1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-06-2018 14:38

Το drone και το FHD της ΕΡΤ3 έγραψε ιστορία στο μπιτς βόλεϊ

H αλήθεια είναι πως έχουμε επικρίνει πολλές φορές την ΕΡΤ για παραλείψεις ή λάθη που άλλες φορές έχει ευθύνη και άλλες όχι, αλλά αυτή τη φορά δικαίως δέχεται τα εύσημα από όλους και ειδικά από την διοργανώτρια του μπιτς βόλεϊ λιγκ ΕΣΑΠ για την τηλεοπτική μετάδοση των τελικών την περασμένη Κυριακή από το Καράβι κλαμπ στον Σχινιά.

Για πρώτη φορά η Volley League καινοτόμησε χρησιμοποιώντας VAR (video assistant referee) σε αγώνες beach volley. Το test event στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Η παραγωγή ήταν της INA TV.  

H τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης ήταν full high definition ενώ την παράσταση έκλεψαν τα πλάνα από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε drone και έδινε πανοραμικά πλάνα από τις εκπληκτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Καράβι Club αλλά και της μοναδικής παραλίας του Σχινιά. Να σημειωθεί πως ο χειρισμός και η χρήση του drone απαιτεί ειδική άδεια πτήσης αλλά και ειδικό χειριστή με σχετικό δίπλωμα.

Το βασικό γήπεδο με την ονομασία «Καραντάσιου - Τριανταφυλλίδη» φιλοξένησε του τελικούς, ενώ τα δύο βοηθητικά φέρουν τις ονομασίες του Ρούλη Αγραπιδάκη και του Γιάννη Φάκα. Αυτά τα τρία γήπεδα φέρουν την ειδική χαλαζιακή κρυσταλική άμμο, ενώ υπάρχουν και άλλα βοηθητικά γήπεδα που είναι αφιερωμένα στον Μανώλη Ρουμελιώτη και στον αδελφούς Καζάζη.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από την εικόνα που βγαίνει στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης και που μπαίνει σε όλα τα σπίτια στην ελληνική επικράτεια και όχι μόνο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΡΤ για αυτή την παραγωγή που είναι σε υψηλά στάνταρ. Βέβαια η ΕΡΤ έχει καλύψει και Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθληματος και έχει την τεχνογνωσία αλλά πλέον η τεχνολογία εξελίσσεται και μας παρουσιάζει νέα δεδομένα. Το μπιτς βόλεϊ προσφέρεται για υψηλού επίπεδου μεταδόσεις διότι είναι ένα άθλημα με πανοραμικές εικόνες και ωραίες παραστάσεις. Η εφετινή διοργάνωση του μπιτς βόλεϊ λιγκ είναι σταθμός για το άθλημα», δήλωσε ο υπεύθυνος αγωνιστικού του μπιτς βόλεϊ λιγκ Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε: «Γενικά η διοργάνωση του μπιτς βόλεϊ λιγκ είναι μία καινοτοιμία και η πρώτη που δειλά δειλά έφερε τους συλλόγους μέσα στο άθλημα».

Δείτε την τηλεοπτική μετάδοση: ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ