1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
26-07-2017 19:30

Πόλα Κίτσου: «Τα καλύτερα μου χρόνια στην άμμο»

Τα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley πλησιάζουν και οι δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος Πόλα Κίτσου θυμάται μέσω του volleyball.gr τις δικές της στιγμές στην άμμο, τον πρωταθλητισμό και δίνει τις συμβουλές της στους νεότερους.
Τι αναμνήσεις σου έχουν μείνει από όλα τα χρόνια που αγωνιζόσουν στην άμμο;

«Οι αναμνήσεις μου είναι πάρα πολλές. Με ευλόγησε ο Θεός να παίζω από το 1994 μέχρι το 2011. Σίγουρα ξεχωριστές στιγμές είναι τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, ιδιαίτερα το πρώτο το 2002 γιατί πάντα μένει χαραγμένο. Όμως κάθε χρονιά ήταν διαφορετική και είχε το καθένα τα καλά του. Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος σε γεμίζει χαρά που ανέβηκες στην κορυφή και μετά σου δίνει την αγωνία ότι πρέπει να μείνεις εκεί. Όλα αυτά τα χρόνια γεύτηκα και τις καλές και τις κακές στιγμές, ήταν τα καλύτερα μου χρόνια».

Σου λείπει ο πρωταθλητισμός και ο ανταγωνισμός πλέον;

Όχι γιατί έκανα πολλά χρόνια πρωταθλητισμό και κυριολεκτικά τον... ξεχείλωσα. Όταν με τους φίλους μου παίζω για πλάκα μου λένε που πήγε η Πόλα που γνωρίζαμε, που φώναζε, νευρίαζε. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει για μένα. Τώρα προσπαθώ να είμαι πιο ευχάριστη και να χαίρομαι περισσότερο το παιχνίδι. Το τώρα με έχει ωριμάσει πάρα πολύ, τότε ήταν περισσότερο ενθουσιασμός. τώρα μπαίνει το μυαλό, η εμπειρία και ωριμάζεις».

Τι συμβουλή θα έδινες στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το beach volley;

«Είχα την χαρά να φύγω λίγο στο εξωτερικό και είδα πως αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό. Η συμβουλή μου έτσι είναι να απομωνόσουν το γύρω γύρω, να κάνουν την προσπάθεια τους στο 100% γιατί η τύχη και η κορυφή είναι καθαρά όσες περισσότερες ώρες είσαι στο γήπεδο και προπονείσαι. Όποιος δηλαδή είναι καλύτερα προπονημένος, έχει περισσότερη τύχη και ικανότητα. Η προπόνηση θα σου δωσει την ώθηση για να φτάσεις στον στόχο που έχεις θέσει» και συνεχίζει:

Επίσης να χαίρονται το παιχνίδι. Όταν μπεις στο γήπεδο αγαπάς αυτό που κάνεις και δεν σκέφτεσαι τα λεφτά, την δημοσιότητα τότε θα είναι πολύ πιο εύκολα να φτάσεις ψηλά. Το παιχνίδι είναι χαρά, ο ανταγωνισμός είναι χαρά. Όλα αυτά πετάνε το άγχος και το στρες και σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα το άθλημα».

Κλείνοντας η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους θα αγωνιστούν στον Άγιο Νικόλαο και έδωσε συγχαρητήρια για την φετινή προσπάθεια που γίνεται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Καλή επιτυχία στα παιδιά που θα αγωνιστούν στον Άγιο Νικόλαο. Συγχαρητήρια που σε τέτοιους δύσκολους καταφέραμε ξανά και δώσαμε την αίγλη που είχε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το beach volley πραγματικά έχει την ανάγκη από όλους μας να το στηρίξουμε και το πάμε ψηλά. Ειδικά για τους ανθρώπους του χώρου που διδάσκουν, έχουν ακαδημίες μας έδωσε πολύ δουλειά και τροφή. Όλοι πρέπει να ενωθούμε, να το στηρίξουμε και να το πάμε ξανά ψηλά. Μπράβο στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που αυτούς τους καιρούς κάνουν προσπάθεια μεγάλη να το ανεβάσουν».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ