1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-05-2015 22:49

Η Αγγλία την έκπληξη

Η γυναικεία ομάδα της Αγγλίας έκανε τη μεγάλη ανατροπή και παρέμεινε στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης σε βάρος της Λευκορωσίας, η οποία πάντως τα κατάφερε καλύτερα στους άνδρες και έβγαλε εκτός μάχης τη Ρουμανία, στους απογευματινούς αγώνες για τον 3ο γύρο του Continental Cup, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.
Στις αναμετρήσεις μεταξύ των ηττημένων χωρών των πρωινών ημιτελικών, η Αγγλία στις γυναίκες και η Λευκορωσία στους άνδρες ήταν εκείνοι που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην ημιτελική φάση του Continental Cup, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από την άλλη πλευρά, οι Λευκορωσίδες αθλήτριες και οι Ρουμάνοι αθλητές αποκλείστηκαν, ως ουραγοί των ομίλων τους.

Στους άνδρες, οι Λευκορώσοι Καβαλένκα / Ντζιάντκου κέρδισαν τους Ρουμάνους Μάσκοβιτς / Ναν με 2-0 σετ (21-17, 21-9) και οι Ντέντκοφ / Σινχαγιέφσκι υπέταξαν τους Χόλχος / Αμπρουντάν επίσης με 2-0 (21-14, 21-18).

Αντίθετα, στις γυναίκες, η Αγγλία έκανε τη μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με 2-1 νίκες. Οι Λευκορωσίδες Σαλαγιέφσκαγια / Σιακρέταβα κέρδισαν αρχικά τις Κάσοεκ / Κόνσταμπλ με 2-0 (21-13, 21-12), αλλά οι μαχητικές Αγγλίδες Γκρίμσον / Πάλμερ έκαναν την έκπληξη κόντρα στις Μπαμπένκα / Μιλέφσκαγια, τις οποίες νίκησαν με 2-0 σετ (25-23, 23-21), γυρίζοντας μάλιστα το 2ο σετ από το 13-19, κάνοντας με ένα σερί 7-0!
Η σειρά οδηγήθηκε στο “golden match”, όπου οι Γκρίμσον / Πάλμερ θριάμβευσαν και πάλι, αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ με 2-1 (17-21, 29-27, 15-7), απέναντι σ’ ένα μικτό ζευγάρι, αποτελούμενο από τις Σαλαγιέφσκαγια / Μιλέφσκαγια, οι οποίες είχαν έξι ματς μπολ στο 2ο σετ!

Η Αγγλία στην κατηγορία γυναικών και η Λευκορωσία στην κατηγορία ανδρών θα παίξουν το απόγευμα της Κυριακής (03/05) με τις ηττημένες των ζευγαριών Ελλάδας - Γερμανίας, για τη 2η/3η θέση των ομίλων.

Δηλώσεις των αθλητών:

Αλεξάντερ Ντζιάντκου (Λευκορωσία): «Κόντρα στους Ρουμάνους, μπορέσαμε επιτέλους να χαλαρώσουμε και να παίξουμε όπως μπορούμε. Πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν να μπούμε στην τριάδα του ομίλου. Την Κυριακή θα κυνηγήσουμε τη 2η θέση. Ίσως ξαναπαίξουμε με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά».

Μάριους Μάσκοβιτς (Ρουμανία): «Περίμενα περισσότερα από το ματς με τους Λευκορώσους, αλλά έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν είμαστε επαγγελματίες και ξεκινήσαμε προπονήσεις για τη διοργάνωση μόλις πριν από 10 ημέρες».

Δηλώσεις των αθλητριών:

Βικτόρια Πάλμερ (Αγγλία): «Είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας μας. Το κλειδί ήταν η επιμονή μας στο 2ο σετ και των δύο αγώνων. Δεν παραδοθήκαμε, ακόμα και όταν βρεθήκαμε πολύ κοντά στην ήττα. Δεν συνηθίζουμε να αποδίδουμε τόσο καλά υπό πίεση, αλλά αυτή τη φορά τα καταφέραμε».

Βαλέρια Μπαμπένκα (Λευκορωσία): «Το παιχνίδι ξέφυγε από τα χέρια μας. Κάναμε κάποια λάθη που μας επηρέασαν ψυχολογικά και στο τέλος δεν είχαμε τις δυνάμεις που χρειάζονταν».


Οι Έλληνες διαιτητές του Continental Cup

Οι Έλληνες διαιτητές που παίρνουν μέρος στον 3ο γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup, είναι οι παρακάτω:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νικολέτα Χιρπιλίδου, Γιάννης Τσιμπινός, Πέτρος Κούτσης, Αχιλλέας Ισκάς, Αναστάσιος Μενεσλής.
ΕΠΟΠΤΕΣ: Φωτεινή Μπουκουβάλα, Μαρία Τσιούλα, Γιώργος Δρανίτσας, Μαριλίζ Χατζηπαντελή, Θεολόγος Λιοτόπουλος, Δαλκιράνης Αναστάσιος. 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ: Άρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κακάνης, Ιωάννα Κουμπλή, Εμμανουέλα Κωνσταντίνου, Ιωάννης Μπέλλος, Πέτρος Σκορδίλης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ