1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-12-2023 04:24

Τι προβλέπουν οι κανονισμοί για τον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που διακόπηκε

Μετά την κοινοποίηση του φύλλου αγώνος στην διοργανώτρια αρχή (Ε.Σ.Α.Π.) πιθανότατα το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις των προβλεπόμενων κανονισμών.

Εάν δεν υπάρξει άλλο απρόοπτο για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.Α.Π. αλλά και ο αθλητικός δικαστής εφόσον κριθεί πως υπάρχουν αξιόποινες πράξεις για την αναβολή του αγώνα τόσο από την έκθεση του φύλλου αγώνος όσο και από την έκθεση της ΔΕΑΒ. Αναλυτικά τα σχετικά άρθρα της Ε.Σ.Α.Π. αλλά και της Ε.Ο.ΠΕ.


ΑΡΘΡΟ 7 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Ε.Σ.Α.Π.

7.11. Σε κάθε περίπτωση που ο αγώνας δεν διεξάγεται ή διακοπεί μετά την έναρξή του λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου ή άλλη σοβαρής αιτίας (πχ εκτεταμένα επεισόδια που απειλούν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα) ο διαιτητές του αγώνα οφείλει να ματαιώσει τον αγώνα και να αποστείλει το Φύλλο Αγώνος στην ΕΣΑΠ, μαζί με αναλυτική έκθεση των γεγονότων που οδήγησαν στην μη διεξαγωγή ή την, κατά περίπτωση, ορίστικη διακοπή του αγώνα. Ο Διαιτητής του αγώνα ενημερώνει άμεσα με την απόφαση οριστικής διακοπής του αγώνα την Επιτροπή Πρωταθλήματος, η οποία λαμβάνει απόφαση εντός Δύο (2) ωρών για τον νέο ορισμό του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Ο.ΠΕ.

Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εντός γηπέδου, απρόβλεπτης ζημίας κλπ) η έναρξη του αγώνα καθυστερήσει, ο χρόνος της έναρξης μετατίθεται μέχρι ενενήντα (90) λεπτά.

Σε περίπτωση προσωρινής διακοπής του αγώνα για λόγους ανώτερης βίας (π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εντός γηπέδου, απρόβλεπτης ζημίας κλπ), ο μέγιστος χρόνος αναμονής για να συνεχιστεί ο αγώνας ορίζεται σε ενενήντα (90) λεπτά που υπολογίζονται αθροιστικά από τυχόν επιμέρους διακοπές.

Αν μετά το χρόνο αυτό, δεν έχουν αποκατασταθεί οι κανονικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, τότε ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και επαναλαμβάνεται ξεκινώντας από την έναρξη του σετ στο οποίο σημειώθηκε η διακοπή.

Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα των σετ που έχουν λήξει κατοχυρώνονται. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να επιλέξουν και να δηλώσουν στο ΦΑ αθλητές από αυτούς που είχαν στη δύναμη τους και είχαν δικαίωμα συμμετοχής κατά τον χρόνο τέλεσης του αγώνα που επαναλαμβάνεται, αν ο αγώνας επαναληφθεί την επόμενη ημέρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν αθλητές-τριες που έχουν στη δύναμή τους την ημέρα διεξαγωγής του επαναλαμβανόμενου αγώνα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ