1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-12-2023 19:35

Volley League Γυναικών: Αυλαία 'Α γύρου με δύο μεγάλα ντέρμπι σε Σαντορίνη και Πυλαία

Η τελευταία στροφή του Α' γύρου, αλλά και τελευταία για το 2023 στη Volley League γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις με πέντε αναμετρήσεις το Σάββατο, όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΟ Θήρας-Ολυμπιακός ενώ την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι Δικεφάλων.

Στην Σαντορίνη ο τοπικός ΑΟΘ μετά την ήττα του στην έδρα της ΑΕΚ βρέθηκε στο -2 από την κορυφή και στην 4η θέση (ισόβαθμος με την ΑΕΚ), αλλά θέλει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες διατηρώντας παράλληλα το αήττητο ΔΑΠΠΟΣ και παίρνοντας την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στα Νομίκεια (είχε επικρατήσει με 3-0 ο Ολυμπιακός).

«Είμαστε έτοιμοι για τον τελευταίο αγώνα του 2023 εδώ στη Σαντορίνη! Ασφαλώς είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κλείσουμε τη χρονιά μπροστά στον κόσμο μας με ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, όλες οι αθλήτριες και όσοι είναι γύρω μας, στρέφουμε την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας σε αυτό το παιχνίδι, όπου στόχος μας είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Για αυτό προετοιμαστήκαμε με μεγάλη ακρίβεια μελετώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια ενόψει αυτού του αγώνα», σχολίασε ο τεχνικός του ΑΟΘ Ματέο Φρέσκι.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός μετρά πέντε σερί νίκες και θέλει να κλείσει νικηφόρα το 2023 με τον Λορέντζο Μιτσέλι να σημειώνει από την πλευρά του:

«Χτίζουμε βδομάδα με τη βδομάδα τον τρόπο παιχνιδιού μας και ο τελευταίος αγώνας του έτους πρέπει να το επιβεβαιώσει αυτό. Θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με νίκη, οπότε θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να κατακτήσουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Η αυλαία της 11ης ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Μετς, όπου ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον 6ο της βαθμολογίας Ηλυσιακό.

Τα άλλα τρία ματς (όπως κι αυτή της Σαντορίνης) ξεκινούν στις 19:00 και έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο Κερατσίνι ο προτελευταίος Απολλώνιος, με τον Στέφανο Χριστοδουλάκη να κάνει ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής, υποδέχεται σε πολύ κρίσιμο παιχνίδι τον τελευταίο Άρη (που είχε κάνει την αλλαγή προπονητή από την προηγούμενη εβδομάδα με την επιστροφή του Γιάννη Τσαϊρέλη).

Στη Λαμία ο τοπικός ΑΟ που μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς, υποδέχεται τον ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil που προέρχεται από 6 συνεχόμενες ήττες (τελευταία του νίκη στις 11 Νοεμβρίου με 3-1 στην έδρα του Άρη).

Στο «Γ. Γεννηματάς» η Θέτις Βούλας υποδέχεται τα Πεύκα με τη γηπεδούχο ομάδα να θέλει τη νίκη για να πλησιάσει στην πρώτη τετράδα και τη φιλοξενούμενη για να απομακρυνθεί από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Το τελευταίο χρονικά ματς για την 11η αγωνιστική και το 2023 είναι το ντέρμπι Δικεφάλων την παραμονή των Χριστουγέννων(24/12). Όπως πέρσι έτσι και φέτος οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες την 11η αγωνιστική, αλλά η διαφορά είναι ότι τώρα γηπεδούχος είναι ο ΠΑΟΚ.

Οι ασπρόμαυρες προέρχονται από την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη (3-0 στο Μαρκόπουλο) και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους (για πρώτη φορά μετρούν δύο συνεχόμενες νίκες) και να ανέβουν περισσότερο στη βαθμολογία πλησιάζοντας στην πρώτη τετράδα.

«Η νίκη που ήρθε στο Μαρκόπουλο ήταν πολύ σημαντική για εμάς, και μας έχει δώσει περισσότερη ψυχολογία. Θέλουμε και στο «ντέρμπι» κόντρα στην ΑΕΚ, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου για εμάς, και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, όπου ο κόσμος μας στήριξε και κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό να έρθει και στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, προκειμένου να έχουμε μία ακόμα καλή εμφάνιση», σχολίασε η Σταματία Κυπαρίσση. 

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έδωσε τέλος στο σερί των δύο ηττών επικρατώντας με 3-1 του ΑΟ Θήρας στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, που την έφερε στην 3η θέση (ισόβαθμη με την ομάδα της Σαντορίνης) και στο -2 από την κορυφή (όπου ισοβαθμούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός).
«Αυτό το ματς είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς.

Είναι το τελευταίο του πρώτου γύρου και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό σαν ομάδα», σχολίασε από την πλευρά της η Λισέτ Μπλάνκο, η οποία θα βρεθεί αντίπαλος με την παλιά της ομάδα με την Κουβανή κεντρική να συμπληρώνει: «Χαίρομαι που επιστρέφω στην Θεσσαλονίκη και θα δω τις παλιές μου συμπαίκτριες, αλλά αυτή τη φορά θα είμαι αντίπαλος και θέλω να κερδίσω».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών:

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 Γυμναστήριο Μετς, 17.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ηλυσιακός Α.Ο. Διαιτητές: Μενεσλής, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Τουκτούκας, Τομαράς, Γραμματεία: Ταλάρου.

Γυμναστήριο «Π. Νικολαΐδης», 19.00: Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Α.Σ. Άρης Διαιτητές: Νικάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κοκορομύτη, Τσεκούρας, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Γυμναστήριο Χαλκιοπούλειο, 19.00: Α.Ο. Λαμίας 2013 - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil Διαιτητές: Παπαδογούλας, Μαυράκης, Παρατηρητής: Θεμελής, Επότπες: Καλαντζής, Σκορδαρά, Γραμματεία: Τσάβου.

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, 19.00: Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Ράντσιου, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Δρόσος, Ιωάννου, Γραμματεία: Μισιάκα.

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων

Διαιτητές: Βουδούρης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ονόπας, Επόπτες: Σταυράτη, Τσιλάλης, Γραμματεία: Τρίκκα.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 18.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. Διαιτητές: Σταυριανίδης, Μαυρίδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βασδέκης, Ψύχου, Γραμματεία: Πασπάλα.

Η βαθμολογία ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ