1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-06-2014 15:25

Ο απολογισμός του Κώστα Γκούντα

Ο ΠΟΠ ΕΣΠΕΔΑ Κώστας Γκούντας έκανε τον απολογισμό του για την πρώτη φάση των συγκεντρωτικών προπονήσεων των Προεθνικών ομάδων Παμπαίδων και Παγκορασίδων.
Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης, αγωνιστικής περιόδου 2013 – 14, σε εθελοντική βάση, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20/6, η πρώτη φάση των συγκεντρωτικών προπονήσεων των Προεθνικών ομάδων Παμπαίδων και Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.

Για την επιλογή των αθλητών –τριών πραγματοποιήθηκαν τρεις ανοικτές προπονήσεις( 20,25,28/2). Στις προπονήσεις αυτές αξιολογήθηκαν 122 αθλήτριες από 26 σωματεία και 30 αθλητές από 9 σωματεία.

Μετά την επιλογή οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε δύο προπονητικά γκρουπ ενώ τα αγόρια σε  ένα. Πραγματοποιήθηκαν  15  προπονήσεις όπου οι αθλητές – τριες δούλεψαν προπονητικά στις τεχνικές δεξιότητες και πέρα από το πρακτικό πρόγραμμα έγινε και θεωρητικό με βίντεο ανάλυση.

Όλα τα παιδιά υποβλήθηκαν (για πρώτη φορά) με τη σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή των κηδεμόνων τους, σε αιματολογικές, καρδιολογικές καθώς και εργομετρικές εξετάσεις 

( Καρδιοαναπνευστική αντοχή, Μυϊκή δύναμη, Μυϊκή αντοχή, Ευλυγισία, Σωματική σύσταση, Αλτικότητα, Ευκινησία, Τεστ ταχυδύναμης σε εργομετρικό ποδήλατο, Wintage test σε εργομετρικό ποδήλατο, Bosco test σε πλατφόρμα αισθητήρων κίνησης).

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων κατεγράφησαν σε βάση δεδομένων και δόθηκαν στους αθλητές –τριες για να τα χρησιμοποιήσουν στα σωματεία τους έτσι ώστε οι προπονητές τους να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία των δυνατοτήτων τους.

 

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και σε όλους τους αθλητές-τριες θα υπάρχει παρακολούθηση της αθλητικής τους διαδρομής μέχρι την ενηλικίωση τους. 

Σε προπονήσεις των Προεθνικών ομάδων Παμπαίδων και Παγκορασίδων παρευρέθηκε ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας Ανδρών και συντονιστής του προγράμματος κ. Φλώρος Δημήτρης, με τον οποίο παρακολουθήσαμε και τους ημιτελικούς αγώνες Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, αγωνιστικής περιόδου 2013-14.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα, τον εργοφυσιολόγο κ. Νικολαϊδη Παντελή (www.ergometriko.gr), τους συναδέλφους προπονητές και  παράγοντες που βοήθησαν στις προπονήσεις καθώς και τις υπαλλήλους της ένωσης για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ