1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-06-2015 16:33

Δρίκος: «Όπως στη... Σμύρνη»

Το τουρνουά της Θεσσαλονίκης του World League ξεκίνησε με την συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων του ομίλου G.  Ο Σωτήρης Δρίκος δεν εστίασε στο αποτέλεσμα και τον στόχο της πρόκρισης στο Final 4, αλλά θέλει να δει ότι η απόδοση της «γαλανόλευκης» θα κυμανθεί, όχι στα επίπεδα του Μεξικό, αλλά σε αυτά του τουρνουά της Σμύρνης. 




«Πρώτα απ’ όλα θέλω να καλωσορίσω τις άλλες αποστολές. Το πρώτο τουρνουά ήταν λίγο περίεργο για εμάς. Παίζαμε σε μεγάλο υψόμετρο, η κούραση ήταν μεγάλη, υπήρχε μεγάλη υγρασία και ζέστη, ειδικά όταν η μπάλα ήταν ψηλά είχαν πρόβλημα όλες οι ομάδες πλην του Μεξικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χάθηκε πάνω από το 20% των σερβίς.


Εμείς συλλέξαμε εμπειρίες αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ο όμιλος είναι κλειστός και αμφίρροπος και οι ισορροπίες εύθραυστες. Δεν περιορίζουμε τον στόχο μας στο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πιο κοντά στις δυνατότητες μας, όπως κάναμε στο τουρνουά της Σμύρνης.


Οι άλλες ομάδες έχουν συνηθίσει τα ταξίδια και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κούραση και τις διαφορές στις κλιματολογικές συνθήκες. Εμείς τώρα αρχίζουμε να το μαθαίνουμε.


Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχικά με το Μεξικό που παίζει ένα διαφορετικό βόλεϊ που δύσκολα αποκρυπτογραφείται. Παρότι έχει ένα βαθμό αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την δυναμικότητα της. Πρέπει να προσαρμοστούμε τρεις ημέρες σε τρεις διαφορετικές ομάδες.


Για την επιστροφή Τζούριτς, Στεφάνου είπε: «Προφανώς όταν έχεις πλήρη ομάδα έχεις διαφορετικές δυνατότητες. Καμία φορά η ελλείψεις φέρνουν συσπείρωση και η πληρότητα εφησυχασμό, αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Εύχομαι Τζούριτς, Στεφάνου να βγάλουν το τουρνουά χωρίς πρόβλημα»

Για την συμβολή του κόσμου και το αν θα γεμίσει το γήπεδο είπε: «Το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης μας βοήθησε πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι όπως πέρσι ήρθε στον Εύοσμο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, θα έρθει και στο «Αλεξάνδρειο» ένα εμβληματικό γήπεδο για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θέλουμε ένα κοινό που να μην αγαπάει μόνο την νίκη, αλλά να αγαπάει το σπορ και αυτό πιστεύω θα συμβεί. Οι αθλητές θέλουν να εισπράξουν μία αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνουν. Αυτή την στιγμή έχουμε ηλικιακά μια φουρνιά που μπορεί να στηρίξει την Εθνική Ανδρών για δέκα ακόμα χρόνια».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ