1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-07-2014 12:16

Οι νέες βασίλισσες της άμμου

Σ’ έναν καταπληκτικό τελικό, που διήρκεσε 48 λεπτά και τον οποίο παρακολούθησαν 2.500 φίλοι της πετοσφαίρισης από τις κερκίδες του κεντρικού γηπέδου, αλλά κι εκατοντάδες από τη γιγαντοοθόνη που στήθηκε κοντά στα υπόλοιπα γήπεδα, η γυναικεία ομάδα του Καναδά κέρδισε με 2-1 σετ τη Λιθουανία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley, που διεξήχθη στις Φοινικούδες στη Λάρνακα.
Οι Μπούκοβετς και Μίριτς… εκθρόνισαν τις Λιθουανές Ντουμπαουσκέιτ και Ποβιλάιτιτ, που είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην κατηγορία U19, και πλέον αυτές είναι οι νέες «βασίλισσες της άμμου».

Στο πρώτο σετ προηγήθηκαν από το ξεκίνημα με μία διαφορά τεσσάρων πόντων (7-3), την οποία συντήρησαν, για να επικρατήσουν με 21-19. Στο δεύτερο σετ, το δίδυμο από τη Λιθουανία ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά κι αφού προηγήθηκε αρχικά με 3-0 και ακολούθως με 13-8, ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ (21-18).

Στο τάι μπρέικ, ωστόσο, οι Καναδές παρουσιάστηκαν πιο… διψασμένες κι αφού κατάφεραν να ξεφύγουν με δύο πόντους διαφορά δεν κοίταξαν ποτέ πίσω και στο τέλος πήραν το σετ με 15-10 και -το κυριότερο- τη νίκη, που τους χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ