1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
10-08-2014 11:39

Κορυφώνεται το «Κουρούμπελο»

Ιrini και Barcode είναι οι δεύτεροι μεγάλοι νικητές των προημιτελικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους πρώτους προκριθέντες της διαδικασίας του 17ου Κουρούμπελο μπιτς βόλεϊ Nuvel και Olympic. Οι δύο μονομάχοι πέρασαν σχετικά δύσκολα στη φάση των «4» που φυσικά και κορυφώνει το ενδιαφέρον στην πλαζ του Olympic που είναι παράλληλα και η οικοδέσποινα ομάδα του τουρνουά.
Γ' Προημιτελικός

The Italian Job - Irini 0-2 (15-21, 13-21)

Το Italian Job αποτέλεσε, το δίχως άλλο, την έκπληξη μέσα στα ζευγάρια των προημιτελικών. Το Ιrini που ήταν εξ αρχής το φαβορί της «παρέας», δικαίωσε τις προσδοκίες και προκρίθηκε. Από την άλλη, η παρέα του Ξυλούρη κατέβηκε στην άμμο με λίγο περισσότερο άγχος απ' ό,τι θα έπρεπε και αυτό της στοίχισε σε κάποιες φάσεις όπου έδειχνε αμήχανο αφήνοντας την μπάλα να σκάει στην άμμο χωρίς να παίρνει την πρωτοβουλία κάποιος να την πάρει. Το είδαμε πολλές φορές να γίνεται, σε κρίσιμα σημεία, ιδιαίτερα όταν έκαναν το καμ μπακ τους και πλησίαζαν στο σκορ.

Στο 1ο σετ μπήκε πολύ δυναμικά λοιπόν αφού το Ιrini, «έπιασε στον ύπνο» την αντίπαλη ομάδα και με 1-6 πέρασε μπροστά. Στο 5-9 και στο 9-12, οι ομάδες, γύρισαν γήπεδα. Το Italian Job άρχισε να συνέρχεται από το άγχος της έναρξης, πήρε κάποιες φάσεις σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του Irini και «γύρισε» το σετ σε 12-12 αρχικά, και σε 13-12 στη συνέχεια. Το Irini έκανε το 14-14 και επανέφερε τις ισορροπίες όταν, το 15-15 έγινε 15-17 αλλά και 15-19 για να ξεφύγει λίγο μετά και να ολοκληρώσει το σετ στο 15-21.

Στο 2ο σετ μπήκε και πάλι μπροστά το Ιrini, αυτή τη φορά πιο δυνατά και με 3-4, 6-8, 9-12 και 13-15 οδηγούσε το σκορ χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει πολύ, τουλάχιστον να εξασφαλίσει απόσταση ασφαλείας. Στο «13» το σκορ κόλλησε. Το Italian Job, έχανε τη μία φάση μετά την άλλη, άφησε την μπάλα να σκάσει στην άμμο αδικαιολόγητα, τόσες φορές όσες χρειάστηκε για να γίνει το σκορ 13-17 και 13-20 με αποτέλεσμα να έχουμε το πρώτο σετ και ματς-μπολ για το Irini. Οι τελευταίοι πήραν τον πόντο και μαζί και το παιχνίδι. Το Irini πέρασε στον ημιτελικό και το Italian Job έμεινε με την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν προημιτελικό και στην «8άδα» του θεσμού.

Δ' Προημιτελικός

Alana - Barcode 0-2 (19-21, 17-21)

Για 'κείνους που αγαπούν τα στοιχήματα, θεωρήθηκε εύκολη η πρόβλεψη ότι ένα τέτοιο ματς μπορεί να οδηγηθεί σε τάιμ μπρέικ. Τελικά δεν έγινε... Μπορεί το Barcode κατά πολλούς να είχε το πλεονέκτημα και την εμπειρία να κερδίσει αυτό το ματς, τίποτα όμως δεν μπορούσε να είναι σίγουρο με την ομάδα που απέκλεισε τον Μπακαλόγατο και την ομάδα του Αλάνα. Οι δύο τους, ξεκίνησαν δυναμικά, δημιούργησαν ωραίες φάσεις, είχαν καλά μπλοκ, έπαιξαν καταπληκτικές άμυνες δημιούργησαν επίσης πανικό με τις φωνές τους και είχαν πολλά έξυπνα πλασέ στις γωνίες. Οι ομάδες έδειξαν ότι το 'χουν και ότι θα προσφέρουν θέαμα.

Στο 1ο σετ το Barcode ξεκίνησε δυναμικά. Πήρε «κεφάλι» στο σκορ και με 2-5 αλλάξανε γήπεδα. Στο 5-9 κράτησε, τη διαφορά των τεσσάρων πόντων και με πολύ πίστη και θέληση (φαινόταν από τις φωνές τους κάθε φορά που πανηγύριζαν) έπαιζε πολύ καλά. Στο 8-13, η διαφορά, ανέβηκε στους πέντε αλλά και στους έξι πόντους (12-18) αναγκάζοντας το Αλάνα να πάρει τάιμ άουτ. Δεν άλλαξε τίποτα όμως καθώς, το Αλάνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Barcode και στο 13-20 είχαμε το πρώτο σετ-μπολ για την ομάδα του Καψαλάκη. Κάπου εκεί άρχισε το σόου με το Αλάνα να ξεκινά το σερί του. Το Barcode δεν υποψιάστηκε την αντεπίθεση και αγωνίστηκε με χαλαρότητα. Το 13-20 έγινε μετά από καλές φάσεις αλλά και λάθη του Barcode, έγινε 17-20. Το Barcode πήρε τάιμ άουτ αλλά η διαφορά έκλεισε στον πόντο (19-20) προς έκπληξη όλων. Εκεί όμως όλα τέλειωσαν. Με 19-21, το Barcode έκανε το 0-1 σετ.

Στο 2ο σετ άρχισαν οι μουρμούρες, κάτι πολύ λογικό σε τέτοια φάση. Το Αλάνα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το χάσιμο του προηγούμενου σετ με τέτοιο τρόπο. Αυτόματες ήταν οι αλλαγές, οι φωνές και οι μουρμούρες. Μπορεί το σκορ να τούς πήγε καλά αφού γύρισαν στο 3-4 σε 8-6, 12-9 αλλά και σε 14-10. Στη συνέχεια όμως κατάφεραν να ισοφαριστούν (14-14) κι έτσι πήραν τάιμ-άουτ. Μετά το 17-17 όμως δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό κι έχασαν το σετ και μαζί και το ματς με 17-21. Το Barcode εκμεταλλεύτηκε την όλη κατάσταση, είχε και σε καλή μέρα τους περισσότερους από τους παίχτες του (δεν έπαιξαν καθόλου Λαγουδάκη και Χατζάκη) και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Οι ημιτελικοί

-Στις 9:00 μ.μ. Nuvel - Olympic

-Στις 10:00 μ.μ. Irini - Barcode

Ο τελικός έχει οριστεί για την Κυριακή (10/08) στις 22.00

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ