1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-06-2023 14:31

Γιορτή μπιτς βόλεϊ στο FLORINA OPEN

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου, το απόγευμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Open Florinas, στον χώρο του Νέου Πάρκου, στο κέντρο της Φλώρινας, με τη συμμετοχή 26 ομάδων ανδρών και γυναικών.

Οι διοργανωτές των αγώνων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και να ζήσει μια πρωτόγνωρη για την περιοχή εμπειρία.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης υπογράμμισε πως «είναι τιμή για τον Δήμο μας να φιλοξενεί ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός και σας διαβεβαιώνω πως από την πλευρά μας έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές και φίλαθλοι, να απολαύσουν την αγωνιστική δράση και να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πιστεύοντας πως ο αθλητισμός είναι στάση ζωής που συντελεί στην ωρίμανση του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των ψυχικών δυνάμεων του η πρόταση για συνδιοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης από την μεριά του Ήφαιστου, ενός συλλόγου που πρωταγωνίστησε στα αθλητικά δρώμενα του βόλεϊ πανελληνίως, μας βρήκε ένθερμους υποστηρικτές, καθώς τα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία είναι πολλαπλά. Αφενός το κοινό της Φλώρινας έρχεται σε επαφή και γνωρίζει ένα άθλημα που δεν έχει συχνά – έως καθόλου! –  την ευκαιρία να το παρακολουθεί από κοντά, δίνοντας, στους νέους μας την  δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες διεξόδους άθλησης και ψυχαγωγίας και αφετέρου η διοργάνωση αγώνων Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και η τηλεοπτική τους κάλυψη βοηθάει πάρα πολύ στην προβολή της πόλης μας, στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της και στην εξωστρέφεια, κάτι που είναι στις προτεραιότητες της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Μάλιστα, στόχευσή μας είναι η σημερινή διοργάνωση να γίνει θεσμός και η Φλώρινα να φιλοξενήσει και άλλα σημαντικά αθλητικά γεγονότα στο εγγύς μέλλον έχοντας πλέον την εμπειρία και την τεχνογνωσία της παρούσας διοργάνωσης».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου τόνισε πως «ο Ήφαιστος αποτέλεσε μία πολύ μεγάλη έκπληξη, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει επιτυχίες και έδωσε τη δυνατότητα στους Φλωρινιώτες να παρακολουθήσουν από πολύ κοντά το βόλεϊ. Από σήμερα και για τρεις μέρες έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αγώνες βόλεϊ σε ανοιχτό χώρο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερο χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Η αμμουδιά μεταφέρθηκε στη Φλώρινα. Συνδράμουμε και εμείς σε αυτήν την προσπάθεια γιατί ο αθλητισμός θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ενίσχυση».

Ο προπονητής του Ήφαιστου και εκ ων διοργανωτών, Σπύρος Γκολίτσης, ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερη χαρά που στην πόλη της Φλώρινας θα παίξουμε beach volley. Είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που έχει μεγάλη εξέλιξη και παίζονται μεγάλα τουρνουά και μάλιστα και σε περιοχές που δεν έχει θάλασσα. Θεωρώ ότι θα σπάσουμε τα ρεκόρ προσέλευσης θεατών στη Φλώρινα», ευχαριστώντας παράλληλα τον Δήμο Φλώρινας και την Π.Ε. Φλώρινας για την έμπρακτη στήριξη τους.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, καλωσόρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες στην πόλη και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι αγώνες θα έχουν επιτυχία από κάθε άποψη.

Μεταξύ άλλων, στους αγώνες θα συμμετέχουν η μια εκ των δύο εθνικών ομάδων και συγχρόνως περσινοί πρωταθλητές Θοδωρής Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Ιωαννίδης, η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου με τη συμπαίκτρια της Χριστίνα Παρασκευαΐδου, τρεις ομάδες από τον Ήφαιστο Φλώρινας, αλλά και η Φλωρινιώτισσα Χριστίνα Θωμαΐδου, κόρη του γνωστού βετεράνου Φλωρινιώτη ποδοσφαιριστή Γιάννη Θωμαΐδη.

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή στις 16:00 ως τις 22:00 (στον τελευταίο αγώνα της πρώτης μέρας αγωνίζονται οι Φλωρινιώτες Τσεμπερίδης και Καρακασίδης). Το Σάββατο οι αγώνες διεξάγονται από τις 09:30 ως τις 22:00 και την Κυριακή από τις 10:00 το πρωί, με τους τελικούς γυναικών και ανδρών να είναι προγραμματισμένοι για τις 18:30 και 19:30 αντίστοιχα.

Να σημειωθεί τέλος πως το Σάββατο στις 19:30 ο Δήμος Φλώρινας και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα βραβεύσουν την ανδρική ομάδα του Ήφαιστου Φλώρινας για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α2.

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ