1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-07-2014 14:27

«Kάρφωσε» κι ο ... Spiderman στο τουρνουά της NOVA

Στα 15 χρονιά ζωής του Nova Beach Volley Tournament οι αθλητές και οι αθλήτριες πάντα ήταν οι super star του απόλυτου καλοκαιρινού θεσμού.
Μεγάλες προκλήσεις, έντονος συναγωνισμός και δυνατές μάχες πάνω στην καυτή άμμο. Εκεί, ξεπήδησαν πολλοί ήρωες της διοργάνωσης, που με τις εμφανίσεις τους, κάποιες φορές νίκησαν τα ανθρώπινα όρια και στα μάτια όλων έμοιαζαν. υπεράνθρωποι.

Όπως στο τουρνουά του 2006 στην Κρήτη. Ο Γιάννης Σταμπέλος, έπειτα από 7 αγώνες σε μία μέρα, έφτασε στον ημιτελικό, αλλά εκεί "λύγισε" από την κόπωση. Ή ένα χρόνο αργότερα, στα Χανιά πάλι, όπου ο Χαράλαμπος Λίτος, παρά τους πόνους από τις  συνεχόμενες κράμπες έπαιξε κανονικά στον τελικό, αλλά έχασε τον τίτλο στο τάι μπρέικ.

Στον α' σταθμό του φετινού τουρνουά, οι «Avengers», γνωστοί στους φίλους του αθλήματος ως  Νίκος Κούνας και Σταύρος Βλαχάκης, εμπνεύστηκαν το όνομα της ομάδας τους από το ομώνυμο κόμικ της Marvel και εντυπωσίασαν με την πορεία τους φτάνοντας στον τελικό του θεσμού, όπου ηττήθηκαν τελικά με 2-0 σετ από τους Κρητικούς «Grittymen». «Δεν θα έλεγα ότι εκδικούμαστε για κάτι, αλλά επιλέξαμε αυτό το όνομα πιο πολύ γιατί έχει έναν δυναμισμό και μια υπερφυσική φόρτιση (λόγω των σούπερ-ηρώων) τα οποία τονώνουν την απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο» υποστηρίζει ο «Νονός» των Avengers, Σταύρος Βλαχάκης!Εκτός λοιπόν του άσου της Κηφισιάς, Νίκου Κούνα που στα παιχνίδια των «Εκδικητών» υποδύεται μάλλον, σύμφωνα με το συμπαίκτη του, «το Thor, επειδή καρφώνει σαν σφυρί και οι επιθέσεις του είναι το όπλο του», ο Βλαχάκης, ως Spiderman της παρέας, πέρα από τον παιδιόθεν θαυμασμό στη . μάσκα του εν λόγω ήρωα, θεωρεί «μοναδική και πολύ χαρακτηριστική, την κινησιολογία του Spiderman, η οποία με έχει επηρεάσει κυρίως στον αθλητισμό. Φυσικά, μου άρεσε από παλιά η ιδέα του να σκαρφαλώνω και να κάνω άλματα (βλέπε volley).

Ο «Spidey», όπως είναι το παρατσούκλι (και) του Βλαχάκη, ντυμένος με τη δική του στολή, που δεν είναι. αραχνούφαντη, αλλά επαγγελματικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές της πρότυπης από την αντίστοιχη ταινία, ζωντανεύει το μύθο του Amazing Spiderman στα μάτια των μικρών του φίλων, όπως συνέβη και στην εκδήλωση του «MAKE A WISH». «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμοιβή και ομορφότερο συναίσθημα, από την ικανοποίηση ενός μικρού παιδιού που πραγματοποιεί το όνειρό του, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι το ότι συναντά και γνωρίζει από κοντά τον αγαπημένο του ήρωα. Το 99% των παιδιών ενθουσιάζονται και δεν πιστεύουν ότι ο Spidey ήρθε από την Νέα Υόρκη αποκλειστικά για εκείνους».

Όπως ο Spiderman λοιπόν, κατά κόσμον,  Πίτερ Πάρκερ εργάζεται για. ξεκάρφωμα, ως φωτογράφος στην εφημερίδα Daily Bugle, έτσι και ο πρώην αθλητής της Κηφισιάς εργάζεται ως γραφίστας στην linkart.gr και όταν δεν παίζει beach volley ή. ξύλο με τον «σικέ» κλέφτη τουρτών, που προσπαθεί να χαλάσει κάποιο παιδικό πάρτι, αναλαμβάνει την πλήρη γραφιστική επιμέλεια και όχι μόνο, κάποιων δύσκολων αποστολών. Όπως το Συλλεκτικό Λεύκωμα του Νίκου Σαμαρά, που εξέδωσε στη μνήμη του «Αετού» ο ΠΑ.Σ.Α.Π και όλα τα έσοδα πήγαν στο «Χαμόγελου του «Παιδιού».

Ο Βλαχάκης όμως πέρα από τα παραπάνω φαίνεται πως έχει κι άλλα κοινά με τον «άνθρωπο αράχνη», αφού ισχυρίζεται πως «αγαπάμε και οι δύο την Mary Jane μας και κάνουμε τα πάντα για να την προστατεύσουμε. Επίσης ένα χαρακτηριστικό που έχει ο Spidey, είναι η αίσθηση του κινδύνου και η πρόβλεψή του. Αυτό αν το μεταφράσουμε στον κόσμο του beach volley (προσωπικά σε εμένα που παίζω περισσότερο άμυνα), αποτελεί τον κίνδυνο του να μην ακουμπήσει η μπάλα στην άμμο χωρίς την δική μου επαφή».

Για να τα καταφέρει, όπως εξάλλου συνηθίζεται σε κάθε «μάχη», είτε στον αθλητισμό, είτε σε άλλο πεδίο, εκείνος προσπαθεί να πολεμήσει με τα όπλα που διαθέτει, έστω κι αν θεωρεί πως «στην εποχή μας, μας έχουν κρύψει πολλές από τις υπερφυσικές δυνάμεις μας. Αρκεί να τα φανερώσουμε αυτά τα όπλα και να τα εκμεταλλευτούμε για το δικό μας καλό. Έτσι θα έλεγα πως τα δικά μου είναι η δυνατότητα να ονειρεύομαι, η θέληση για πραγματοποίηση των ονείρων μου και τέλος η θέληση να κρατήσω μέσα μου (όσο μπορώ) την παιδικότητα μου. Για παράδειγμα και οι τρεις αυτές δυνάμεις αξιοποιήθηκαν για να υποδύομαι τώρα τον ήρωα που θαύμαζα, σε άλλα παιδάκια. Έχω όμως κι ένα παράπονο. Κανείς δεν με πίστεψε όταν έλεγα μικρός: "Θέλω να γίνω spiderman όταν μεγαλώσω...»!

Ποιος είναι ο όμως σούπερ ήρωας του Σταύρου στο βόλεϊ; «Πολύ ωραία ερώτηση! Δεν θα έλεγα δικός μου υπερήρωας, αλλά θα περιέγραφα ποιος νομίζω ότι έχει στοιχεία από σούπερ-ήρωα. Θεωρώ ότι ο σούπερ-ήρωας πρέπει να μπορεί να μας εμπνεύσει για να διακρίνουμε τις δικές μας ατομικές και ξεχωριστές δυνατότητες, να τις καλλιεργήσουμε στο 100% και τέλος να τις αξιοποιήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε ξεχωριστά αποτελέσματα. Αυτό νομίζω το διέκρινα φέτος στον Θανάση  Πρωτοψάλτη».

Μήπως λοιπόν θα' πρεπε να αναρωτηθούμε, αν η περίπτωση του Σταύρου Βλάχακη και τόσων άλλων δεν αποτελούνεξαίρεση, αλλά τελικά όλοι κρύβουμε έναν ήρωα μέσα μας; Γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και τις δυνάμεις του? Πρέπει απαραιτήτως να φοράμε τη. μάσκα κάποιου υπερήρωα για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα την βρούμε. μέσα μας!


Επιμέλεια: Ηλίας Παπαϊωαννου

πηγη NOVASPORTS.GR

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ