1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-08-2023 11:41

Σεμινάρια του Γιώργου Γιάτση για την FIVB στη Ζάμπια και στην Αλγερία

Σεμινάρια για το beach volleyball έδωσε στη Ζάμπια και την Αλγερία ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ Γιώργος Γιάτσης ως FIVB instructor.

Η επιλογή μου ως FIVB Instructor μου προσέφερε την ευκαιρία να εκπαιδεύσω νέους προπονητές, και να μοιραστώ τις γνώσεις μου με άλλους σε διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα της FIVB καλύπτει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την προπονητική στο beach volleyball και προάγει το άθλημα παγκοσμίως ενισχύοντας την ανάπτυξη του σε νέες περιοχές όπως είναι η Ζάμπια.

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να εκπαιδεύω προπονητές σε διεθνές επίπεδο και να συμβάλλω στην προώθηση του beach volleyball αλλά και του volleyball σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, με το πρόγραμμα του Erasmus+ International είχα την ευκαιρία να δώσω σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο του Οράν στην Αλγερία σχετικά με τη Κινησιολογία των τεχνικών του Volleyball και την ανάλυση της κίνησης με τη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και για την πολιτική των σπορ και πρακτική στην Ελλάδα, την Ελληνική κουλτούρα και την ανώτατη εκπαίδευση.

Είμαι χαρούμενος που το έργο μου για το arm swing είναι ευρέως γνωστό σε διεθνές επίπεδο και αρκετοί παίκτες και προπονητές ενδιαφέρονται για αυτές τις τεχνικές. Παράδειγμα ο Miles Partain, που είναι μαζί με τον συμπαίκτη του μια από τις δύο κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή παγκοσμίως αναφέρθηκε στο έργο μου σε συνέντευξη που έδωσε στο Sandcastvolleyball.com για το πως άλλαξε την τεχνική του εμπνευσμένος από τα άρθρα μου. Ακόμη, ο Theo Brunner, ένας από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως, κατάφερε μέσα από ένα πρόγραμμα προπονήσεων που κάναμε πριν λίγα χρόνια να αλλάξει την τεχνική του βελτιώνοντας την απόδοση του και να λύσει το πρόβλημα που είχε με τραυματισμούς στην ωμική ζώνη.

Ακόμη, ο Γιώργος Γιάτσης μίλησε για τις νέες πρωταθλήτριες Ελλάδος στο Beach Volleyball, Διονυσία Μάτιου και Λίζα Τριανταφυλλίδη τις οποίες προπονούσε φέτος.

«Είμαι υπερήφανος και ενθουσιασμένος για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν τα κορίτσια. Για μένα ήταν μια νέα πρόκληση μετά τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια σε ανδρικό επίπεδο. Η προσπάθεια με τα κορίτσια ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο και με αρκετή δουλειά, αφοσίωση και συνεργασία κατέληξε σε αυτή την επιτυχία.

Η προσήλωσή της Διονυσίας και της Λίζας στο άθλημα και η διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση τους ήταν αξιοσημείωτη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αντιμετωπίσαμε αρκετές προκλήσεις όπως ήταν η απόσταση των κοριτσιών μια και ζουν σε διαφορετικές πόλεις με αποτέλεσμα η Λίζα να έρθει πάνω από 10 φορές στη Θεσσαλονίκη για να κάνει προπονήσεις. Και μόνο αυτό δείχνει τη θέληση τους να πετύχουν το στόχο τους. Είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια θέληση σε αθλητές ή αθλήτριες. Επίσης, οι υποχρεώσεις μου με τα σεμινάρια στο εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δυσχέραινε το πρόγραμμα μας. Αυτό ξεπεράστηκε με τη συνδρομή του Στάθη Χανδρινού που τις προπόνησε στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες. Είχαμε όλοι μια άριστη συνεργασία και αυτό φάνηκε στο τέλος.

Γνωρίζοντας από την αρχή ότι θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες δυσκολίες, καθώς και ανταγωνιστικές ομάδες, προσπάθησα να προετοιμάσω τα κορίτσια ψυχολογικά πέρα από το τεχνικό και τακτικό κομμάτι και αυτό τις βοήθησε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Το beach volleyball είναι ένα άθλημα που οι αθλητές περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους και πολλές φορές οι προπονητές δεν μπορούν να είναι μαζί τους. Για το λόγο αυτό, στη φιλοσοφία μου είναι να προετοιμάζω τους αθλητές με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αυτοδύναμοι, να έχουν εσωτερική ηρεμία, να αποδέχονται τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο και να έχουν πειθαρχία και πίστη στο παιχνίδι τους. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, τα κορίτσια κατάφεραν να διαχειριστούν τις καταστάσεις μέσα και έξω από το γήπεδο με τον καλύτερο τρόπο και να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα. Τις συγχαίρω για αυτή την επιτυχία και τις εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ