1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-03-2020 00:03

Τέλος και η «σάμπα» στη Βραζιλία, κατέβασε ρολά το πρωτάθλημα γυναικών

Μετά τις 11 ευρωπαϊκες χώρες, οριστικό «λουκέτο» στα φετινά της πρωταθλήματα, βάζει και η Βραζιλιάνικη ομοσπονδία με ξεκίνημα από την διοργάνωση των γυναικών, η οποία δεν θα βγάλει πρωταθλήτρια ομάδα μετά από 44 χρόνια.

Αρχικά στην έκτακτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων Superliga Feminina (πρωτάθλημα γυναικών), και της αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας CBV, αποφασίστηκε ότι η αγωνιστική σεζόν του 2019/20 δεν θα έχει άλλη «σάμπα», δηλαδή δεν θα ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η ακύρωσης της Superliga γυναικών, αποφασίστηκε τη στιγμή που οι σύλλογοι προετοιμάζονταν για τους προημιτελικούς των πλέι-οφ.Καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι στην χώρα του καφέ αυξάνονται καθημερινά με αλματώδης ρυθμούς, και οι προβλέψεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες έξαρσης του φαινομένου, οι σύλλογοι ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το πρωτάθλημα έως και τον Ιούνιο.

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, το ίδιο αναμένεται να κάνει και η αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών (Superliga Μens 2019/20).Για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, δηλαδή το 1976, όπου ξεκίνησε το πρωτάθλημα Γυναικών της Βραζιλίας θα τελειώσει η σεζόν χωρίς να είναι γνωστός ο πρωταθλητής.  

Η συνέχιση των αγώνων τον Ιούνιο κρίθηκε αδύνατη από το σύνολο των συλλόγων. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι συμβάσεις των περισσότερων αθλητών τελειώνουν τον Μάιο, και οι σύλλογοι δεν αντέχουν οικονομικά για να τους πληρώνουν έξτρα και τον Ιούνιο. 

Επιπλέον, υπάρχει θέμα και με τις εθνικές ομάδες που θέλουν να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εάν οι αγώνες γίνουν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί, (24 Ιουλίου-9 Αυγούστου) θα είναι δύσκολο να βρεθούν ημερομηνίες για να γίνουν οι αγώνες του πρωταθλήματος γυναικών. 

Έτσι, δεν θα υπάρξουν επίσημοι πρωταθλητές και θα ακολουθηθεί η κατάταξη της κανονικής περιόδου ως έγκυρη. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες της κανονικής περιόδου, Dentil Praia Clube, θα περάσουν άμεσα στο Super Cup της επόμενης σεζόν και στο πρωτάθλημα 2021 South American Club, όπως και η δεύτερη ομάδα της κατάταξης Itambé / Minas θα πάρει το δεύτερο απευθείας εισιτήριο για τις παραπάνω διοργανώσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ