1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-03-2014 21:10

Ο Σλόμπονταν Κόβατς, νέος τεχνικος του Ιράν

Ο παλαίμαχος άσσος, που αγωνίστηκε τη σεζόν 1993-1994 στον Άρη, αναλαμβάνει χρέη ομοσπονδιακού προπονητή στο Ιράν !

Ο Κόβατς θα διαδεχθεί τον Αργεντίνο Χούλιο Βελάσκο, ο οποίος αποχώρησε για να αναλάβει τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο Σέρβος προπονητής θα αναλάβει τα καθήκοντα του από τον προσεχή Απρίλη, με το συμβόλαιο του να έχει διάρκεια ως τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, ενώ πρώτος του στόχος είναι να οδηγήσει το Ιράν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του τρέχοντος έτους. Ο προκάτοχος του οδήγησε τους Ιρανούς στην 9η θέση του κόσμου το 2012, κι έτσι οι απαιτήσεις από τον Κόβατς είναι υψηλές.

Ο νέος προπονητής του Ιράν γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, 1967 στο Veliko Graditse της Σερβίας. Έπαιξε βόλεϊ για 22 χρόνια εκπροσωπώντας την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα. Κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, σε ηλικία των 33 ετών. Ο Κόβατς ήταν προπονητής της ομάδας της Περούτζια στην ιταλική Serie A, ενώ κέρδισε και δύο πρωταθλήματα με την Radnicki Kragujevac στη Σερβία, πριν μετακομίσει στην Ιταλία. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ