1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-12-2018 17:31

Σνόου βόλεϊ: FIVB και CEV ανακοίνωσαν τους νέους κανονισμούς του αθλήματος

Το σνόου βόλεϊ αποτελεί και τυπικά την τρίτη εκδοχή του βόλεϊ μετά τη σάλα και το μπιτς και με τη δυναμική που έχει αποκτήσει είναι θέμα χρόνου για να μπει στο επίσημο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας την

παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) την πρώτη των ομαδικών αθλημάτων που θα μπει στους Χειμερικούς Ολυμπιακούς Αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται για την δυναμική του αθλήματος αλλά και τις ευκαιρίες που θα ανοιχτούν για τις εθνικές ομοσπονδίες, τις αθλήτριες και τους αθλητές.

Η FIVB και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV) συνεργάστηκαν στενά για να καθορίσουν το νέο σύνολο κανόνων.

H βασικότερη διαφορά είναι πως το άθλημα θα παίζεται στο εξής με ομάδες των τριών παικτών - και όχι των δύο που ισχύει στο μπιτς βόλεϊ - συν ένας αναπληρωματικός.

Κάθε αγώνας θα παίζεται στα δύο νικηφόρα σετ των 15 πόντων, δηλαδή, το ανώτερο να παιχτούν τρία σετ.

Οι διαστάσεις του γηπέδου παραμένουν οι ίδιες με το μπιτες βόλεϊ, καθώς παραμένουν στα 16x8 μέτρα με ελεύθερη ζώνη τουλάχιστον δύο μέτρων.

 


Από το 2016 οπότε και η CEV διοργάνωσε το πρώτο σνόου βόλει τουρ η άθλημα εκτοξεύτηκε, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις για αγώνες και εκδηλώσεις και για νυχτερινό βόλεϊ σε χιονοδρομικά κέντρα και εκθεσιακά κέντρα.

Κατά την διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Pyeong Chang το 2018 το άθλημα συγκέντρωσε θετικές κριτικές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έγινε με την παρουσία 10.000 θεατών τον περασμένο Μάρτιο στο Wagrain της Αυστρίας.

Το σνόου βόλεϊ είναι μία πραγματικά μοναδική ευκαιρία για να προωθηθεί το άθλημα του βόλεϊ 365 ημέρες το χρόνο και σε όλες τους τις εκδοχές.

Μόλις το πεασμένο σαββατοκύριακο η ιταλική ομοσπονδία βόλεϊ αναγνώρισε τους νέους κανονισμούς του σνόου βόλεϊ ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η ελληνική ομοσπονδία πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) που προετοιμάζεται πυρετωδώς για το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μαίναλο Τριπόλεως 8-10 Φεβρουαρίου 2019.

Το ευρωπαϊκό σιρκουί 2019 περιλαμβάνει επτά στάσεις σε πέντε χώρες (Αυστρία, Γεωργία, Ιταλία, Ρωσία και Τουρκία) μετά και το ρεκόρ του 2018 όπου 17 εθνικές ομοσπονδίες διοργάνωσαν εθνικά πρωταθλήματα.

Η FIVB και η CEV ετοιμάζουν κοινό πλάνο δράσης για τη διοργάνωση δοκιμαστικών αγώνων στους πρώτους μήνες του 2019 με μια περιοδεία βόλεϊ χιονιού που θα ακολουθήσει σε τέσσερις ή πέντε ηπείρους από το 2019-20 και μετά.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης μια εκδήλωση επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας 2020 στη Λωζάνη και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ σνόου βόλεϊ το 2021.

Η επόμενη διεθνής διοργάνωση είναι προγραμματισμένη το τριήμερο 11-13 Ιανουαρίου στο χιονοδρομικό κέντρο Ερτσιγές στην Ανατολική Τουρκία (δείτε σχετικό video) με την παρουσία ομάδων από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ρωσία, την Πολωνία και την Ρουμανία.

Διαβάστε όλους τους νέους κανονισμούς: ΕΔΩ

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ