1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
05-09-2015 19:00

Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος στην Καρδία

Στο «golden match» θα κριθεί ο τελικός του τέταρτου γύρου του Continental Cup της κατηγορίας ανδρών, μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας, αφού οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη στους αγώνες με τους οποίους άνοιξε το απογευματινό πρόγραμμα του Σαββάτου, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο ματς είχε αρνητική εξέλιξη για την Εθνική ανδρών, αφού οι Νιώπας / Παπαδημητρίου έχασαν από τους Γκαμπατούλερ / Γκέρσον με 2-0 σετ (21-16, 23-21), παρότι άξιζαν κάτι καλύτερο βάσει της προσπάθειάς τους. Το ελληνικό δίδυμο είχε ελαφρό προβάδισμα μέχρι τα μισά του 1ου σετ (12-11), αλλά στην συνέχεια βρέθηκε πίσω με 15-13 και 19-15, χωρίς να μπορέσει να αντεπιτεθεί. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το 2ο σετ, που πήγε πόντο - πόντο, για να επικρατήσουν τελικά οι Ελβετοί με 23-21 αξιοποιώντας το τέταρτο συνεχόμενο σετ μπολ που τους παρουσιάστηκε.

Η ελληνική απάντηση ήρθε στο δεύτερο παιχνίδι, όπου οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης πέτυχαν μια μεγάλη ανατροπή και λύγισαν τους Κίσλινγκ / Στράσερ με 2-1 σετ (19-21, 21-18, 15-13), παίρνοντας ώθηση από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του AvantGardeSportsClub.

Οι Κότσι / Ζούπα είχαν μικρό προβάδισμα στο 1ο σετ, αλλά οι αντίπαλοί τους «χτύπησαν» στο φινάλε, προηγήθηκαν 17-20 και το πήραν με 19-21, προσθέτοντας άγχος στο ελληνικό δίδυμο. Αρκετοί ανησύχησαν ότι το ίδιο άσχημο σενάριο θα επαναλαμβανόταν και στο 2ο σετ, όταν οι Ελβετοί ισοφάρισαν σε 14-14 εξουδετερώνοντας πλεονέκτημα τριών πόντων, αλλά εκεί οι Έλληνες πρωταθλητές αντέδρασαν μ' ένα σερί 3-0, ξέφυγαν ξανά (17-14) και ισοφάρισαν σε 1-1 σετ.

Στο τάι μπρέικ, οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης ήταν απόλυτα αποφασισμένοι να επικρατήσουν και το πέτυχαν απαντώντας με ράλι 4-0 στους Ελβετούς όταν εκείνοι... τόλμησαν να περάσουν μπροστά με 4-5. Η αγωνία παρέμεινε μέχρι το φινάλε, αλλά ο Ζουπάνης ήταν εγγύηση και «τελείωσε» όλες τις επιθέσεις που πήρε στο φιλέ, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου πόντου του αγώνα (15-13).

Η αναμέτρηση Ελλάδας - Ελβετίας θα κριθεί έτσι στο «golden match», που αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 19:30, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Εθνικής γυναικών με την Σκωτία. Η ομάδα που θα κερδίσει το «χρυσό» ματς θα κατακτήσει την 1η θέση του Γ' Ομίλου και θα πανηγυρίσει από απόψε την πρόκριση για τον τελικό γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016, ενώ η ηττημένη του ζευγαριού θα χρειαστεί να κυνηγήσει αύριο τη 2η προνομιούχο θέση του ομίλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ