1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-10-2023 22:14

Pre League Γυναικών: Οι δηλώσεις των προπονητών λίγο πριν το πρώτο σερβίς της σεζόν 2023-24

Ταυτόχρονα με τη Volley League γυναικών ξεκινά και το δεύτερο τη τάξει γυναικείο πρωτάθλημα βόλεϊ με τις 12 ομάδες της Pre League να είναι έτοιμες για τις δικές τους μάχες.
Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία μεγαλώνει, δυναμώνει και προσφέρει σημαντικές συγκινήσεις, αποκτώντας το δικό της κοινό.

Κι η φετινή σεζόν αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τους 12 προπονητές να κάνουν μέσω του volleyball.gr τις δικές τους εκτιμήσεις για τον φετινό μαραθώνιο, αλλά και να σχολιάζουν τα όσα έχει προσφέρει η Pre League καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις και ενστάσεις μέσα από τις κοινές ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν.

Αναλυτικά οι κοινές ερωτήσεις προς τους 12 προπονητές:

1.Η δημιουργία της Pre League τα τελευταία χρόνια πιστεύετε ότι έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ και λειτουργεί όντως ως προθάλαμος για τη Volley League γυναικών;

2.Πόσο ανταγωνιστικό αναμένεται να είναι το φετινό πρωτάθλημα της Pre League γυναικών;

3.Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας της φετινής σεζόν.

Αγγελική Αντωνιάδη (ΑΟ Αιγάλεω)

«Κατά τη γνώμη μου τα τελευταία χρόνια η pre league έχει βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του αθλήματος. Δεν είναι τυχαίο πλέον που αγωνίζονται υψηλού επιπέδου αθλήτριες όχι μόνο Ελληνίδες αλλά και ξένες. Είναι ο προθάλαμος προς την volley league».

«Το φετινό πρωτάθλημα όπως βλέπουμε από την ενίσχυση αρκετών ομάδων, θα είναι πιο ανταγωνιστικό από κάθε φορά».

«Μετά την πολλή δύσκολη περσινή χρονιά, αποφασίσαμε φέτος να χτίσουμε μια ομάδα εντελώς καινούρια, αφού έχουμε κρατήσει μόνο 2 αθλήτριες από πέρσι.

Ο στόχος είναι ένας, η άνετη παραμονή στην κατηγορία ,βέβαια δεν αποκλείουμε το γεγονός να διεκδικήσουμε μέσα στο γήπεδο αυτά που μας αξίζουν.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!! Η κάθε μία να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Καλή αγωνιστική χρονιά ,χωρίς τραυματισμούς».

Αντώνης Παπαδόπουλος (ΖΑΟΝ)

«Κάθε χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος WPL είναι ανεβασμένο. Ένας βασικός παράγοντας, είναι η παρουσία ξένων αθλητριών και η σταδιακή εξοικείωση των ομάδων με τις σχετικές διαδικασίες. Αυτό αποτελεί και ένα επιπλέον κίνητρο σε ελληνίδες αθλήτριες υψηλότερου επιπέδου να προτιμήσουν το πρωτάθλημα της PL και κατά συνέπεια τη δημιουργία πολλών ανταγωνιστικών ομάδων που αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατηγορία.
Αυτό βέβαια, δημιουργεί και την αντίστοιχη υποχρέωση οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα των σωματείων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις με συνέπεια οι ομάδες που θα προβιβαστούν (και όχι μόνο αυτές), να εμφανιστούν πιο έτοιμες για το πρωτάθλημα της WVL».

«Η οργανωτική και αγωνιστική πρόοδος των σωματείων της WPL δεν αποτελεί πανάκεια για την ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ. Χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση των -πολλών και- νέων ταλέντων αφού η παρουσία σχεδόν είκοσι (20) ξένων αθλητριών στην κατηγορία μπορεί αφενός να προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο προπόνησης στις νεαρές αθλήτριες, ίσως όμως να τις στερούν τόσο από αγωνιστικές παραστάσεις όσο και από τη συμμετοχή τους στο ρόστερ, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό».

«Για τον ΖΑΟΝ, την περσινή σεζόν έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος (δυστυχώς με άσχημο τρόπο) και φέτος ξεκινάει ένας καινούργιος με στόχο να βάλουμε τις βάσεις και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε ξανά.

Έχουμε δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στοχεύοντας στην είσοδο των play-off. Έχω εμπιστοσύνη τόσο στις αθλήτριές μου όσο και στους συνεργάτες μου και στη Διοίκηση και πιστεύω ότι όλοι μαζί, με πολλή δουλειά, συνέπεια και θετική διάθεση θα καταφέρουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας.
Καλή σεζόν με υγεία σε όλους».

Βασίλης Πανδής (ΑΟΝ Αμαζόνες)

«Η pre league είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου. Σε συνδυασμό με το γεγονός της δημιουργίας, την περασμένη χρονιά ,ενός ομίλου θεωρώ πως βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. Η δική μας ομάδα ειδικά που έχει και ως φιλοσοφία της να προωθεί τα νεαρά κορίτσια από την ακαδημία της το εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο».

«Οι περισσότερες ομάδες φέτος έχουν ενισχυθεί σημαντικά κάτι που προμηνύει πως το πρωτάθλημα θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό με το τελευταίο της pre league. Είχε παιχνίδια και εξέλιξη τέτοια όπου  κυριολεκτικά κοβόταν η ανάσα των θεατών. Είδαμε ανόδους ή παραμονές να κρίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή  της χρονιάς. Νομίζω πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί και φέτος».

«Οι στόχοι τη φετινή σεζόν είναι παρόμοιοι με τους περσινούς. Πρώτα απ’όλα να παίζουμε όμορφο βόλεϊ και δεύτερον να διεκδικήσουμε  μια θέση στα play of ανόδου. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι και να πλασαριστούμε στην τελική βαθμολογία λίγο ψηλότερα  θα είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι».

Μπάμπης Μυτσκίδης (Απόλλων Καλαμάτας)

«Κατ' αρχήν να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν σε όλους.

Η Pre League θεωρώ ότι έχει βοηθήσει παρά πολύ στην εξέλιξη του αθλήματος. Είναι όντως ένας προθάλαμος για την A1 κατηγορία γυναικών που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο κατά την άποψη μου βοηθώντας έτσι να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο σ' αυτήν την κατηγορία».

«Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της πρι λιγκ είναι πολύ υψηλό ειδικά από κάποιες ομάδες οι οποίες έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι όλο και περισσότερες ομάδες έχουν 2 ξένες στη σύνθεση τους και Ελληνίδες οι οποίες προέρχονται από το πρωτάθλημα της Α1 με υψηλά μπάτζετ και πολύ καλο ανταγωνισμό».

«Ο στόχος της ομάδας μας φέτος είναι από την αρχή ξεκάθαρος ότι θέλουμε να διεκδικήσουμε μια από τις δυο θέσεις που οδηγεί στην Α1. Ένας στόχος πολύ δύσκολος για μια ομάδα από την περιφέρεια με αρκετά ταξίδια που είναι ένας παράγοντας επιπρόσθετος στην κούραση. Αυτό για να το κερδίσουμε πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες με υγεία».

Γιάννης Τσαϊρέλης (ΓΣ Πανιώνιος)

«Είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα πρωτάθλημα πριν την μεγάλη κατηγορία, ενιαίο, με ξένες παίκτριες και ψηλό ανταγωνισμό, αυτό βοηθάει τις ομάδες να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της πρώτης κατηγορίας έτσι ώστε να είναι πιο ομαλή η μετάβαση στις ομάδες που θα πετύχουν τον στόχο της ανόδου. Άρα μόνο θετικά βλέπω αυτήν την επιλογή. Εδώ θα μπορούσα να προτείνω, για την επόμενη χρονιά, την διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών με τις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες μία φορά μέσα στην εβδομάδα για κάθε σύλλογο. Νομίζω έχει ξανά δοκιμαστεί και είναι η κατάλληλη κατηγορία για αυτό».

«Σχεδόν κάθε χρόνο από την γέννηση της κατηγορίας βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητριών και παραγόντων. Έτσι και φέτος αρκετές ομάδες έχουν επενδύσει με την επιλογή τόσο Ελληνίδων από την πρώτη κατηγορία όσο και ξένων έμπειρων αθλητριών. Είναι σίγουρο ότι θα δοθούν μεγάλες μάχες στα γήπεδα».

«Ξεκάθαρα ο δικός μας στόχος είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία. Ελπίζω να έχουμε υγεία όπως και όλες οι ομάδες και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει».

Στέλιος Κουτουνίδης (ΑΣ Ελπίς)

«Θεωρώ ότι η Pre League έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος, με μεγάλη όμως οικονομική επιβάρυνση για τα σωματεία, επειδή έχει απαιτήσεις επαγγελματικής κατηγορίας χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη βοήθεια και ανταποδοτικά οφέλη».

«Περιμένω ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό, όπως κάθε χρόνο. Πιστεύω ότι θα δούμε και στο φετινό πρωτάθλημα μία εικόνα ανάλογη με εκείνη των προηγούμενων ετών».

«Να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, έχοντας μία επιτυχημένη πορεία».

Κάταλιν Κις (ΑΣΠ Κόρινθος)

«Η pre league λειτουργεί σαν δεύτερη κατηγορία σε οποιαδήποτε χώρα και όπως παντού δίνει επιλογή στις παίκτριες της εκάστοτε χώρας να παίζουν περισσότερο και να φαίνονται περισσότερο σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά οικονομικά ανάμεσα στις ομάδες αλλά λογικά σε αρκετά παιχνίδια θα γίνεται ανταγωνισμός».

«Αρχικά ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα play out αλλά ελπίζουμε και δουλεύουμε για να παλέψουμε και για ψηλότερη θέση στην πορεία.

Εύχομαι καλή αρχή σε όλους!»

Δημήτρης Βαλσαμίδης (ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση)

«Είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχω στη κατηγορία αυτή και για το λόγο αυτό δεν έχω ακόμη πλήρη άποψη. Γνωρίζω ότι το οικονομικό κομμάτι είναι ο μεγάλος αρνητικός παράγοντας για πολλές ομάδες. Οι μετακινήσεις και τα έξοδα είναι πολλές φορές δυσβάσταχτα. Όσο για την ανάπτυξη και αν αποτελεί προθάλαμο για την Volley League θα μπορούμε να εξάγουμε τα όποια συμπεράσματα μας και να το συζητήσουμε στο τέλος της χρονιάς».

«Πιστεύω πως θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, αφού υπάρχουν πολλές ισοδύναμες ομάδες. Νομίζω πως από την 1 η αγωνιστική θα δούμε αρκετά δυνατά παιχνίδια και ίσως γίνουμε μάρτυρες αποτελεσμάτων που ίσως να μας ξαφνιάσουν θετικά.

Θεωρώ όμως πως υπάρχουν και κάποιες δυνατές ομάδες που ξεχωρίζουν και ίσως να είναι αυτές που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Volley League».

«Οι στόχοι της ομάδας μας, είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα περσινά κεκτημένα. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει σε κάθε αγωνιστική να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται.

Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλους και μία καλή αθλητική χρονιά».
 
Κώστας Λιόσης (ΦΟ Βριλησσίων)

«Πιστεύω πως έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον για τις ομάδες και τις αθλήτριες και έχει επιδράσει καταλυτικά στην εξέλιξη τόσο των αθλητριών όσο και των ομάδων. H δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος όπως αυτό της PRE-LEAGUE δημιουργεί ευκαιρίες για ανάδειξη νέων αθλητριών αλλά παράλληλα προετοιμάζει και τις ομάδες για τις απαιτήσεις που έχει μια υψηλότερη κατηγορία όπως αυτή της Volley League.
 
Η δημιουργία μιας τέτοιας κατηγορίας 6 χρόνια πριν ήταν απαραίτητη και ορθά έγινε, παράλληλα όμως πρέπει σιγά, σιγά οι απαιτήσεις αλλά και η στήριξη του πρωταθλήματος αυτού να ενισχύονται και να είναι ανάλογες με αυτές που εφαρμόζονται στη Volley League όντας προθάλαμος αυτής.

Με αυτό τον τρόπο η μετάβαση από τη μια κατηγορία στην άλλη θα είναι πιο εύκολη για τις ομάδες από την άποψη των υποχρεώσεων καθώς οι απαιτήσεις για τη λειτουργία και συμμετοχή στις δυο αυτές κατηγορίες θα είναι σχεδόν όμοιες.

«Θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα της κατηγορίας θα είναι όπως κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε αυτό βοηθά καταλυτικά ο τρόπος που είναι σχεδιασμένο με play-offs και play-out έτσι ώστε να κρατά το ενδιαφέρον ψηλά σε όλη σχεδόν τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του. Οι ομάδες δείχνουν ενισχυμένες, όπως κάθε χρόνο εξάλλου και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά και συναρπαστικά παιχνίδια για να παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν.

«Με δεδομένο ότι η ομάδα του ΦΟ Βριλησσίων κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο σώθηκε στα play-out ένας αρχικός ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα αυτή είναι η αποφυγή της περιπέτειας αυτής φέτος.

Το βέβαιο είναι ότι σαν προπονητής επιθυμώ η ομάδα του ΦΟ Βριλησσίων που έχω την τύχη να προπονώ, να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με ένα θετικό πρόσημο στην αναλογία νικών - ηττών».

Μανώλης Αποστολογιωργάκης (ΑΟΦ Πορφύρας)


«Το πρωταθλημα της pre league είναι πολύ ανταγωνιστικο και ο τρόπος διεξαγωγής του βοηθάει, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες μεχρι το τέλος. Αρκετές νέες αθλητριες έχουν την δυνατότητα πάρουν μέρος σε αυτο, που πιθανόν να μην είχαν μεγαλο χρόνο συμμετοχης στην ανώτερη κατηγορία».

«Για άλλη μία χρονιά, οι περισσότερες ομάδες επένδυσαν ώστε να φτιάξουν δυνατές ομάδες. Σίγουρα προμηνύεται ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

«Η νοοτροπία που υπάρχει ανέκαθεν στον Πορφύρα είναι να έχει υψηλούς στόχους. Με σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και πολύ δουλειά.»

Πέτρος Παπαδόπουλος (ΦΓΣ Πρέβεζας)

«Καλή αγωνιστική περίοδο με υγεία για όλες τις αθλήτριες όπως και για όλους όσους βρίσκονται πίσω από αυτές τις ομάδες και αγωνίζονται για τον αθλητισμό και το άθλημα της πετοσφαίρισης.

Η πρώτη ερώτηση έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος η Pre League είναι σίγουρο ότι δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ. Αλλά κατά τη γνώμη μου δε φαίνεται να επιτυγχάνεται ο σκοπός αυτός. Η Pre league είναι ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά συγχρόνως υποβάθμισε το επίσης δαπανηρό και δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Πιστεύω λοιπόν ότι η Pre league είναι μία κατηγορία που δε βοηθάει στην αποκέντρωση και εξάπλωση του αθλήματος στην Περιφέρεια.

Ας παρατηρήσει κάποιος τα τελευταία χρόνια τον αριθμό των ομάδων από την Περιφέρεια που συμμετέχουν στη Volley League και Pre league γυναικών. Δύο στη Volley League και Τρεις στη Pre League. Πιστεύω ότι χωρίς καλές και σε μεγάλες κατηγορίες ομάδες από την περιφέρεια, θα γίνεται δύσκολη η προσέγγιση και η ενασχόληση των παιδιών με το άθλημα της πετοσφαίρισης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο δεύτερο σκέλος, που αφορά το αν λειτουργεί ως προθάλαμος για τη Volley League η απάντηση είναι «ναι» αλλά κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να είναι το μοναδικό ζητούμενο.

«Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ανταγωνιστική με πολλές ομάδες δυνατές και ισοδύναμες .Εύχομαι ο κόσμος να στηρίξει όλες τις ομάδες που συμμετάσχουν στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα και να γεμίζει τα κλειστά Γυμναστήρια.»

«Ο στόχος της ομάδας μας είναι να παίζει όσο καλύτερα μπορεί κάθε αγωνιστική ωστε με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στη Pre league και την αγωνιστική περίοδο 2024-25».

Γιώργος Δεναξάς (ΑΟΝΣ Μίλων)

«Στο πρώτο ερώτημα αν εννοούμε ανάπτυξη ως προς νεαρές αθλήτριες είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει μιας και η κατηγορία με 5 θέσεις πλει οφ ανόδου δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο, γιατί σχεδόν όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως των πολύ δυνατών ρόστερ κρυφοκοιτάζουν προς τα εκεί.

Τώρα αν εννοούμε την ανάπτυξη με τη γενικότερη έννοια της και σε συνδυασμό με το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος ως προς τον προθάλαμο της Α1 Εθνικής κατηγορίας η απάντηση είναι ναι.

Είναι μια κατηγορία θεωρώ που πλησιάζει την Α1 αλλά κατά την προσωπική μου άποψη και πάλι υπάρχουν διάφορες της μιας κατηγορίας με την άλλη.»

«Θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από το περυσινό όπως βέβαια είναι λογικό να συμβαίνει κάθε νέα χρονιά. Φέτος υπάρχει πολύ περισσότερη ισορροπία μεταξύ των ομάδων που αυτό και μόνο αρκεί ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός».

«Οι στόχοι του Μίλωνα είναι ξεκάθαροι και είναι η κατάληψη μιας εκ των 1-5 θέσεων που οδηγούν στην απευθείας άνοδο η στα πλει οφ ανόδου».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ