σμπυράκη    Ακραία    01/12/1985    1.78    ΟΠΕΡ
14. Χριστίνα Μαυρέα    Κεντρική    14/05/1993    1.82    Άθλεση
15. Πολυξένη Σημαντηράκη    Λίμπερο    20/11/1982    1.72    ΟΠΕΡ
16. Χριστίνα Καλογριδάκη    Κεντρική    12/02/1992    1.84    Ηρακλής Κηφισιάς
17. Νίκη Μανωλάκη    Πασαδόρος    03/02/1998    1.73    Θέτιδα
18. Βέσελα Μπόντσεβα    Πασαδόρος    31/01/1990    1.87 Λυόν Γαλλίας
19. Μπράνκιτσα Νίκιτς    Διαγώνια    26/10/1985    1.92    Σαν Βίτο Ιταλίας
Προπονητής: Μιχάλης Χαχαγιόπουλος
Β’ Προπονητής: Γιώργος Μπουρμπάκης
Στατιστικολόγος: Στέλιος Κουνδουράκης
Φροντιστής: Κατερίνα Αργέντη

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΠΕΡ
ΠΑΙΚΤΗΣ    ΘΕΣΗ    ΕΤ. ΓΕΝ.    ΥΨΟΣ    ΠΡ. ΟΜΑΔΑ
1. Νεκτάριος Γεωργόπουλος    Ακραίος    1978    1.85    ΣΦΠ Χανίων
2. Μανόλης Χνάρης    Ακραίος    1989    1.88    ΟΠΕΡ
3. Βαγγέλης Σιμάκης    Κεντρικός    1994    1.92    ΟΠΕΡ
4. Ιάκωβος Διαμαντάκης    Κεντρικός    1981    1.92    ΟΠΕΡ
5. Μάνος Παπαδάκης    Πασαδόρος    1988    1.82    Άθλεση
6. Στέλιος Γαλανάκης    Λίμπερο    1978    1.76    ΟΠΕΡ
8. Μιχάλης Ταταράκης    Ακραίος/Διαγώνιος 1978    1.88    ΟΠΕΡ
9. Γιώργος Λαδάκης    Ακραίος/Λίμπερο    1984    1.83    ΟΠΕΡ
10. Γιάννης Καραμιχάλης    Ακραίος/Λίμπερο    1980    1.88    ΟΠΕΡ
11. Γιώργος Μπονατάκης    Πασαδόρος    1980    1.88    ΟΠΕΡ
13. Γιάννης Ξυλούρης    Ακραίος/Διαγώνιος    1980    1.80    ΟΠΕΡ
14. Νίκος Λεμπιδάκης    Κεντρικός    1988    1.85    ΟΠΕΡ
15. Μάνος Κουτρουμπάκης    Κεντρικός    1978    1.85    ΣΦΠ Χανίων
16. Γιώργος Μονιάκης    Ακραίος/Διαγώνιος    1987    1.90    ΣΦΠ Χανίων
17. Γιώργος Βενιανάκης    Ακραίος/Διαγώνιος    1978    1.87    ΓΕΗ
18. Κώστας Μαρκίδης    Κεντρικός    1989    1.95    ΟΠΕΡ
19. Μάριος Πορτάλιος    Λίμπερο    1984    1.82    ΟΠΕΡ
20. Δανιήλ Μαστοράκης    Ακραίος    1992    1.86    ΟΠΕΡ
Προπονητής: Γιώργος Μπουρμπάκης

Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ - goodnet.gr
 

1 σχόλιο

  • Comment Link arlo Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013 12:30 posted by arlo

    δεν το περιμενα για την φνετοτοβα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ