1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-05-2013 12:00

Τζίμπα και Ζόρζι στο πάνθεον του VolleyBall Hall of Fame

Τζίμπα και Ζόρζι στο πάνθεον του VolleyBall Hall of Fame ©cev.lu
Τζίμπα, Αντρέα Ζόρζι, Βλάντιμιρ και Νικολά Γκρμπτς και  Βότζτσεχ Ντρούζγκα άφησαν τα αποτυπώματα των χεριών τους στις αναμνηστικές πλάκες του Volleyball Hall of Fame του αθλήματος στην πόλη Μιλίκι της Πολωνίας.

 

Στην διάρκεια της τελετής αποκαλύφθηκε η πλάκα με τα αποτυπώματα των χεριών του προέδρου της FIVB, Άρυ Γκράκα αλλά και το μνημείο του αδικοχαμένου Αρκάντιους Γκόλας.

Ο Γκιλμπέρτο Αμαούρι Ντε Γκόντοϊ Φίλιο, γνωστός ώς Τζίμπα, εννέα φορές νικητής του World League, τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας κατά την διάρκεια της τελετής παραδέχτηκε πως έχει αγωνιστεί πολλές φορές σε γήπεδα της Πολωνίας και πως είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεται κανείς σε τόσο όμορφα γήπεδα που πάντα είναι κατάμεστα από φίλους του αθλήματος.  «Δυστυχώς ξέρω να λέω μόνο `καλημέρα` και `ευχαριστώ` στα πολωνικά αλλά ελπίζω πως αν και έχω αποχωρήσει από την Εθνική Βραζιλίας θα μπορώ ακόμα να επισκέπτομαι αυτή την όμορφη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο τρις Πρωταθλητής Ευρώπης (1989, 1993, 1995) και Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1990), Αντρέα Ζόρζι, παραδέχτηκε πως δυσκόλεψε πολύ το έργο των διοργανωτών με τα μεγάλα του χέρια καθώς: «αποδείχθηκαν πολύ μεγάλα και δεν μπορούσε εύκολα να βρεθεί η αντίστοιχη επιφάνεια για να τα στριμώξουμε αλλά τελικά βρέθηκε λύση».

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Βλάντιμιρ Γκρμπιτς τόνισε πως μόνο μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις κάποιος μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει επιτύχει στην καριέρα του: «Αντιλαμβανόμαστε το πάθος με το οποίο παρακολουθούν οι φίλοι του αθλήματος όταν παίζουμε μπροστά τους. Η ευθύνη μας είναι να επικοινωνήσουμε αυτό το πάθος στις επόμενες γενιές».

Ανακοινώθηκε πως την επόμενη χρονιά θα αφήσουν τα αποτυπώματά τους ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών της Πολωνίας, Αντρέα Αναστάσι και ο βοηθός του Αντρέα Γκαρντίνι.

Το highlight της τελετής ήταν η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Πολωνίας με την αντίστοιχη της Σερβίας, όπου οι οικοδεσπότες νίκησαν με 3-1 (29:27, 25:21, 22:25, 25:19) σετ. 

A.M.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ