1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-09-2013 14:29

«Στόχος να αναγεννηθεί το μπιτς βόλεϊ»

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζει την σκέψη πολλών ανθρώπων για το γεγονός ότι πολλά νησιά δεν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ομάδα σάλας και θα έπρεπε να φτιάξουν ένα ή δύο ζευγάρια για μπιτς βόλεϊ. Αυτό υπόστηρίζει και ο προπονητής Κώστας Καρπαθάκης.

Ο νεαρός προπονητής που συμμετείχε με τις εθνικές ομάδες Κύπρου στο πρόσφατο προ-ολυμπιακό τουρνουά Νέων που έγινε στη Ρόδο μίλησε στο volleyball.gr για το τουρνουά που έγινε στο νησί των ιπποτών και τους στόχους του.

«Έπαιζα βόλεϊ από επτά χρόνων, ενώ η πρώτη μου επαφή με το μπιτς βόλεϊ έγινε στα τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί που διοργανώθηκαν εδώ στη Ρόδο και ήμουν ball boy. Έκτοτε άρχισα να παίζω και μπιτς βόλεϊ και στα 18 μου πήγα στην Αθήνα για να ασχοληθώ πιο εντατικά με το άθλημα. Τότε, μου πρότεινε ο Μανώλης Ρουμελιώτης να πηγαίνω σαν βοηθός σε κάποιες προπονήσεις κι έτσι άρχισα να το βλέπω πιο… σοβαρά. Ξεκίνησα με ιδανικές συνθήκες και σίγουρα ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκε εκεί στα πρώτα μου βήματα. Τα επόμενα δύο χρόνια συνεργάστηκα με τη «Beach life experience» ως προπονητής σε ερασιτέχνες αθλητές και στα juniors και το καλοκαίρι του 2011 δέχθηκα πρόταση από την ομοσπονδία Κύπρου να αναλάβω τα κλιμάκια. Έμεινα εκεί για δύο χρόνια και φέτος επέστρεψα στη Ρόδο. Λόγω της συνεργασίας μας την προηγούμενη διετία μού πρότειναν να αναλάβω τις ομάδες που θα συμμετείχαν στο προ-ολυμπιακό τουρνουά Νέων και έτσι τα παιδιά ήρθαν εδώ για δύο εβδομάδες και κάναμε προπονήσεις», αναφέρει για την πορεία του έως τώρα, που πάντως συνδυάζεται και με τη σάλα όντας προπονητής στον Διαγόρα.

Για το Προολυμπιακό τουρνουά Νέων να γίνεται με απόλυτη επιτυχία, ο Κώστας Καρπαθάκης ευελπιστεί πως το νησί θα ζήσει μεγάλες στιγμές όπως πριν απο μια δεκαετία. «Η διοργάνωση του προ-ολυμπιακού τουρνουά ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρώτο μέλημα όλων εδώ στη Ρόδο είναι η ανάπτυξη στα μικρά παιδιά και είναι ευχάριστο που ήρθαν πολλά και πήραν παραστάσεις από μία διεθνή διοργάνωση. Έχουμε αρκετά παιδιά, που κάθε χρόνο αυξάνονται. Ήδη τέσσερις από τις πέντε ομάδες στο νησί έχουν ακαδημίες μπιτς βόλεϊ. Στη σάλα είναι δύσκολο να κάνεις ομάδα και να βρεις πάνω από έξι παιδιά για να ανέβεις σε εθνική κατηγορία και να αντέξεις και οικονομικά. Στο μπιτς βόλεϊ όμως, μέσα από τόσα παιδιά που γεμίζουν τα γήπεδα στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρας, μπορείς να βρεις ένα, δύο ή και περισσότερα ζευγάρια που θα δουλέψουν εντατικά από μικρή ηλικία και θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν και το νησί μας αλλά και τη χώρα μας σε όλες τις διοργανώσεις. Κι αυτός είναι ο στόχος μας…», καταλήγει ο Κώστας Καρπαθάκης που έχει αναλάβει και προπονεί και τα πιτσιρίκια του Διαγόρα που θέλουν να ασχοληθούν με το ολυμπιακό άθλημα της άμμου.

1 σχόλιο

  • Comment Link BEACHVOLLEY Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 10:32 posted by BEACHVOLLEY

    Ενδιαφέρον χαρακτηρίζει την σκέψη πολλών ανθρώπων.....

    Εάν ξεκινάει έτσι ένα άρθρο σου δημιουργεί τόσο πόνο στο μάτι, που δεν γίνεται να συνεχίσεις την ανάγνωση. Ή μήπως πλέον στην δημοτική η σκέψη αλλάζει γένος????

    Πάντως εγώ συνεχίζω να πιστεύω στην δευτέρα δημοτικού όπου μάθαμε ότι η σκέψη είναι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.

    Είπαμε και θα το λέμε πάντα ότι το έργο που προσφέρει το volleynews.gr είναι ανεκτίμητο. Αλλά επειδή σας διαβάζουν και μικρά παιδιά, καλό θα είναι να προσέχετε λίγο τι γράφετε και πως.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ