1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
27-04-2016 13:28

Τα πήρε όλα ο Απόλλωνας της Κις

Ο Prestige Απόλλων κατέκτησε τη Μεγ. Τρίτη  για τρίτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο και ταυτόχρονα το νταμπλ. Στον 41ο τελικό του Κυπέλλου Κύπρου που έγινε στο γήπεδο του Απόλλωνα κέρδισε μετά από ωραίο αγώνα την TransbunkerΑΕΛ με 3-0 αυξάνοντας σε 36 το σερί των νικών του σε όλες τις διοργανώσεις.
Το παιχνίδι που έγινε σε αθλητοπρεπή πλαίσια πρόσφερε ωραίο θέαμα και το παρακολούθησαν 650 θεατές και των δυο ομάδων. Ο PrestigeΑπόλλων στα δυο πρώτα σετ ήταν καλύτερος, αλλά στο τρίτο οι παίκτριες της TransbunkerΑΕΛ ανέκαμψαν και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος το σετ.


«Γαλάζιο» ήταν το πρώτο σετ. Prestige Απόλλων εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη δύναμή του στο φιλέ όπου δέσποζαν οι παρουσίες των Ζακχαίου και Χουντίμα  κέρδισε 25-19 σε 26 λεπτά και προηγήθηκε με 1-0. HTransbunkerΑΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία της στα αρχικά στάδια όπου με κορυφαία την Ιρίνα Κουδουνά γύρισε το 06-03 σε 08-09. Στη συνέχεια, οι παίκτριες του Γιάννη Γιαπάνη ανέκαμψαν προηγήθηκαν με 21-16 για να κερδίσουν το σετ με 25-19.

Ανώτερος παρουσιάστηκε ο Prestige Απόλλων στο δεύτερο σετ και το κέρδισε με 25-17 κάνοντας το 2-0 και ταυτόχρονα άλμα κατάκτησης του Κυπέλλου. Οι «γαλάζιες» μπήκαν πολύ δυνατά προηγήθηκαν  με 08-03 και 17-07 έχοντας αιχμή την Χουντίμα. Ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» Στέργιος Φραγκέσκου προσπάθησε με αλλαγές να ανεβάσει την ομάδα του, αλλά ο PrestigeΑπόλλων δεν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει, γι’αυτό παίζοντας έξυπνα πήρε το σετ. ΗTransbunker ΑΕΛ έδειξε σημεία ανάκαμψης όταν βρέθηκε πίσω με 20-14 αλλά μέχρι εκεί.

Το πλέον ανταγωνιστικό ήταν το τρίτο σετ. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα με σκοπό τον PrestigeΑπόλλων να πάρει το σετ και τη νίκη, την δε TransbunkerΑΕΛ να μπει ξανά στη διεκδίκηση του τροπαίου. Έγινε στον αγώνα πραγματική μάχη αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο. Ακόμα και όταν οι νταμπλούχες προηγήθηκαν με 19-16 και 21-19 οι φιναλίστ της TransbunkerΑΕΛ δεν τα παράτησαν και μείωσαν στον πόντο δυο φορές (μπλοκ της Παύλου). Ο PrestigeΑπόλλων όμως δεν πανικοβλήθηκε όμως και κέρδισε με 25-23 το σετ με 3-0 τον τελικό και το τρίτο Κύπελλο στην ιστορία του.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού  αναδείχθηκε η Γαλλοουκρανή ακραία του Prestige Απόλλωνα Βερόνικα Χουντίμα.

Οι απονομές έγιναν από τους: Πρόεδρο της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς, ο β αντιπρόεδρος Χάρης Καράγιας, ο ταμίας της ΚΟΕ Δαμιανός Χ’’Δαμιανού και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Χαράλαμπος Χρίστου. 


PRESTIGEΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. Γιαπάνης): Χουντίμα, Λαβρούκ, Κις, Ιορδάνους, Σπύρου, Ζακχαίου. Λίμπερο: Χριστοφόρου – Στεφάνου. Αλλαγές: Μανίταρου, Χ’’Κωνστάντα.

TRANSBUNKERΑΕΛ(Στ. Φραγκέσκου): Κουδουνά, Κχαταρασβίλι, Παύλου,  Λεζέκνινα, Σουκουρούκοβα, Ντβόρακ. Λίμπερο Κωνσταντίνου. Αλλαγές: Ταλιαδώρου.


Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Γ. Σοφοκλέους – Γ. Παπαγεωργίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ