1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας θα γίνει ο Ιταλός προπονητής Τζιανλοράντζο Μπλενγκίνι. Ο 52χρονος τεχνικός της Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα κλείνει πίσω του την πόρτα του καμπιονάτο για μόνιμη συνεργασία με την ομοσπονδία βόλεϊ της Βουλγαρίας η οποία κάνει ιστορική στροφή προς Ιταλούς προπονητές μετά τη θητεία του Πλάμεν Κονσταντίνοφ.
O Καναδάς με πασαδόρο τον Χέερ του Μίλωνα, , η Πολωνία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες , είναι οι πρώτες έξι ομάδες ανδρών που πήραν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024.
Στο Παρίσι (26'/7-10/8 2024) εκτός της διοργανώτριας Γαλλίας και της Κένυας (πρώτη αφρικανική χώρα στην παγκόσμια κατάταξη) θα πάνε μέσω των προολυμπιακών τουρνουά οι Τουρκία, Άγιος Δομήνικος, Σερβία, Βραζιλία, ΗΠΑ...συνέχεια του άρθρου στο fosonline
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Μετά από εννέα χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής γυναικών των ΗΠΑ, ο αθλητής του 20ου αιώνα, και θρυλικός προπονητής , Κάρτς Κίραλι, οδήγησε τις παίκτριες του στο χρυσό μετάλλιο ύστερα από δύο χαμένους τελικούς. Με δάκρυα χαράς στα μάτια, ο Κίραλι ξέσπασε και αποθέωσε τις παίκτριες του λέγοντας:
Η 34 χρόνη ακραία και αρχηγός των ΗΠΑ (ομαδική φωτό), Τζόρνταν Λάρσον, εκτος από το χρυσό μετάλλιο, αναδείχτηκε και MVP του τουρνουά, το οποίο είναι το τρίτο στην καριέρα της, μετά τα αντίστοιχα του Τσάμπιονς Λιγκ και του World League, το 2015.
Εξαιρετική η γυναικεία ομάδα βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ, επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-20, 25-14) της Βραζιλίας κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά, μετά από δύο ήττες σε ισάριθμους τελικούς κόντρα στη «σελεσάο».Οι Αμερικανίδες ήταν εντυπωσιακές, έπαιξαν με φοβερό πάθος, είχαν ρυθμό και πολύ ψηλα ποσοστά σε επίθεση, υποδοχή και σερβίς.
Ανώτερη η Σερβία με ηγέτη την εκπληκτική Μπόσκοβιτς που πέτυχε 33 πόντους, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 0-3 (18-25, 15-25, 15-25) κόντρα στη Ν. Κορέα , η οποία κατάφερε να μπει στην τετράδα αποκλείοντας την Τουρκία. Επίσης οι νικήτριες βρέθηκαν για δεύτερη σερί Ολυμπιάδα στο βάθρο, μετά και το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο το 2016.
Ο Λοράν Τιλί ο προπονητής- αρχιτέκτονας του Γαλλικού θριάμβου, δήλωσε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού :
Μετά την απόδοση που είχε στον τελικό, λογικό ήταν ο Έρβιν Νγκαπέ να αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης. Ο 30χρονος Γάλλος σουπερ σταρ που αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη Ντιναμό Καζαν, κατέκτησε τον τρίτο τίτλο MVP της καριέρας του, ενώ τους δύο προηγούμενους τους είχε πάρει στα World League (2015 και 2017). Επιπλέον, βραβεύτηκε ένας από τα δύο κορυφαίους ακραίους της ντριμ τιμ του τουρνουά στο Τόκιο.
Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Γαλλίας στον τελικό των ανδρών, ήλθε και η ώρα της στέψης και στις Γυναίκες. ΗΠΑ και Βραζιλία θα μονομαχήσουν σήμερα (8/8) στις 7.30 το πρωί (ΕΡΤ3) για την κορυφή της κατάκτησης του βόλεϊ στον πλανήτη.
Ο Φακούντο Κόντε βοήθησε την Αργεντινή να νικήσει 3-2 τη Βραζιλία στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ των Ανδρών και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, όπως έκανε ο πατέρας του, Ούγκο, στη Σεούλ, πριν από 33 χρόνια
Η Γαλλία κέρδισε δίκαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το τουρνουά βόλεϊ, με 3-2 επί της Ρωσίας, παρά τη γκάφα του Τιλί, που ζήτησε βίντεο ρέφερι στο 22-20 του τρίτου σετ, στη ροή της φάσης και το σκορ αντί να γίνει 22-21 έγινε 23-20!
Η Γαλλία είναι το νέο «αφεντικό» του πλανήτη στο βόλεϊ. Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που έγινεστο «ΑριάκεΑρένα» του Τόκιο, οι «τρικολόρ» επικράτησαν 3-2 (25-23, 25-17, 21-25, 21-25, 15-12) των μαχητικών Ρώσων και φόρεσαν για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο μεγάλος τελικός Ανδρών Γαλλίας-Ρωσίας ξεκίνησε στο «ΑριάκεΑρένα» του Τόκιο χωρίς live καλυψη προς το παρών από την ΕΡΤ 2, όπως ανέφερε το επισημο προγραμμα μεταδόσεων. Παρακολουθηστε το live score του τελικού απο το Volleynews.gr
Η εκπληκτική Αργεντινή έκλεισε ιδανικά μια φοβερή πορεία στο Τόκιο, καθώς επικράτησε με ανατροπή της μισητής Βραζιλία με 3-2 (25-23, 20-25, 20-25, 25-17, 15-13) στον μικρό τελικό.Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στο δεύτερο μετάλλιο της ιστορία της, μετά το αντίστοιχο στους Ολυμπιακούς του 1988 στη Σεούλ.Παράλληλα, οι Βραζιλιάνοι έμειναν για πρώτη φορά μετά το 2004, εκτός μεταλλίων.
Άλλη μία μεγάλη διάκριση για τον Μπάμπη Παπαδογούλα. Ο Λαρισαίος διαιτητής απέδειξε για άλλη μία φορά γιατί θεωρείται ο κορυφαίος ρέφερι στον κόσμο στο μπιτς βόλεϊ, με την παρουσία του ως πρώτος διαιτητής στον τελικό του τουρνουά ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η ώρα των μεταλλίων για τους Άνδρες έφτασε. Σήμερα Σάββατο (7/8) στις 15.00 (ΕΡΤ 2), Ρωσία και Γαλλία θα μονομαχήσουν στο «Αριάκι Αρένα» για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Με τον Έλληνα διαιτητή Χαράλαμπο Παπαδογούλα να εκπροσωπεί επάξια το ελληνικό βόλεϊ, ως δεύτερος διαιτητής, ολοκληρώθηκε ο τελικός γυναικών μπιτς βόλεϊ στο Τόκιο. Να σημειωθεί ότι ο Λαρισινός ρέφερι 2016 στο Ρίο, είχε σφυρίξει τον μικρό τελικό των γυναικών ανάμεσα στις Βραζιλιάνες Λαρίσα, Ταλίτα και τις Αμερικανίδες Γουόλς Τζένινγκς, Έιπριλ Ρος με νικήτρια ομάδα αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών με 2-1 σετ.
Πανεύκολα η Βραζιλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ν. Κορέας με 3-0 (25-16, 25-16, 25-16) στον δεύτερο ημιτελικό Γυναικών και θα είναι η μεγάλη αντίπαλος των ΗΠΑ (3-0 τη Σερβία), στον τελικό για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου , την Κυριακή 8/8 ( 7.30 το πρωϊ) στο «Αριάκι Αρένα».
Αναστάτωση στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών της Βραζιλίας, καθώς λίγες ώρες πριν τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στη Νότια Κορέα, η Ταντάρα Καϊσέτα, αποβλήθηκε απο τους διοργανωτές για παραβίαση των κανονισμών του ντόπινγκ.
Εκπληκτικές οι ΗΠΑ, επικράτησαν εύκολα με 3-0 (25-19, 25-15, 25-23) της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου, Σερβίας, στον πρώτο ημιτελικό και πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (08/08, 07:30), όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του σημερινού δεύτερου ημιτελικού Βραζιλίας-Κορέας που είναι προγραμματισμένος για τις 15.00 (ΕΡΤ 3)
Μετά τους Άνδρες όπου Βραζιλία-Γαλλία θα μονομαχήσουν για το χρυσό μετάλλιο το Σάββατο7/8, ‘ήρθε η ώρα και στις Γυναίκες να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την διεξαγωγή των ημιτελικών.
Σελίδα 1 από 17

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ