1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Εκτός από την σπουδαία νίκη της εθνική μας ομάδα κόντρα στην Κροατία, και της Κύπρου με αντίπαλο τη Νορβηγία, στην χθεσινή δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ξεχώρισαν οι νίκες του Βελγίου, της Αλβανίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.
Όλο και πυκνώνουν οι φήμες από την γειτονική Ιταλία, ότι η Πάολα Εγκόνου, ετοιμάζει βαλίτσες για Τουρκία.  Σύμφωνα με το Volleyball.it , η εξωπραγματική προσφορά της Φενέρμπαχτσε, ύψους 1 εκ. ευρώ που φέρεται ότι έγινε στην Ιταλονιγηριανή της Ιμόκο Κονελιάνο, εχει «τρελάνει» την 22 χρονη (1μ.93) διεθνής διαγώνια, της οποίας το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και θεωρείται σίγουρο ότι απο τη νέα σεζον, το «μαύρο διαμάντι», θα είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης.
Στα 46 του μόλις χρόνια ο Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα έφυγε από τη ζωή.
H CAI Tερουέλ του Χοσέ Ριβέρα, τους Ραντούνοβιτς, Γιοβάνοβιτς και Ερέου σημείωσε δύο νίκες με 3-2 και 3-0 σετ την Ουνικάχα Αλμέρια του Μολντούτσι και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών των πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.
Την 7η συνεχόμενη νίκη της και 8η σε 9 αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα που πανηγύρισε η Λογκρόνιο με το 3-1 του Σαββάτου επί της Γκραν Κανάρια.
Ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς κατέκτησε με την Κάι Τέρουέλ το Σούπερ Καπ Ισπανίας επκρατώντας με 3-2 της Αλμερία.
Ελληνικό χρώμα είχε η πρώτη νίκη της Ναρμπόν σε φιλικό παιχνίδι, με τους Έλληνες Φράγκο, Προύσαλη και Πρωτοψάλτη να πρωταγωνιστούν για να επιβληθεί η γαλλική ομάδα της ισπανικής Τερουέλ με 3-0.
Κυπελλούχος Ισπανίας για 4η φορά στην ιστορία της είναι η Τέρουελ του Ντάνιελ Γκάλιτς, επικρατώντας στον τελικό με 3-0 της Ουνικάχα Αλμερία.
Το ντεμπούτο της με τη φανέλα της VP Madrid έκανε η Ντανιέλα Οσπίνα, σύζυγος του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Χάμες Ροντρίγκες και αδερφή του τερματοφύλακα της Άρσεναλ, Νταβίντ Οσπίνα. 
Ελεύθερη με εγγύηση είναι πλέον η Ιρανο - Βρετανή, Γκοντσέ Γκαβαμί, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.
Η Κάι Τέρουελ είναι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντάνιελ Γκάλιτς.
Κόσμος... πάει και έρχεται σε όλο τον κόσμο και όπως κάθε καλοκαίρι το Volleynews.gr θα προσπαθήσει να καταγράψει το διεθνές μεταγραφικό παζάρι. Με σκούρα γράμματα οι νέες καταχωρήσεις.
Τον πέμπτο τίτλο Κόπα ντελ Ρε τα τελευταία έξι χρόνια κατέκτησε η Kάι Βόλεϊμπολ Τερουέλ. Η ομάδα του Νοβίγιο νίκησε την Ουνικάχα Αλμέρια του Μολντούτσι με 3-0 στον 5ο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος και με νίκες 3-2 πήρε τον τίτλο.
Η Ουνικάχα Αλμερία κατέκτησε τον 9ο τίτλο του Κόπα ντελ Ρε στην Ισπανία. Στον τελικό που έγινε στην Γκουανταλαχάρα παρουσία 1.100 θεατών η ομάδα του Πιέρο Μολντούτσι νίκησε στον τελικό την Ισουάια Ίμπιθα Βόλεϊ με 3-0 (25-20, 25-23, 25-22).
H Ολλανδία και το Βέλγιο σημείωσαν νίκες σε δυνατά φιλικά προετοιμασίας εθνικών ομάδων γυναικών στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Συγκλονιστικές είναι οι εξλίξεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, της Ίνγκριντ Βίσερ και του σύντρόφου της. Από τις πρώτες ημέρες είχαν οδηγηθεί στη φυλακή τόσο ο οικονομικός διευθυντής της Μούρθια, που ήταν η ομάδα της Ολλανδέζας από το 2009 έως το 2011, Χουάν Κουένσα, όσο και δύο Ρουμάνοι.  
Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι σχετικά με την υποθεση δολοφονίας της Ίνγκριντ Βίσερ και του συντρόφου της, καθώς οδηγείται στη φυλακή μέχρι να δικαστεί ο ένας ύποπτος 36 ετών και ισπανικής καταγωγής. Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ισπανία, είναι για τον πρώην διευθυντή της Μούρθια (ομάδα της Βίσερ από 2009 έως το 2011), Χουάν Κουένσα Γιορέντε.
Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία και στην Ολλανδία η άγρια δολοφονία της Ίνγκριντ Βίσερ και του συζύγου της στα περίχωρα της πόλης Μουρθία στην Ισπανία. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και ανακρίνουν τους τρεις δράστες που έχουν συλλάβει ως βασικούς υπόπτους για την διπλή δολοφονία της ίδιας και του συντρόφου της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί ούτε τα αίτια, ούτε τα κίνητρα του διπλού εγκλήματος που σοκάρει την διεθνή κοινή γνώμη.
Σκηνές βγαλμένες από θρίλερ στην Ισπανία. Η Αστυνομία εντόπισε δύο νεκρούς με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την Ολλανδέζα πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1995, Ίνγκριντ Βίσερ και τον συντροφό της, Λόντεβικ Σεβερέιν. Οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν την ταυτοτητα των δύο νεκρών που βρέθηκαν 12 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Μούρθια, αναμεσα στα χωριά Ζενέτα και Αλκουέριας με την βοήθεια σκύλων. Τα σώματα ήταν απανθρακωμένα σε μεγάλο βαθμό, για αυτό χρειάζεται να γίνει εξέταση DNA.  
Η Μπενφίκα νίκησε με 3-1 (25-27, 25-19, 25-13, 25-22) την Εσπίνιο στο τελευταίο ματς της σειρά των τελικών και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας.
Η Άρο Ριόχα κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα γυναικών Ισπανίας στην ιστορία της, επικρατώντας της Μουρίλο με 3-1 (25-21, 20-25, 25-22, 25-18) στον τέταρτο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων. Έχοντας πάρει όλους τους τίτλους της φετινής περιόδου, η Άρο Ριόχα ήταν φαβορί από την αρχή. Έτσι παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο παιχνίδι, έκανε 3 συνεχόμενες νίκες και σήκωσε το τρόπαιο.
Το ένατο πρωτάθλημα Ισπανίας στην ιστορία της κέρδισε η Αλμερία. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έκανε το 3-1 στις νίκες απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Κάι Τερουέλ. Οι δύο ομάδες έκλεισαν την πρώτη εβδομάδα των τελικών ισόπαλες με 1-1. Ωστόσο, όταν η σειρά μεταφέρθηκε μπροστά στους φίλους της Αλμερία, οι ισορροπίες άλλαξαν. Οι Ανδαλουσιάνοι νίκησαν και στα δύο ματς με 3-0 (25-21, 25-19, 25-22) και 3-1 (25-16, 28-30, 25-18, 25-22) και επέστρεψαν στην κορυφή. MVP των τελικών αναδείχθηκε ο 20χρονος, Αντρές Βιλένα που σημείωσε συνολικά 69 πόντους με 51% μέσο όρο στην επίθεση.
Σελίδα 1 από 2

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ