1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-07-2023 21:07

Xanthi Grand Slam: Νιώπας, Κουρτίδης - Ο παλιός κι ο νέος μπήκαν στο κυρίως ταμπλό

Μετά από ένα απίστευτο θρίλερ 65 λεπτών οι Δημήτρης Νιώπας, Αλέξανδρος Κουρτίδης πήραν το πρώτο εισιτήριο από τα προκριματικά για το κυρίως ταμπλό του Xanthi Grand Slam.

Ο «βετεράνος» της άμμου Νιώπας, κι ο νεαρός συμπαίκτης του κατάφεραν να επικρατήσουν με ανατροπή  των Γιάννη Αλεξίου, Βασίλη Κατσακούλα με 2-1 (15-21, 21-19, 22-20) αν και βρέθηκαν να χάνουν με 14-18 στο β' σετ!

Ο 40χρονος Νιώπας, τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας, επιστρέφει σε κυρίως ταμπλό μετά από ένα χρόνο (τελευταία του συμμετοχή πέρσι στο Golden Cup στο Σύνταγμα) με τον πολύπειρο αθλητή να δηλώνει από τη μια «χαρά για την πρόκριση, αλλά και θλίψη από την άλλη για την απώλεια του δάσκαλου Γιώργου Καμπερίδη στον οποίο αφιερώνουμε αυτή τη νίκη».

Στην ερώτηση για το που βρίσκει το κουράγιο στα 40 του χρόνια να συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, παρενέβη ο Αλέξανδρος εξηγώντας με σοβαρό ύφος: «Παίρνει ένα μικρό που... τρέχει», με τον Δημήτρη να έχει την ίδια άποψη, αλλά να στέκεται και στην συμπαράσταση που έχει εκτός γηπέδου.

«Σωστά τα λέει ο Αλέξανδρος(γέλια)... Αγαπάμε πολύ το άθλημα και είναι πολύ μεγάλη χαρά και μόνο που βρίσκομαστε εδώ. Τη μεγαλύτερη δύναμη όμως τη βρίσκω μέσα από την οικογένεια μου και τη γυναίκα μου Σάρα, καθώς λείπω άπειρες ώρες για τις προπονήσεις και κρατάει τα παιδιά λύνοντας μου τα χέρια». 

Ο απόλυτος ρέκορντμαν στην άμμο είναι ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης, ο οποίος όταν έπαιξε το τελευταίο του master ήταν μόλις 47 ετών, αλλά ο Δημήτρης δεν σκέφτεται τόσο... μακριά. «Ο Ηλίας ήταν υπερήρωας! Δε νομίζω ότι μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί».

Όσον αφορά τον Αλέξανδρο κι η δική του χαρά για την πρώτη του φετινή παρουσία σε κυρίως ταμπλό (στην Θεσσαλονίκη είχε αποκλειστεί στα προκριματικά).

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το παιχνίδι και το αποτέλεσμα γιατί είμαστε στο ταμπλό σ' ένα από τα καλύτερα τουρνουά», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στην εμπειρία του να παίζει με έναν τόσο έμπειρο συμπαίκτη:

«Σίγουρα κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο γιατί πέρα από τις όποιες ικανότητες έχω, με κατευθύνει πάντα μέσα στο γήπεδο»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ