1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-01-2024 16:53

Volley League Γυναικών (15η αγωνιστική): Ξεχωρίζει η σύγκρουση "αιωνίων" στο Ρέντη

Το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του πρωταθλήματος, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής η οποία γενικότερα περιλαμβάνει κομβικές αναμετρήσεις.

Μετά από 14 αγωνιστικές πράσινες και ερυθρόλευκες έχουν από 35 βαθμούς, αλλά ο Παναθηναϊκός υπερτερεί έχοντας ρεκόρ 13 νίκες και 1 ήττα (12-2 το αντίστοιχο ρεκόρ του Ολυμπιακού) και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα (Σάββατο 27/1, 19:30) θα είναι εξαιρετικά σημαντικό στη μάχη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να σπάσει αύριο και το σερί που έχει χτίσει ο Παναθηναϊκός, καθώς αρχής γενομένης από τους τελικούς της σεζόν 2021-2022 ο Παναθηναϊκός μετρά 8 νίκες σε ισάριθμα ματς (οι δύο τελευταίοι τελικοί εκείνης της σεζόν, οι δύο αγώνες της περσινής κανονικής περιόδου και οι τρεις αναμετρήσεις στη σειρά των τελικών καθώς και το ματς του Α' γύρου).

«Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες είμαστε μπροστά στην κατάταξη, οπότε θέλουμε τη νίκη για να είμαστε μόνοι πρώτοι. Θα είναι σημαντικό να δείξουμε το βόλεϊ μας, το βόλεϊ που μπορούμε να παίξουμε. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, ανυπομονούμε για το Σάββατο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να δώσουμε χαρά και ικανοποίηση στον κόσμο μας, θα τα δώσουμε όλα» δήλωσε ο Λορέντζο Μιτσέλι που αναζητεί την πρώτη του νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Παίζουμε ένα ντέρμπι που το θέλουμε πολύ και οι δύο ομάδες. Όλοι γνωρίζουμε τη βαρύτητα αυτών των παιχνιδιών και ξέρουμε την ιδιαιτερότητα τους. Έστω και αν δεν κρίνεται κάποιο τίτλος άμεσα από αυτό το ματς εντούτοις πιστεύω θα είναι ένα ματς με ένταση και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Όποτε και να παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και αύριο καλούμαστε να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη»

Το πρώτο σερβίς της αγωνιστικής θα δοθεί στο Μαρκόπουλο εκεί όπου οι τοπικός ΑΟΜ (8ος με 17 βαθμούς) υποδέχεται τον 10ο Άρη (13 βαθμούς).

Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από τη σπουδαία νίκη στην έδρα του Ηλυσιακού και ο Άρης από την ήττα με τα Πεύκα ενώ την περασμένη Τετάρτη πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου κάνοντας την ανατροπή στην έδρα του Πανιωνίου.

Τοπικό ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τα Πεύκα και τις ασπρόμαυρες να έχουν πλέον στον πάγκο τους τον Θάνο Τερζή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ντάρκο Ζάκοτς. Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος βαθμολογικά καθώς τα Πεύκα είναι στην 6η θέση με 19 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 7ος με 17 βαθμούς.

Στο κλειστό του Ολυμπιακού Χωριού η ΑΕΚ μετά την ήττα της στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό βρέθηκε στην 4η θέση και θέλει την άμεση επιστροφή της στις νίκες κόντρα στον Ηλυσιακό που μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες και βρίσκεται στην 9η θέση.

Στο «Γ. Γεννηματάς» η Θέτις έχοντας σταματήσει το αρνητικό σερί (νίκησε στη Λαμία) θέλει να δώσει συνέχεια και να παραμείνει στην 5η θέση, με τον προτελευταίο Απολλώνιο να θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου γύρου (είχε επικρατήσει με 3-1).

Στη Σαντορίνη ο ΑΟ Θήρας που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ και βρίσκεται στην 3η θέση, κοντράρεται με τον ουραγό ΑΟ Λαμίας.


Volley League Γυναικών - 15η αγωνιστική
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 17.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Α.Σ. Άρης

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Λιδωρικιώτη, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Γεώργας, Τουκτούκας, Γραμματεία: Τρίκκα.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 18.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων
Διαιτητές: Τοσουνίδης, Ισκάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταυρίδου, Ψύχου, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού, 18.45: Α.Ε.Κ. - Ηλυσιακός Α.Ο.
Διαιτητές: Μενεσλής, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Τσιλάλης, Κολλάρου, Γραμματεία: Μισιάκα.

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος
Διαιτητές: Μεταξά, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Ρηγόπουλος, Βαρατάσης, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 19.00: Α.Ο. Θήρας - Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Βελώνης, Κατσούλης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Ιωάννου Ε..

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 19.30: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Κουτσούλας, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ονόπας, Επόπτες: Μουζακίτη, Σπίγγου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου

Η βαθμολογία ΕΔΩ

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ