1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-02-2024 18:15

Volley League Γυναικών: Η Μάρτινα Σάμανταν KYANA MVP της 17ης αγωνιστικής

Η Μαρτίνα Σάμανταν του Παναθηναϊκού είναι η KYANA MVP της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η Κροάτισσα κεντρική των πρασίνων ήταν η κορυφαία της ομάδας της στην σπουδαία νίκη με 3-2 σετ επί του ΑΟ Θήρας στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ στην Σαντορίνη. Η Σάμανταν εκτός από τους 14 πόντους που πέτυχε με 10/16 επιθέσεις, 1 άσσο και 3 μπλοκ με 6.6 στην αξιολόγηση, έδωσε και πολλές κόντρα επιθέσεις χάρη στα σπασίματα της μπάλας πάνω στο φιλέ.

Η Σάμανταν βρίσκεται στην 5η θέση στην κατηγορία των μπλοκ με 41 στα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, ενώ είναι 2η στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση με 53% με 122/231 τελειωμένες επιθέσεις.

Η Μαρτίνα Σάμανταν γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1993 και ξεκίνησε το βόλεϊ στην πατρίδα της, για να μετακομίσει το 2012 στην Αμερική, συνδυάζοντας τις σπουδές της με το βόλεϊ. Αγωνίστηκε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα με τα πανεπιστήμια της Βιρτζίνια και του Σιάτλ και το 2016 πήγε στην Ρουμανία για να φορέσει τη φανέλα της Άλμπα Μπλαζ.

Την σεζόν 2017-18 επέστρεψε στην Κροατία για λογαριασμό της Μλαντόστ, ενώ τη σεζόν 2018-2019 αγωνίστηκε από μισή χρονιά σε Κονελιάνο και Μπούστο Αρσίζιο στην Ιταλία.

Το 2019 πήγε στην Γερμανία και στην Στουντγκάρδη και αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αθανασόπουλου. Το 2020 επέστρεψε στην Ιταλία για τη Σκαντίτσι και ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε και πάλι στην Κροατία και την Μλαντόστ.

Το καλοκαίρι του 2023 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα της στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκός, ενώ προηγουμένως ήταν στην Γαλλία και στη Ναντ.

Μαρτίνα Σάμανταν: «Το βραβείο οφείλεται στην ομαδική προσπάθεια»

Με αφορμή την ανάδειξή της ως ΚΥΑΝΑ MVP η Μαρτίνα Σάμανταν δήλωσε: «Είναι ωραίο συναίσθημα να βγαίνεις MVP αλλά η αλήθεια είναι ότι οφείλεται σε ομαδική προσπάθεια. Όλες συνεισφέραμε για να έρθει η νίκη κόντρα στη Θήρα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ